Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Swaziland

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Swaziland? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Afrika - Swaziland

Hvilket vær kan du forvente i Swaziland

Klimatet i Swaziland varierer fra tropisk til nært temperert. Du kan forvente mest regn i løpet av sommeren fra november til februar, det er ganske ofte tordenvær. Vinteren er den tørre sesongen. Temperaturen avhenger også av høyden.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Hlane Royal National Park, Lobamba, Malolotja Nature Reserve, Manzini, Mbabane, Mkhaya Game Reserve, Mlawula Nature Reserve.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 25.4 ℃ (77.72 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 15.4 ℃ (59.72 ℉). Den kaldeste måneden her er Juni, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 19.3 ℃ (66.74 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 4.8 ℃ (40.64 ℉). Den mest regnfulle måneden her er November, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 17.3. Den minste regnfulle måneden her er Juni, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 2.8.

Når du reiser til noen steder i Swaziland, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Emlembe (1862 m) og det laveste punktet er Great Usutu River (21 m). Så forskjellene i høyder i dette landet er ikke ubetydelige, og du bør forvente at været skal være forskjellig på steder i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Swaziland. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Swaziland i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Swaziland i Januar er 25.4 ℃ (77.72 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.4 ℃ (59.72 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.8 ℃ (76.64 ℉). På slutten Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.25 ℃ (77.45 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 16.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 253.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:45 (timer og minutter), i midten av måneden 13:36 og i slutten av måneden 13:20.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Swaziland i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Swaziland i Februar er 25.1 ℃ (77.18 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.6 ℃ (58.28 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.25 ℃ (77.45 ℉). På slutten Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.95 ℃ (76.91 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 14.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 222.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:20 (timer og minutter), i midten av måneden 12:59 og i slutten av måneden 12:37.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Swaziland i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Swaziland i Mars er 24.8 ℃ (76.64 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.7 ℃ (56.66 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.95 ℃ (76.91 ℉). På slutten Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24 ℃ (75.2 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 13.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 147.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:37 (timer og minutter), i midten av måneden 12:14 og i slutten av måneden 11:50.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Swaziland i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Swaziland i April er 23.2 ℃ (73.76 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.5 ℃ (52.7 ℉). På begynnelsen April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24 ℃ (75.2 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.4 ℃ (72.32 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 9.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 85.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:50 (timer og minutter), i midten av måneden 11:28 og i slutten av måneden 11:07.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Swaziland i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Swaziland i Mai er 21.6 ℃ (70.88 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 8.1 ℃ (46.58 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.4 ℃ (72.32 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.45 ℃ (68.81 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 34.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:07 (timer og minutter), i midten av måneden 10:49 og i slutten av måneden 10:36.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Swaziland i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Swaziland i Juni er 19.3 ℃ (66.74 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 4.8 ℃ (40.64 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.45 ℃ (68.81 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.9 ℃ (67.82 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 2.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 19.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:36 (timer og minutter), i midten av måneden 10:29 og i slutten av måneden 10:30.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Swaziland i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Swaziland i Juli er 20.5 ℃ (68.9 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 4.8 ℃ (40.64 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.9 ℃ (67.82 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.95 ℃ (69.71 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 3.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 20.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:30 (timer og minutter), i midten av måneden 10:37 og i slutten av måneden 10:50.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Swaziland i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Swaziland i August er 21.4 ℃ (70.52 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 6.9 ℃ (44.42 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.95 ℃ (69.71 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.3 ℃ (72.14 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 6.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 34.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:50 (timer og minutter), i midten av måneden 11:08 og i slutten av måneden 11:28.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Swaziland i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Swaziland i September er 23.2 ℃ (73.76 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9.9 ℃ (49.82 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.3 ℃ (72.14 ℉). På slutten September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.35 ℃ (74.03 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 69.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:28 (timer og minutter), i midten av måneden 11:51 og i slutten av måneden 12:14.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Swaziland i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Swaziland i Oktober er 23.5 ℃ (74.3 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.7 ℃ (53.06 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.35 ℃ (74.03 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.85 ℃ (73.13 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 15.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 143.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:14 (timer og minutter), i midten av måneden 12:37 og i slutten av måneden 12:59.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Swaziland i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Swaziland i November er 22.2 ℃ (71.96 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.1 ℃ (55.58 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.85 ℃ (73.13 ℉). På slutten November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.2 ℃ (73.76 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 17.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 193.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:59 (timer og minutter), i midten av måneden 13:19 og i slutten av måneden 13:35.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Swaziland i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Swaziland i Desember er 24.2 ℃ (75.56 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.7 ℃ (58.46 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.2 ℃ (73.76 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.8 ℃ (76.64 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 16.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 209.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:35 (timer og minutter), i midten av måneden 13:45 og i slutten av måneden 13:47.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Swaziland på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Mbabanetemperatur: - høyeste temperatur: 24.2 ℃ (75.56 ℉)laveste temperatur: 14.7 ℃ (58.46 ℉)nedbør: 209.1mmregnfulle dager: 16.6
Manzinitemperatur: - høyeste temperatur: 27.8 ℃ (82.04 ℉)laveste temperatur: 18.4 ℃ (65.12 ℉)nedbør: 119.4mmregnfulle dager: 10.8
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.