Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Saoedi-Arabië

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Saoedi-Arabië te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - Saoedi-Arabië

Welk weer te verwachten in Saoedi-Arabië

Het klimaat in Saoedi-Arabië is hard en droog. Je moet grote temperatuurverschillen verwachten, overdag zijn er meestal hoge of zeer hoge temperaturen en 's nachts vrij lage temperaturen. Het grootste deel van het land heeft het woestijnklimaat.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Abha, Asir, Buraydah, Dammam, Dhahran, Eastern Province, Hejaz, Hofuf, Jeddah, Jizan, Jubail, Khamis Mushayt, Khobar, Madain Saleh, Mecca, Medina, Najran, Nejd, Onizah, Qatif, Riyadh, Ta'if, Tabuk.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 44.6 ℃ (112.28 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 26.5 ℃ (79.7 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 20.6 ℃ (69.08 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 7.2 ℃ (44.96 ℉). De meest regenachtige maand hier is april, het gemiddelde aantal regendagen is 12.7. De minst regenachtige maand is hier juni, het gemiddelde aantal regendagen is 0.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Saoedi-Arabië reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Jabal Sawda' (3133 m) en het laagste punt is Persian Gulf (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Saoedi-Arabië te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Saoedi-Arabië in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Saoedi-Arabië in januari is 20.6 ℃ (69.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.2 ℃ (44.96 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.45 ℃ (70.61 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.2 ℃ (71.96 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 5.8. De gemiddelde regenval is 16.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:37 (uren en minuten), in midden in de maand 10:46 en aan het einde van de maand 11:00.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Saoedi-Arabië in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Saoedi-Arabië in februari is 23.8 ℃ (74.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.3 ℃ (48.74 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.2 ℃ (71.96 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.1 ℃ (78.98 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 4.1. De gemiddelde regenval is 9.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:00 (uren en minuten), in midden in de maand 11:18 en aan het einde van de maand 11:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Saoedi-Arabië in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Saoedi-Arabië in maart is 28.4 ℃ (83.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.2 ℃ (55.76 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.1 ℃ (78.98 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.6 ℃ (87.08 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 9.8. De gemiddelde regenval is 21.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:39 (uren en minuten), in midden in de maand 12:01 en aan het einde van de maand 12:22.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Saoedi-Arabië in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Saoedi-Arabië in april is 32.8 ℃ (91.04 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.8 ℃ (65.84 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.6 ℃ (87.08 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.85 ℃ (96.53 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 12.7. De gemiddelde regenval is 26.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:22 (uren en minuten), in midden in de maand 12:44 en aan het einde van de maand 13:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Saoedi-Arabië in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Saoedi-Arabië in mei is 38.9 ℃ (102.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.1 ℃ (73.58 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.85 ℃ (96.53 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 41.05 ℃ (105.89 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 3.2. De gemiddelde regenval is 6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:03 (uren en minuten), in midden in de maand 13:20 en aan het einde van de maand 13:32.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Saoedi-Arabië in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Saoedi-Arabië in juni is 43.2 ℃ (109.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.7 ℃ (78.26 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 41.05 ℃ (105.89 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 43.25 ℃ (109.85 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 0. De gemiddelde regenval is 0 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:32 (uren en minuten), in midden in de maand 13:39 en aan het einde van de maand 13:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Saoedi-Arabië in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Saoedi-Arabië in juli is 43.3 ℃ (109.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 26.4 ℃ (79.52 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 43.25 ℃ (109.85 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 43.95 ℃ (111.11 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 0. De gemiddelde regenval is 0 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:39 (uren en minuten), in midden in de maand 13:32 en aan het einde van de maand 13:19.