Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Tadzjikistan

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Tadzjikistan te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - Tadzjikistan

Welk weer te verwachten in Tadzjikistan

Het klimaat van Tadzjikistan is continentaal, u kunt over het algemeen hete zomers en milde winters verwachten. Maar het klimaat is half droog of polair in het Pamirgebergte, houd er rekening mee dat het weer hier sterk verandert met de hoogte. Zelfs laaglanden kunnen soms erg koud zijn.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Dushanbe, Ferghana Valley, Hisor, Karakul, Karategin, Khatlon, Khorugh, Khujand, Murghab, Pamirs, Panjakent, Zeravshan.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 35.4 ℃ (95.72 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 18.9 ℃ (66.02 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 8.2 ℃ (46.76 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -2.2 ℃ (28.04 ℉). De meest regenachtige maand hier is maart, het gemiddelde aantal regendagen is 17.6. De minst regenachtige maand is hier augustus, het gemiddelde aantal regendagen is 1.2.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Tadzjikistan reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Qullai Ismoili Somoni (7495 m) en het laagste punt is Syr Darya (Sirdaryo) (300 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Tadzjikistan te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Tadzjikistan in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tadzjikistan in januari is 8.2 ℃ (46.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -2.2 ℃ (28.04 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.35 ℃ (48.83 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.95 ℃ (48.11 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 13.5. De gemiddelde regenval is 72.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:31 (uren en minuten), in midden in de maand 9:46 en aan het einde van de maand 10:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Tadzjikistan in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tadzjikistan in februari is 9.7 ℃ (49.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -0.6 ℃ (30.92 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.95 ℃ (48.11 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.45 ℃ (54.41 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 15.1. De gemiddelde regenval is 86.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:12 (uren en minuten), in midden in de maand 10:44 en aan het einde van de maand 11:20.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Tadzjikistan in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tadzjikistan in maart is 15.2 ℃ (59.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.7 ℃ (40.46 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.45 ℃ (54.41 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.55 ℃ (65.39 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 17.6. De gemiddelde regenval is 140.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:20 (uren en minuten), in midden in de maand 11:57 en aan het einde van de maand 12:35.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Tadzjikistan in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tadzjikistan in april is 21.9 ℃ (71.42 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.8 ℃ (49.64 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.55 ℃ (65.39 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.45 ℃ (76.01 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 16.9. De gemiddelde regenval is 114.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:35 (uren en minuten), in midden in de maand 13:12 en aan het einde van de maand 13:46.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Tadzjikistan in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tadzjikistan in mei is 27 ℃ (80.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.2 ℃ (55.76 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.45 ℃ (76.01 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.45 ℃ (86.81 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 14.1. De gemiddelde regenval is 78.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:46 (uren en minuten), in midden in de maand 14:16 en aan het einde van de maand 14:38.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Tadzjikistan in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tadzjikistan in juni is 33.9 ℃ (93.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.8 ℃ (62.24 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.45 ℃ (86.81 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.65 ℃ (94.37 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 5.9. De gemiddelde regenval is 11 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:38 (uren en minuten), in midden in de maand 14:50 en aan het einde van de maand 14:49.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Tadzjikistan in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tadzjikistan in juli is 35.4 ℃ (95.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.9 ℃ (66.02 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.65 ℃ (94.37 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.95 ℃ (94.91 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 3.2. De gemiddelde regenval is 2.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:49 (uren en minuten), in midden in de maand 14:37 en aan het einde van de maand 14:14.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Tadzjikistan in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tadzjikistan in augustus is 34.5 ℃ (94.1 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16 ℃ (60.8 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.95 ℃ (94.91 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.6 ℃ (90.68 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 1.2. De gemiddelde regenval is 1.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:14 (uren en minuten), in midden in de maand 13:45 en aan het einde van de maand 13:11.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Tadzjikistan in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tadzjikistan in september is 30.7 ℃ (87.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.7 ℃ (53.06 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.6 ℃ (90.68 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.25 ℃ (81.05 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 1.9. De gemiddelde regenval is 2.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:11 (uren en minuten), in midden in de maand 12:34 en aan het einde van de maand 11:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Tadzjikistan in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tadzjikistan in oktober is 23.8 ℃ (74.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.5 ℃ (45.5 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.25 ℃ (81.05 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.1 ℃ (68.18 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 8.1. De gemiddelde regenval is 29.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:57 (uren en minuten), in midden in de maand 11:20 en aan het einde van de maand 10:45.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Tadzjikistan in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tadzjikistan in november is 16.4 ℃ (61.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.4 ℃ (38.12 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.1 ℃ (68.18 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.45 ℃ (56.21 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 9.4. De gemiddelde regenval is 48.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:45 (uren en minuten), in midden in de maand 10:12 en aan het einde van de maand 9:47.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Tadzjikistan in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tadzjikistan in december is 10.5 ℃ (50.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 0.5 ℃ (32.9 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.45 ℃ (56.21 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.35 ℃ (48.83 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 11.7. De gemiddelde regenval is 67.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:47 (uren en minuten), in midden in de maand 9:31 en aan het einde van de maand 9:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Tadzjikistan kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Dushanbetemperatuur: - hoogste temperatuur: 10.5 ℃ (50.9 ℉)laagste temperatuur: 0.5 ℃ (32.9 ℉)regenval: 67.5mmregenachtige dagen: 11.7
Kurgan Tubetemperatuur: - hoogste temperatuur: 11.2 ℃ (52.16 ℉)laagste temperatuur: 0.7 ℃ (33.26 ℉)regenval: 33.7mmregenachtige dagen: 13
Khujandtemperatuur: - hoogste temperatuur: 5.9 ℃ (42.62 ℉)laagste temperatuur: -0.3 ℃ (31.46 ℉)regenval: 17.4mmregenachtige dagen: 10.1
Khorogtemperatuur: - hoogste temperatuur: 2.5 ℃ (36.5 ℉)laagste temperatuur: -6.3 ℃ (20.66 ℉)regenval: 11.3mmregenachtige dagen: 11.3
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2021 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest