Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Oeganda

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Oeganda te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Afrika - Oeganda

Welk weer te verwachten in Oeganda

Het klimaat in Oeganda is tropisch. Je kunt vrij regenachtig weer verwachten, maar er zijn twee droge seizoenen. Een droog seizoen is van december tot februari, een is van juni tot augustus. Het klimaat is half droog in het noordoosten van het land.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Ajai Game Reserve, Arua, Busia, Butogota, Bwindi Impenetrable National Park, Central Uganda, Eastern Uganda, Entebbe, Fort Portal, Fort Wadelai, Gulu, Hoima, Jinja, Kabale, Kampala, Kasese, Kibale Forest National Park, Kidepo Valley National Park, Kisoro, Lake Bunyonyi, Lake Mburo National Park, Lira, Masaka, Masindi, Mbale, Mbarara, Mgahinga Gorilla National Park, Murchison Falls National Park, Nkoringo, Northern Uganda, Pakwach, Queen Elizabeth National Park, Rwaihamba, Rwenzori Mountains National Park, Soroti, Ssese Islands, Tororo, Western Uganda.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is februari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 30.2 ℃ (86.36 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 18.5 ℃ (65.3 ℉). De koudste maand hier is juni, de gemiddelde maximumtemperatuur is 27.2 ℃ (80.96 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 18.2 ℃ (64.76 ℉). De meest regenachtige maand hier is april, het gemiddelde aantal regendagen is 12.2. De minst regenachtige maand is hier juli, het gemiddelde aantal regendagen is 4.7.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Oeganda reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Margherita Peak on Mount Stanley (5110 m) en het laagste punt is Albert Nile (614 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Oeganda te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Oeganda in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oeganda in januari is 28.6 ℃ (83.48 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.3 ℃ (64.94 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.45 ℃ (83.21 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.4 ℃ (84.92 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 4.8. De gemiddelde regenval is 69.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:06 (uren en minuten), in midden in de maand 12:06 en aan het einde van de maand 12:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Oeganda in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oeganda in februari is 30.2 ℃ (86.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.5 ℃ (65.3 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.4 ℃ (84.92 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.65 ℃ (85.37 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 5.2. De gemiddelde regenval is 64.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:06 (uren en minuten), in midden in de maand 12:06 en aan het einde van de maand 12:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Oeganda in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oeganda in maart is 29.1 ℃ (84.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.7 ℃ (65.66 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.65 ℃ (85.37 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.25 ℃ (82.85 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 9.7. De gemiddelde regenval is 133 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:06 (uren en minuten), in midden in de maand 12:06 en aan het einde van de maand 12:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Oeganda in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oeganda in april is 27.4 ℃ (81.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18 ℃ (64.4 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.25 ℃ (82.85 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.7 ℃ (81.86 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 12.2. De gemiddelde regenval is 170.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:06 (uren en minuten), in midden in de maand 12:07 en aan het einde van de maand 12:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Oeganda in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oeganda in mei is 28 ℃ (82.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.2 ℃ (64.76 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.7 ℃ (81.86 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.6 ℃ (81.68 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 11. De gemiddelde regenval is 117.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:07 (uren en minuten), in midden in de maand 12:07 en aan het einde van de maand 12:08.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Oeganda in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oeganda in juni is 27.2 ℃ (80.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.2 ℃ (64.76 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.6 ℃ (81.68 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.35 ℃ (81.23 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 6.4. De gemiddelde regenval is 68.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:08 (uren en minuten), in midden in de maand 12:08 en aan het einde van de maand 12:08.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Oeganda in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oeganda in juli is 27.5 ℃ (81.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.1 ℃ (62.78 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.35 ℃ (81.23 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.55 ℃ (81.59 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 4.7. De gemiddelde regenval is 63.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:08 (uren en minuten), in midden in de maand 12:08 en aan het einde van de maand 12:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Oeganda in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oeganda in augustus is 27.6 ℃ (81.68 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17 ℃ (62.6 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.55 ℃ (81.59 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.6 ℃ (81.68 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 6.7. De gemiddelde regenval is 94.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:07 (uren en minuten), in midden in de maand 12:07 en aan het einde van de maand 12:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Oeganda in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oeganda in september is 27.6 ℃ (81.68 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.5 ℃ (63.5 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.6 ℃ (81.68 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.05 ℃ (82.49 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 8.6. De gemiddelde regenval is 108.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:07 (uren en minuten), in midden in de maand 12:06 en aan het einde van de maand 12:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Oeganda in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oeganda in oktober is 28.5 ℃ (83.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.8 ℃ (64.04 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.05 ℃ (82.49 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.25 ℃ (82.85 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 9. De gemiddelde regenval is 139 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:06 (uren en minuten), in midden in de maand 12:06 en aan het einde van de maand 12:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Oeganda in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oeganda in november is 28 ℃ (82.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.5 ℃ (63.5 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.25 ℃ (82.85 ℉). Op de eind november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.15 ℃ (82.67 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 8.4. De gemiddelde regenval is 147.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:06 (uren en minuten), in midden in de maand 12:06 en aan het einde van de maand 12:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Oeganda in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oeganda in december is 28.3 ℃ (82.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.5 ℃ (63.5 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.15 ℃ (82.67 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.45 ℃ (83.21 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 7.3. De gemiddelde regenval is 91 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:06 (uren en minuten), in midden in de maand 12:06 en aan het einde van de maand 12:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Oeganda kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Kampalatemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.3 ℃ (82.94 ℉)laagste temperatuur: 17.5 ℃ (63.5 ℉)regenval: 91mmregenachtige dagen: 7.3
Entebbetemperatuur: - hoogste temperatuur: 26.1 ℃ (78.98 ℉)laagste temperatuur: 17.6 ℃ (63.68 ℉)regenval: 122.7mmregenachtige dagen: 10.2
Kasesetemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.7 ℃ (83.66 ℉)laagste temperatuur: 15.9 ℃ (60.62 ℉)regenval: 63mmregenachtige dagen: -
Sorotitemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.5 ℃ (88.7 ℉)laagste temperatuur: 18.3 ℃ (64.94 ℉)regenval: 92.2mmregenachtige dagen: -
Aruatemperatuur: - hoogste temperatuur: 30 ℃ (86 ℉)laagste temperatuur: 16.9 ℃ (62.42 ℉)regenval: 29.2mmregenachtige dagen: 3.2
Gulutemperatuur: - hoogste temperatuur: 29.8 ℃ (85.64 ℉)laagste temperatuur: 16.9 ℃ (62.42 ℉)regenval: 37.4mmregenachtige dagen: 3.8
Kabaletemperatuur: - hoogste temperatuur: 23.5 ℃ (74.3 ℉)laagste temperatuur: 11 ℃ (51.8 ℉)regenval: 90.2mmregenachtige dagen: 10.4
Masinditemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.9 ℃ (84.02 ℉)laagste temperatuur: 16.4 ℃ (61.52 ℉)regenval: 55.4mmregenachtige dagen: 5.8
Mbararatemperatuur: - hoogste temperatuur: 26.1 ℃ (78.98 ℉)laagste temperatuur: 13.6 ℃ (56.48 ℉)regenval: 76.6mmregenachtige dagen: 8.1
Tororotemperatuur: - hoogste temperatuur: 29.6 ℃ (85.28 ℉)laagste temperatuur: 15.5 ℃ (59.9 ℉)regenval: 73.3mmregenachtige dagen: 7.1
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.