Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Soedan

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Soedan te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Afrika - Soedan

Welk weer te verwachten in Soedan

Het klimaat in Soedan is over het algemeen heet en droog. Regenseizoen varieert per regio, je kunt het verwachten van april tot november. Maar het klimaat varieert van zeer droog in het noorden tot tropisch in het uiterste zuidwesten. De temperaturen variëren niet veel gedurende het jaar.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Central Sudan, Darfur, Eastern Sudan, Kassala, Khartoum, Kurdufan, Merowe, Meroë, Northern Sudan, Nyala, Port Sudan, Wad Madani, Wadi Halfa.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juni, de gemiddelde maximumtemperatuur is 42.1 ℃ (107.78 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 28.2 ℃ (82.76 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 30.3 ℃ (86.54 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 16.1 ℃ (60.98 ℉). De meest regenachtige maand hier is augustus, het gemiddelde aantal regendagen is 4.2. De minst regenachtige maand is hier januari, het gemiddelde aantal regendagen is 0.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Soedan reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Jabal Marrah (3042 m) en het laagste punt is Red Sea (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Soedan te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Soedan in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Soedan in januari is 30.3 ℃ (86.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.1 ℃ (60.98 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.05 ℃ (87.89 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.8 ℃ (89.24 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 0. De gemiddelde regenval is 0 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:12 (uren en minuten), in midden in de maand 11:18 en aan het einde van de maand 11:26.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Soedan in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Soedan in februari is 33.3 ℃ (91.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.7 ℃ (62.06 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.8 ℃ (89.24 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.75 ℃ (94.55 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 0. De gemiddelde regenval is 0 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:26 (uren en minuten), in midden in de maand 11:37 en aan het einde van de maand 11:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Soedan in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Soedan in maart is 36.2 ℃ (97.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.6 ℃ (69.08 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.75 ℃ (94.55 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 37.9 ℃ (100.22 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 0.1. De gemiddelde regenval is 0.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:50 (uren en minuten), in midden in de maand 12:03 en aan het einde van de maand 12:16.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Soedan in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Soedan in april is 39.6 ℃ (103.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24 ℃ (75.2 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 37.9 ℃ (100.22 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 40.4 ℃ (104.72 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 0. De gemiddelde regenval is 0 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:16 (uren en minuten), in midden in de maand 12:29 en aan het einde van de maand 12:41.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Soedan in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Soedan in mei is 41.2 ℃ (106.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 27.6 ℃ (81.68 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 40.4 ℃ (104.72 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 41.65 ℃ (106.97 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 0.9. De gemiddelde regenval is 3.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:41 (uren en minuten), in midden in de maand 12:51 en aan het einde van de maand 12:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Soedan in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Soedan in juni is 42.1 ℃ (107.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 28.2 ℃ (82.76 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 41.65 ℃ (106.97 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 39.95 ℃ (103.91 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 0.9. De gemiddelde regenval is 4.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:58 (uren en minuten), in midden in de maand 13:02 en aan het einde van de maand 13:02.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Soedan in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Soedan in juli is 37.8 ℃ (100.04 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 26.8 ℃ (80.24 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 39.95 ℃ (103.91 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 37.35 ℃ (99.23 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 4.1. De gemiddelde regenval is 29.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:02 (uren en minuten), in midden in de maand 12:58 en aan het einde van de maand 12:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Soedan in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Soedan in augustus is 36.9 ℃ (98.42 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.3 ℃ (77.54 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 37.35 ℃ (99.23 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 37.8 ℃ (100.04 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 4.2. De gemiddelde regenval is 47.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:50 (uren en minuten), in midden in de maand 12:40 en aan het einde van de maand 12:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Soedan in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Soedan in september is 38.7 ℃ (101.66 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 26.4 ℃ (79.52 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 37.8 ℃ (100.04 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 38.75 ℃ (101.75 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 3.4. De gemiddelde regenval is 26.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:28 (uren en minuten), in midden in de maand 12:16 en aan het einde van de maand 12:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Soedan in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Soedan in oktober is 38.8 ℃ (101.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.9 ℃ (78.62 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 38.75 ℃ (101.75 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 37.25 ℃ (99.05 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 1.2. De gemiddelde regenval is 7.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:03 (uren en minuten), in midden in de maand 11:50 en aan het einde van de maand 11:37.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Soedan in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Soedan in november is 35.7 ℃ (96.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.4 ℃ (70.52 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 37.25 ℃ (99.05 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.75 ℃ (92.75 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 0. De gemiddelde regenval is 0.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:37 (uren en minuten), in midden in de maand 11:26 en aan het einde van de maand 11:18.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Soedan in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Soedan in december is 31.8 ℃ (89.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.9 ℃ (62.42 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.75 ℃ (92.75 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.05 ℃ (87.89 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 0. De gemiddelde regenval is 0 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:18 (uren en minuten), in midden in de maand 11:13 en aan het einde van de maand 11:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Soedan kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Khartoumtemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.8 ℃ (89.24 ℉)laagste temperatuur: 16.9 ℃ (62.42 ℉)regenval: 0mmregenachtige dagen: 0
Port Sudantemperatuur: - hoogste temperatuur: 28 ℃ (82.4 ℉)laagste temperatuur: 21.1 ℃ (69.98 ℉)regenval: 11.8mmregenachtige dagen: 1.1
Dongolatemperatuur: - hoogste temperatuur: 32 ℃ (89.6 ℉)laagste temperatuur: 17.1 ℃ (62.78 ℉)regenval: 0mmregenachtige dagen: 0
Kassalatemperatuur: - hoogste temperatuur: 34.6 ℃ (94.28 ℉)laagste temperatuur: 18.2 ℃ (64.76 ℉)regenval: 0mmregenachtige dagen: 0
Elobeidtemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.1 ℃ (86.18 ℉)laagste temperatuur: 14.4 ℃ (57.92 ℉)regenval: 0mmregenachtige dagen: 0
Nyalatemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.4 ℃ (88.52 ℉)laagste temperatuur: 17.1 ℃ (62.78 ℉)regenval: 0mmregenachtige dagen: 0.1
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.