Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Sri Lanka

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Sri Lanka? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Asia - Sri Lanka

Hvilket vær kan du forvente i Sri Lanka

Klimaet i Sri Lanka er tropisk monsun. Det er nordøstmonson fra desember til mars og sørvestmonson fra juni til oktober. Du kan generelt forvente varmt og vått vær, men det er mildere i de sentrale høylandet.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Ahangama, Anuradhapura, Arugam Bay, Badulla, Balapitiya, Bandarawela, Batticaloa, Bentota, Beragala, Beruwela, Central Province, Colombo, Dambulla, Eastern Province, Ella, Galle, Gampaha, Hambantota, Haputale, Hikkaduwa, Horton Plains, Jaffna, Kalpitiya, Kalutara, Kandy, Kataragama, Knuckles Mountain Range, Kurunegala, Matale, Matara, Minneriya National Park, Mirissa, Negombo, Nilaveli, North Central Province, North Western Province, Northern Province, Nuwara Eliya, Polonnaruwa, Puttalam, Ratnapura, Sabaragamuwa, Sammanthurai, Sigiriya, Sinharaja Forest Reserve, Southern Province, Sri Jayawardenapura Kotte, Tangalle, Tissamaharama, Trincomalee, Unawatuna, Uppuveli, Uva, Wadduwa, Weligama, Western Province, Yala National Park, Yapahuwa.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Mars, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 32.3 ℃ (90.14 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 23.9 ℃ (75.02 ℉). Den kaldeste måneden her er Oktober, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 29.6 ℃ (85.28 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 24.8 ℃ (76.64 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Oktober, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 16.6. Den minste regnfulle måneden her er Januar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 5.1.

Når du reiser til noen steder i Sri Lanka, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Pidurutalagala (2524 m) og det laveste punktet er Indian Ocean (0 m). Så det er ganske store forskjeller i høyder i dette landet, så du kan forvente at været også skal være forskjellig i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Sri Lanka. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember


