Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Suriname

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Suriname te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Zuid-Amerika - Suriname

Welk weer te verwachten in Suriname

Het klimaat van Suriname is tropisch, maar wordt gematigd door winden. Je kunt het hele jaar door warm en vochtig weer verwachten, soms regent het. Het seizoen van de regens is van december tot augustus, droog seizoen van september tot november.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: East Coast, Paramaribo, Surinamese Rainforest, West Coast.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is september, de gemiddelde maximumtemperatuur is 35.8 ℃ (96.44 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 22.8 ℃ (73.04 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 31.2 ℃ (88.16 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 22.2 ℃ (71.96 ℉). De meest regenachtige maand hier is mei, het gemiddelde aantal regendagen is 21.9. De minst regenachtige maand is hier september, het gemiddelde aantal regendagen is 11.1.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Suriname reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Juliana Top (1230 m) en het laagste punt is unnamed location in the coastal plain (-2 m). Dus de hoogteverschillen in dit land zijn niet verwaarloosbaar en je zou verwachten dat het weer anders is op plaatsen in verschillende hoogtes. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Suriname te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Suriname in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Suriname in januari is 31.2 ℃ (88.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.2 ℃ (71.96 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.25 ℃ (90.05 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.35 ℃ (88.43 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 15. De gemiddelde regenval is 158.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:47 (uren en minuten), in midden in de maand 11:49 en aan het einde van de maand 11:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Suriname in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Suriname in februari is 31.5 ℃ (88.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.7 ℃ (71.06 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.35 ℃ (88.43 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.75 ℃ (89.15 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 11.9. De gemiddelde regenval is 167.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:52 (uren en minuten), in midden in de maand 11:56 en aan het einde van de maand 12:00.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Suriname in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Suriname in maart is 32 ℃ (89.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.2 ℃ (71.96 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.75 ℃ (89.15 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.8 ℃ (91.04 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 14.3. De gemiddelde regenval is 152.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:00 (uren en minuten), in midden in de maand 12:05 en aan het einde van de maand 12:10.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Suriname in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Suriname in april is 33.6 ℃ (92.48 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.3 ℃ (72.14 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.8 ℃ (91.04 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.55 ℃ (92.39 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 15.7. De gemiddelde regenval is 209.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:10 (uren en minuten), in midden in de maand 12:14 en aan het einde van de maand 12:19.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Suriname in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Suriname in mei is 33.5 ℃ (92.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.6 ℃ (72.68 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.55 ℃ (92.39 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.25 ℃ (91.85 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 21.9. De gemiddelde regenval is 325.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:19 (uren en minuten), in midden in de maand 12:23 en aan het einde van de maand 12:26.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Suriname in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Suriname in juni is 33 ℃ (91.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.3 ℃ (73.94 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.25 ℃ (91.85 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.6 ℃ (92.48 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 21.7. De gemiddelde regenval is 278.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:26 (uren en minuten), in midden in de maand 12:27 en aan het einde van de maand 12:27.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Suriname in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Suriname in juli is 34.2 ℃ (93.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.7 ℃ (72.86 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.6 ℃ (92.48 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.25 ℃ (93.65 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 20.3. De gemiddelde regenval is 228.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:27 (uren en minuten), in midden in de maand 12:25 en aan het einde van de maand 12:23.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Suriname in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Suriname in augustus is 34.3 ℃ (93.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.2 ℃ (73.76 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.25 ℃ (93.65 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.05 ℃ (95.09 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 14.9. De gemiddelde regenval is 149.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:23 (uren en minuten), in midden in de maand 12:19 en aan het einde van de maand 12:14.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Suriname in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Suriname in september is 35.8 ℃ (96.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.8 ℃ (73.04 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.05 ℃ (95.09 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.65 ℃ (96.17 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 11.1. De gemiddelde regenval is 95.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:14 (uren en minuten), in midden in de maand 12:10 en aan het einde van de maand 12:05.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Suriname in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Suriname in oktober is 35.5 ℃ (95.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.7 ℃ (72.86 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.65 ℃ (96.17 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.35 ℃ (95.63 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 11.9. De gemiddelde regenval is 75.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:05 (uren en minuten), in midden in de maand 12:00 en aan het einde van de maand 11:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Suriname in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Suriname in november is 35.2 ℃ (95.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.7 ℃ (72.86 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.35 ℃ (95.63 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.25 ℃ (93.65 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 13.1. De gemiddelde regenval is 133.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:56 (uren en minuten), in midden in de maand 11:52 en aan het einde van de maand 11:49.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Suriname in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Suriname in december is 33.3 ℃ (91.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.2 ℃ (71.96 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.25 ℃ (93.65 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.25 ℃ (90.05 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 17.6. De gemiddelde regenval is 182.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:49 (uren en minuten), in midden in de maand 11:47 en aan het einde van de maand 11:46.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Suriname kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Paramaribotemperatuur: - hoogste temperatuur: 33.3 ℃ (91.94 ℉)laagste temperatuur: 22.2 ℃ (71.96 ℉)regenval: 182.7mmregenachtige dagen: 17.6
Albinatemperatuur: - hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 74.5mmregenachtige dagen: 22.9
Djoemoetemperatuur: - hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 173.3mmregenachtige dagen: 14.2
Kwamalasemoetoetemperatuur: - hoogste temperatuur: 35.1 ℃ (95.18 ℉)laagste temperatuur: 18.6 ℃ (65.48 ℉)regenval: 100mmregenachtige dagen: 10.1
Lelydorptemperatuur: - hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 153.2mmregenachtige dagen: 20.6
Nieuw Nickerietemperatuur: - hoogste temperatuur: 32 ℃ (89.6 ℉)laagste temperatuur: 23.1 ℃ (73.58 ℉)regenval: 144.2mmregenachtige dagen: 16
Stoelmanseilandtemperatuur: - hoogste temperatuur: 33.5 ℃ (92.3 ℉)laagste temperatuur: 21.3 ℃ (70.34 ℉)regenval: 198.1mmregenachtige dagen: 23.2
Sipaliwinitemperatuur: - hoogste temperatuur: 34.1 ℃ (93.38 ℉)laagste temperatuur: 18.4 ℃ (65.12 ℉)regenval: 134.1mmregenachtige dagen: 13.7
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.