Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Swaziland

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Swaziland te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Afrika - Swaziland

Welk weer te verwachten in Swaziland

Het klimaat in Swaziland varieert van tropisch tot bijna gematigd. Je kunt de meeste regen verwachten in de zomer van november tot februari, er zijn vrij vaak onweersbuien. De winter is het droge seizoen. De temperatuur hangt ook van de hoogte af.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Hlane Royal National Park, Lobamba, Malolotja Nature Reserve, Manzini, Mbabane, Mkhaya Game Reserve, Mlawula Nature Reserve.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 25.4 ℃ (77.72 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 15.4 ℃ (59.72 ℉). De koudste maand hier is juni, de gemiddelde maximumtemperatuur is 19.3 ℃ (66.74 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 4.8 ℃ (40.64 ℉). De meest regenachtige maand hier is november, het gemiddelde aantal regendagen is 17.3. De minst regenachtige maand is hier juni, het gemiddelde aantal regendagen is 2.8.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Swaziland reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Emlembe (1862 m) en het laagste punt is Great Usutu River (21 m). Dus de hoogteverschillen in dit land zijn niet verwaarloosbaar en je zou verwachten dat het weer anders is op plaatsen in verschillende hoogtes. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Swaziland te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Swaziland in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Swaziland in januari is 25.4 ℃ (77.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.4 ℃ (59.72 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.8 ℃ (76.64 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.25 ℃ (77.45 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 16.6. De gemiddelde regenval is 253.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:45 (uren en minuten), in midden in de maand 13:36 en aan het einde van de maand 13:20.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Swaziland in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Swaziland in februari is 25.1 ℃ (77.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.6 ℃ (58.28 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.25 ℃ (77.45 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.95 ℃ (76.91 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 14.1. De gemiddelde regenval is 222.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:20 (uren en minuten), in midden in de maand 12:59 en aan het einde van de maand 12:37.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Swaziland in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Swaziland in maart is 24.8 ℃ (76.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.7 ℃ (56.66 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.95 ℃ (76.91 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24 ℃ (75.2 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 13.6. De gemiddelde regenval is 147.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:37 (uren en minuten), in midden in de maand 12:14 en aan het einde van de maand 11:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Swaziland in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Swaziland in april is 23.2 ℃ (73.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.5 ℃ (52.7 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24 ℃ (75.2 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.4 ℃ (72.32 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 9.7. De gemiddelde regenval is 85.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:50 (uren en minuten), in midden in de maand 11:28 en aan het einde van de maand 11:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Swaziland in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Swaziland in mei is 21.6 ℃ (70.88 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.1 ℃ (46.58 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.4 ℃ (72.32 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.45 ℃ (68.81 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 5. De gemiddelde regenval is 34.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:07 (uren en minuten), in midden in de maand 10:49 en aan het einde van de maand 10:36.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Swaziland in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Swaziland in juni is 19.3 ℃ (66.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.8 ℃ (40.64 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.45 ℃ (68.81 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.9 ℃ (67.82 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 2.8. De gemiddelde regenval is 19.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:36 (uren en minuten), in midden in de maand 10:29 en aan het einde van de maand 10:30.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Swaziland in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Swaziland in juli is 20.5 ℃ (68.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.8 ℃ (40.64 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.9 ℃ (67.82 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.95 ℃ (69.71 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 3.1. De gemiddelde regenval is 20.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:30 (uren en minuten), in midden in de maand 10:37 en aan het einde van de maand 10:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Swaziland in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Swaziland in augustus is 21.4 ℃ (70.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.9 ℃ (44.42 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.95 ℃ (69.71 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.3 ℃ (72.14 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 6.3. De gemiddelde regenval is 34.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:50 (uren en minuten), in midden in de maand 11:08 en aan het einde van de maand 11:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Swaziland in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Swaziland in september is 23.2 ℃ (73.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.9 ℃ (49.82 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.3 ℃ (72.14 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.35 ℃ (74.03 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 9. De gemiddelde regenval is 69.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:28 (uren en minuten), in midden in de maand 11:51 en aan het einde van de maand 12:14.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Swaziland in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Swaziland in oktober is 23.5 ℃ (74.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.7 ℃ (53.06 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.35 ℃ (74.03 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.85 ℃ (73.13 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 15.2. De gemiddelde regenval is 143.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:14 (uren en minuten), in midden in de maand 12:37 en aan het einde van de maand 12:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Swaziland in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Swaziland in november is 22.2 ℃ (71.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.1 ℃ (55.58 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.85 ℃ (73.13 ℉). Op de eind november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.2 ℃ (73.76 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 17.3. De gemiddelde regenval is 193.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:59 (uren en minuten), in midden in de maand 13:19 en aan het einde van de maand 13:35.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Swaziland in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Swaziland in december is 24.2 ℃ (75.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.7 ℃ (58.46 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.2 ℃ (73.76 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.8 ℃ (76.64 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 16.6. De gemiddelde regenval is 209.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:35 (uren en minuten), in midden in de maand 13:45 en aan het einde van de maand 13:47.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Swaziland kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Mbabanetemperatuur: - hoogste temperatuur: 24.2 ℃ (75.56 ℉)laagste temperatuur: 14.7 ℃ (58.46 ℉)regenval: 209.1mmregenachtige dagen: 16.6
Manzinitemperatuur: - hoogste temperatuur: 27.8 ℃ (82.04 ℉)laagste temperatuur: 18.4 ℃ (65.12 ℉)regenval: 119.4mmregenachtige dagen: 10.8
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.