Januar

Typisk (vanlig) vær i Sri Lanka i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sri Lanka i Januar er 30.6 ℃ (87.08 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.7 ℃ (72.86 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.35 ℃ (86.63 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.35 ℃ (88.43 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 5.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 58.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:43 (timer og minutter), i midten av måneden 11:45 og i slutten av måneden 11:49.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Sri Lanka i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sri Lanka i Februar er 32.1 ℃ (89.78 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23 ℃ (73.4 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.35 ℃ (88.43 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.2 ℃ (89.96 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 5.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 72.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:49 (timer og minutter), i midten av måneden 11:54 og i slutten av måneden 11:59.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Sri Lanka i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sri Lanka i Mars er 32.3 ℃ (90.14 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.9 ℃ (75.02 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.2 ℃ (89.96 ℉). På slutten Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.3 ℃ (90.14 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 9.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 129.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:59 (timer og minutter), i midten av måneden 12:05 og i slutten av måneden 12:10.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Sri Lanka i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sri Lanka i April er 32.3 ℃ (90.14 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 25.4 ℃ (77.72 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.3 ℃ (90.14 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.75 ℃ (89.15 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 14.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 248.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:10 (timer og minutter), i midten av måneden 12:16 og i slutten av måneden 12:21.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Sri Lanka i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sri Lanka i Mai er 31.2 ℃ (88.16 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 25.9 ℃ (78.62 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.75 ℃ (89.15 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.75 ℃ (87.35 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 15.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 385.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:21 (timer og minutter), i midten av måneden 12:26 og i slutten av måneden 12:29.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Sri Lanka i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sri Lanka i Juni er 30.3 ℃ (86.54 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 26.1 ℃ (78.98 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.75 ℃ (87.35 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.5 ℃ (86.9 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 15.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 180.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:29 (timer og minutter), i midten av måneden 12:31 og i slutten av måneden 12:31.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Sri Lanka i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sri Lanka i Juli er 30.7 ℃ (87.26 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 25.2 ℃ (77.36 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.5 ℃ (86.9 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.45 ℃ (86.81 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 12.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 120.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:31 (timer og minutter), i midten av måneden 12:29 og i slutten av måneden 12:25.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Sri Lanka i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sri Lanka i August er 30.2 ℃ (86.36 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 25 ℃ (77 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.45 ℃ (86.81 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.15 ℃ (86.27 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 10.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 117.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:25 (timer og minutter), i midten av måneden 12:21 og i slutten av måneden 12:16.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Sri Lanka i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sri Lanka i September er 30.1 ℃ (86.18 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 25.6 ℃ (78.08 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.15 ℃ (86.27 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.85 ℃ (85.73 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 15.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 248.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:16 (timer og minutter), i midten av måneden 12:10 og i slutten av måneden 12:05.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Sri Lanka i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sri Lanka i Oktober er 29.6 ℃ (85.28 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.8 ℃ (76.64 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.85 ℃ (85.73 ℉). På slutten Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.05 ℃ (86.09 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 16.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 359.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:05 (timer og minutter), i midten av måneden 11:59 og i slutten av måneden 11:54.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Sri Lanka i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sri Lanka i November er 30.5 ℃ (86.9 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.8 ℃ (74.84 ℉). På begynnelsen November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.05 ℃ (86.09 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.3 ℃ (86.54 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 15. Den gjennomsnittlige nedbøren er 420.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:54 (timer og minutter), i midten av måneden 11:49 og i slutten av måneden 11:45.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Sri Lanka i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sri Lanka i Desember er 30.1 ℃ (86.18 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.8 ℃ (73.04 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.3 ℃ (86.54 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.35 ℃ (86.63 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 10.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 173.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:45 (timer og minutter), i midten av måneden 11:43 og i slutten av måneden 11:43.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Sri Lanka på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Colombotemperatur: - høyeste temperatur: 30.1 ℃ (86.18 ℉)laveste temperatur: 22.8 ℃ (73.04 ℉)nedbør: 173.1mmregnfulle dager: 10.2
Anuradhapuratemperatur: - høyeste temperatur: 29.9 ℃ (85.82 ℉)laveste temperatur: 22.5 ℃ (72.5 ℉)nedbør: 210.8mmregnfulle dager: 13.8
Batticaloatemperatur: - høyeste temperatur: 28.4 ℃ (83.12 ℉)laveste temperatur: 24.3 ℃ (75.74 ℉)nedbør: 428.5mmregnfulle dager: 16.9
Galletemperatur: - høyeste temperatur: 28.7 ℃ (83.66 ℉)laveste temperatur: 22.9 ℃ (73.22 ℉)nedbør: 178mmregnfulle dager: 12
Jaffnatemperatur: - høyeste temperatur: 28.9 ℃ (84.02 ℉)laveste temperatur: 23.7 ℃ (74.66 ℉)nedbør: 292.1mmregnfulle dager: 13.3
Kandytemperatur: - høyeste temperatur: 28.2 ℃ (82.76 ℉)laveste temperatur: 19.2 ℃ (66.56 ℉)nedbør: 196.1mmregnfulle dager: 14
Nuwara Eliyatemperatur: - høyeste temperatur: 19.1 ℃ (66.38 ℉)laveste temperatur: 11.5 ℃ (52.7 ℉)nedbør: 192.2mmregnfulle dager: 15.1
Ratnapuratemperatur: - høyeste temperatur: 32.5 ℃ (90.5 ℉)laveste temperatur: 22.7 ℃ (72.86 ℉)nedbør: 234.9mmregnfulle dager: 13.9
Trincomaleetemperatur: - høyeste temperatur: 28.2 ℃ (82.76 ℉)laveste temperatur: 25 ℃ (77 ℉)nedbør: 365mmregnfulle dager: 16.4
Mannartemperatur: - høyeste temperatur: 28.7 ℃ (83.66 ℉)laveste temperatur: 24.9 ℃ (76.82 ℉)nedbør: 222.1mmregnfulle dager: 12.2
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.


©2018-2023 UsualWeather.com, hoveddatakilder: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for UsualWeather.com nettstedet og personvern
Facebook Twitter Pinterest