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Saoedi-Arabië in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Saoedi-Arabië in augustus is 44.6 ℃ (112.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 26.5 ℃ (79.7 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 43.95 ℃ (111.11 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 42.2 ℃ (107.96 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 0.1. De gemiddelde regenval is 0 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:19 (uren en minuten), in midden in de maand 13:02 en aan het einde van de maand 12:43.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Saoedi-Arabië in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Saoedi-Arabië in september is 39.8 ℃ (103.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.6 ℃ (72.68 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 42.2 ℃ (107.96 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 38.05 ℃ (100.49 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 0. De gemiddelde regenval is 0 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:43 (uren en minuten), in midden in de maand 12:22 en aan het einde van de maand 12:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Saoedi-Arabië in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Saoedi-Arabië in oktober is 36.3 ℃ (97.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.4 ℃ (65.12 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 38.05 ℃ (100.49 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.2 ℃ (89.96 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 0.9. De gemiddelde regenval is 1.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:01 (uren en minuten), in midden in de maand 11:39 en aan het einde van de maand 11:19.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Saoedi-Arabië in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Saoedi-Arabië in november is 28.1 ℃ (82.58 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.6 ℃ (56.48 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.2 ℃ (89.96 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.2 ℃ (77.36 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 4.4. De gemiddelde regenval is 13 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:19 (uren en minuten), in midden in de maand 11:01 en aan het einde van de maand 10:46.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Saoedi-Arabië in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Saoedi-Arabië in december is 22.3 ℃ (72.14 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.6 ℃ (47.48 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.2 ℃ (77.36 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.45 ℃ (70.61 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 5.9. De gemiddelde regenval is 17.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:46 (uren en minuten), in midden in de maand 10:37 en aan het einde van de maand 10:36.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Saoedi-Arabië kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Riyadhtemperatuur: - hoogste temperatuur: 22.3 ℃ (72.14 ℉)laagste temperatuur: 8.6 ℃ (47.48 ℉)regenval: 17.3mmregenachtige dagen: 5.9
Madinahtemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.2 ℃ (86.36 ℉)laagste temperatuur: 20 ℃ (68 ℉)regenval: 11.6mmregenachtige dagen: 1.8
Tabouktemperatuur: - hoogste temperatuur: 20.1 ℃ (68.18 ℉)laagste temperatuur: 5.8 ℃ (42.44 ℉)regenval: 4.5mmregenachtige dagen: 2.9
Jizantemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.8 ℃ (91.04 ℉)laagste temperatuur: 23 ℃ (73.4 ℉)regenval: 15.9mmregenachtige dagen: 2.1
Jeddahtemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.7 ℃ (87.26 ℉)laagste temperatuur: 20.5 ℃ (68.9 ℉)regenval: 11.6mmregenachtige dagen: 1.8
Makkahtemperatuur: - hoogste temperatuur: 33.1 ℃ (91.58 ℉)laagste temperatuur: 20.4 ℃ (68.72 ℉)regenval: 20.2mmregenachtige dagen: 3.4
Dammamtemperatuur: - hoogste temperatuur: 23.1 ℃ (73.58 ℉)laagste temperatuur: 11.5 ℃ (52.7 ℉)regenval: 21.7mmregenachtige dagen: 6
Abhatemperatuur: - hoogste temperatuur: 21.3 ℃ (70.34 ℉)laagste temperatuur: 7.5 ℃ (45.5 ℉)regenval: 4.6mmregenachtige dagen: 3
Al Bahatemperatuur: - hoogste temperatuur: 24 ℃ (75.2 ℉)laagste temperatuur: 10.7 ℃ (51.26 ℉)regenval: 4mmregenachtige dagen: 2.7
Hailtemperatuur: - hoogste temperatuur: 19.1 ℃ (66.38 ℉)laagste temperatuur: 5.5 ℃ (41.9 ℉)regenval: 8.2mmregenachtige dagen: 4.4
Taiftemperatuur: - hoogste temperatuur: 24.1 ℃ (75.38 ℉)laagste temperatuur: 9.6 ℃ (49.28 ℉)regenval: 6.2mmregenachtige dagen: 2.2
Arartemperatuur: - hoogste temperatuur: 17.4 ℃ (63.32 ℉)laagste temperatuur: 4.8 ℃ (40.64 ℉)regenval: 8.7mmregenachtige dagen: 4.9
Buraydahtemperatuur: - hoogste temperatuur: 21.9 ℃ (71.42 ℉)laagste temperatuur: 8 ℃ (46.4 ℉)regenval: 15.8mmregenachtige dagen: 4.5
Najrantemperatuur: - hoogste temperatuur: 25.6 ℃ (78.08 ℉)laagste temperatuur: 9.8 ℃ (49.64 ℉)regenval: 0.9mmregenachtige dagen: 0.3
Sakakatemperatuur: - hoogste temperatuur: 17.7 ℃ (63.86 ℉)laagste temperatuur: 5.3 ℃ (41.54 ℉)regenval: 8.9mmregenachtige dagen: 3.4
Sharurahtemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.2 ℃ (82.76 ℉)laagste temperatuur: 11.6 ℃ (52.88 ℉)regenval: 1.8mmregenachtige dagen: 0.1
Yanbutemperatuur: - hoogste temperatuur: 29.1 ℃ (84.38 ℉)laagste temperatuur: 15.7 ℃ (60.26 ℉)regenval: 9.8mmregenachtige dagen: 0.9
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.