Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Tadsjikistan

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Tadsjikistan? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Asia - Tadsjikistan

Hvilket vær kan du forvente i Tadsjikistan

Klokka i Tadsjikistan er kontinentalt, du kan generelt forvente varme sommere og milde vintre. Men klimaet er halvt tørt eller polært i Pamir-fjellene, vær oppmerksom på at været forandres sterkt med høyde her. Selv lavlandet kan være veldig kaldt noen ganger.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Dushanbe, Ferghana Valley, Hisor, Karakul, Karategin, Khatlon, Khorugh, Khujand, Murghab, Pamirs, Panjakent, Zeravshan.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 35.4 ℃ (95.72 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 18.9 ℃ (66.02 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 8.2 ℃ (46.76 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er -2.2 ℃ (28.04 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Mars, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 17.6. Den minste regnfulle måneden her er August, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 1.2.

Når du reiser til noen steder i Tadsjikistan, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Qullai Ismoili Somoni (7495 m) og det laveste punktet er Syr Darya (Sirdaryo) (300 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Tadsjikistan. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Tadsjikistan i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tadsjikistan i Januar er 8.2 ℃ (46.76 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -2.2 ℃ (28.04 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 9.35 ℃ (48.83 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 8.95 ℃ (48.11 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 13.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 72.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:31 (timer og minutter), i midten av måneden 9:46 og i slutten av måneden 10:12.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Tadsjikistan i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tadsjikistan i Februar er 9.7 ℃ (49.46 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -0.6 ℃ (30.92 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 8.95 ℃ (48.11 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12.45 ℃ (54.41 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 15.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 86.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:12 (timer og minutter), i midten av måneden 10:44 og i slutten av måneden 11:20.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Tadsjikistan i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tadsjikistan i Mars er 15.2 ℃ (59.36 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 4.7 ℃ (40.46 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12.45 ℃ (54.41 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.55 ℃ (65.39 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 17.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 140.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:20 (timer og minutter), i midten av måneden 11:57 og i slutten av måneden 12:35.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Tadsjikistan i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tadsjikistan i April er 21.9 ℃ (71.42 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9.8 ℃ (49.64 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.55 ℃ (65.39 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.45 ℃ (76.01 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 16.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 114.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:35 (timer og minutter), i midten av måneden 13:12 og i slutten av måneden 13:46.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Tadsjikistan i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tadsjikistan i Mai er 27 ℃ (80.6 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.2 ℃ (55.76 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.45 ℃ (76.01 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.45 ℃ (86.81 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 14.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 78.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:46 (timer og minutter), i midten av måneden 14:16 og i slutten av måneden 14:38.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Tadsjikistan i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tadsjikistan i Juni er 33.9 ℃ (93.02 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.8 ℃ (62.24 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.45 ℃ (86.81 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34.65 ℃ (94.37 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 5.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 11 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:38 (timer og minutter), i midten av måneden 14:50 og i slutten av måneden 14:49.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Tadsjikistan i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tadsjikistan i Juli er 35.4 ℃ (95.72 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.9 ℃ (66.02 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34.65 ℃ (94.37 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34.95 ℃ (94.91 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 3.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 2.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:49 (timer og minutter), i midten av måneden 14:37 og i slutten av måneden 14:14.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Tadsjikistan i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tadsjikistan i August er 34.5 ℃ (94.1 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16 ℃ (60.8 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34.95 ℃ (94.91 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.6 ℃ (90.68 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 1.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 1.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:14 (timer og minutter), i midten av måneden 13:45 og i slutten av måneden 13:11.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Tadsjikistan i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tadsjikistan i September er 30.7 ℃ (87.26 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.7 ℃ (53.06 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.6 ℃ (90.68 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.25 ℃ (81.05 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 1.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 2.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:11 (timer og minutter), i midten av måneden 12:34 og i slutten av måneden 11:57.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Tadsjikistan i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tadsjikistan i Oktober er 23.8 ℃ (74.84 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.5 ℃ (45.5 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.25 ℃ (81.05 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.1 ℃ (68.18 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 8.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 29.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:57 (timer og minutter), i midten av måneden 11:20 og i slutten av måneden 10:45.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Tadsjikistan i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tadsjikistan i November er 16.4 ℃ (61.52 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 3.4 ℃ (38.12 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.1 ℃ (68.18 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.45 ℃ (56.21 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 9.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 48.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:45 (timer og minutter), i midten av måneden 10:12 og i slutten av måneden 9:47.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Tadsjikistan i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tadsjikistan i Desember er 10.5 ℃ (50.9 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 0.5 ℃ (32.9 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.45 ℃ (56.21 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 9.35 ℃ (48.83 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 11.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 67.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:47 (timer og minutter), i midten av måneden 9:31 og i slutten av måneden 9:28.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Tadsjikistan på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Dushanbetemperatur: - høyeste temperatur: 10.5 ℃ (50.9 ℉)laveste temperatur: 0.5 ℃ (32.9 ℉)nedbør: 67.5mmregnfulle dager: 11.7
Kurgan Tubetemperatur: - høyeste temperatur: 11.2 ℃ (52.16 ℉)laveste temperatur: 0.7 ℃ (33.26 ℉)nedbør: 33.7mmregnfulle dager: 13
Khujandtemperatur: - høyeste temperatur: 5.9 ℃ (42.62 ℉)laveste temperatur: -0.3 ℃ (31.46 ℉)nedbør: 17.4mmregnfulle dager: 10.1
Khorogtemperatur: - høyeste temperatur: 2.5 ℃ (36.5 ℉)laveste temperatur: -6.3 ℃ (20.66 ℉)nedbør: 11.3mmregnfulle dager: 11.3
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.