Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Uganda

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Uganda? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Afrika - Uganda

Hvilket vær kan du forvente i Uganda

Klimaet i Uganda er tropisk. Du kan forvente ganske regnvær, men det er to tørre årstider. En tørr sesong er fra desember til februar, en er fra juni til august. Klimaet er halvt tørt i nordøst for landet.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Ajai Game Reserve, Arua, Busia, Butogota, Bwindi Impenetrable National Park, Central Uganda, Eastern Uganda, Entebbe, Fort Portal, Fort Wadelai, Gulu, Hoima, Jinja, Kabale, Kampala, Kasese, Kibale Forest National Park, Kidepo Valley National Park, Kisoro, Lake Bunyonyi, Lake Mburo National Park, Lira, Masaka, Masindi, Mbale, Mbarara, Mgahinga Gorilla National Park, Murchison Falls National Park, Nkoringo, Northern Uganda, Pakwach, Queen Elizabeth National Park, Rwaihamba, Rwenzori Mountains National Park, Soroti, Ssese Islands, Tororo, Western Uganda.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Februar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 30.2 ℃ (86.36 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 18.5 ℃ (65.3 ℉). Den kaldeste måneden her er Juni, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 27.2 ℃ (80.96 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 18.2 ℃ (64.76 ℉). Den mest regnfulle måneden her er April, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 12.2. Den minste regnfulle måneden her er Juli, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 4.7.

Når du reiser til noen steder i Uganda, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Margherita Peak on Mount Stanley (5110 m) og det laveste punktet er Albert Nile (614 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Uganda. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember


Januar

Typisk (vanlig) vær i Uganda i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Uganda i Januar er 28.6 ℃ (83.48 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.3 ℃ (64.94 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.45 ℃ (83.21 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.4 ℃ (84.92 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 4.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 69.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:06 (timer og minutter), i midten av måneden 12:06 og i slutten av måneden 12:06.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Uganda i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Uganda i Februar er 30.2 ℃ (86.36 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.5 ℃ (65.3 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.4 ℃ (84.92 ℉). På slutten Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.65 ℃ (85.37 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 5.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 64.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:06 (timer og minutter), i midten av måneden 12:06 og i slutten av måneden 12:06.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Uganda i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Uganda i Mars er 29.1 ℃ (84.38 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.7 ℃ (65.66 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.65 ℃ (85.37 ℉). På slutten Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.25 ℃ (82.85 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 9.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 133 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:06 (timer og minutter), i midten av måneden 12:06 og i slutten av måneden 12:06.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Uganda i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Uganda i April er 27.4 ℃ (81.32 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18 ℃ (64.4 ℉). På begynnelsen April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.25 ℃ (82.85 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.7 ℃ (81.86 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 12.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 170.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:06 (timer og minutter), i midten av måneden 12:07 og i slutten av måneden 12:07.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Uganda i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Uganda i Mai er 28 ℃ (82.4 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.2 ℃ (64.76 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.7 ℃ (81.86 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.6 ℃ (81.68 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 11. Den gjennomsnittlige nedbøren er 117.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:07 (timer og minutter), i midten av måneden 12:07 og i slutten av måneden 12:08.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Uganda i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Uganda i Juni er 27.2 ℃ (80.96 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.2 ℃ (64.76 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.6 ℃ (81.68 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.35 ℃ (81.23 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 6.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 68.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:08 (timer og minutter), i midten av måneden 12:08 og i slutten av måneden 12:08.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Uganda i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Uganda i Juli er 27.5 ℃ (81.5 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.1 ℃ (62.78 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.35 ℃ (81.23 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.55 ℃ (81.59 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 4.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 63.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:08 (timer og minutter), i midten av måneden 12:08 og i slutten av måneden 12:07.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Uganda i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Uganda i August er 27.6 ℃ (81.68 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17 ℃ (62.6 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.55 ℃ (81.59 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.6 ℃ (81.68 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 6.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 94.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:07 (timer og minutter), i midten av måneden 12:07 og i slutten av måneden 12:07.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Uganda i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Uganda i September er 27.6 ℃ (81.68 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.5 ℃ (63.5 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.6 ℃ (81.68 ℉). På slutten September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.05 ℃ (82.49 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 8.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 108.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:07 (timer og minutter), i midten av måneden 12:06 og i slutten av måneden 12:06.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Uganda i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Uganda i Oktober er 28.5 ℃ (83.3 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.8 ℃ (64.04 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.05 ℃ (82.49 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.25 ℃ (82.85 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 139 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:06 (timer og minutter), i midten av måneden 12:06 og i slutten av måneden 12:06.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Uganda i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Uganda i November er 28 ℃ (82.4 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.5 ℃ (63.5 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.25 ℃ (82.85 ℉). På slutten November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.15 ℃ (82.67 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 8.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 147.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:06 (timer og minutter), i midten av måneden 12:06 og i slutten av måneden 12:06.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Uganda i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Uganda i Desember er 28.3 ℃ (82.94 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.5 ℃ (63.5 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.15 ℃ (82.67 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.45 ℃ (83.21 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 7.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 91 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:06 (timer og minutter), i midten av måneden 12:06 og i slutten av måneden 12:06.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Uganda på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Kampalatemperatur: - høyeste temperatur: 28.3 ℃ (82.94 ℉)laveste temperatur: 17.5 ℃ (63.5 ℉)nedbør: 91mmregnfulle dager: 7.3
Entebbetemperatur: - høyeste temperatur: 26.1 ℃ (78.98 ℉)laveste temperatur: 17.6 ℃ (63.68 ℉)nedbør: 122.7mmregnfulle dager: 10.2
Kasesetemperatur: - høyeste temperatur: 28.7 ℃ (83.66 ℉)laveste temperatur: 15.9 ℃ (60.62 ℉)nedbør: 63mmregnfulle dager: -
Sorotitemperatur: - høyeste temperatur: 31.5 ℃ (88.7 ℉)laveste temperatur: 18.3 ℃ (64.94 ℉)nedbør: 92.2mmregnfulle dager: -
Aruatemperatur: - høyeste temperatur: 30 ℃ (86 ℉)laveste temperatur: 16.9 ℃ (62.42 ℉)nedbør: 29.2mmregnfulle dager: 3.2
Gulutemperatur: - høyeste temperatur: 29.8 ℃ (85.64 ℉)laveste temperatur: 16.9 ℃ (62.42 ℉)nedbør: 37.4mmregnfulle dager: 3.8
Kabaletemperatur: - høyeste temperatur: 23.5 ℃ (74.3 ℉)laveste temperatur: 11 ℃ (51.8 ℉)nedbør: 90.2mmregnfulle dager: 10.4
Masinditemperatur: - høyeste temperatur: 28.9 ℃ (84.02 ℉)laveste temperatur: 16.4 ℃ (61.52 ℉)nedbør: 55.4mmregnfulle dager: 5.8
Mbararatemperatur: - høyeste temperatur: 26.1 ℃ (78.98 ℉)laveste temperatur: 13.6 ℃ (56.48 ℉)nedbør: 76.6mmregnfulle dager: 8.1
Tororotemperatur: - høyeste temperatur: 29.6 ℃ (85.28 ℉)laveste temperatur: 15.5 ℃ (59.9 ℉)nedbør: 73.3mmregnfulle dager: 7.1
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.


©2018-2021 UsualWeather.com, hoveddatakilder: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for UsualWeather.com nettstedet og personvern
Facebook Twitter Pinterest