Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Vanuatu

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Vanuatu te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Welk weer te verwachten in Vanuatu

Het klimaat van Vanuatu is tropisch, het weer wordt gematigd door zuidoostelijke winden van mei tot oktober. Er is gematigde regenval van november tot april. Vanuatu kan van december tot april worden getroffen door cyclonen.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Aneityum, Aniwa, Epi Island, Espiritu Santo, Ireupuow, Lenakel, Lowanatom, Luganville, Malampa, Penama, Port Vila, Sanma, Shefa, Tafea, Tanna, Torba, White Grass, White Sands.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is maart, de gemiddelde maximumtemperatuur is 30.8 ℃ (87.44 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 23.2 ℃ (73.76 ℉). De koudste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 26.3 ℃ (79.34 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 19.3 ℃ (66.74 ℉). De meest regenachtige maand hier is maart, het gemiddelde aantal regendagen is 20.7. De minst regenachtige maand is hier september, het gemiddelde aantal regendagen is 11.1.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Vanuatu reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Tabwemasana (1877 m) en het laagste punt is Pacific Ocean (0 m). Dus de hoogteverschillen in dit land zijn niet verwaarloosbaar en je zou verwachten dat het weer anders is op plaatsen in verschillende hoogtes. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Vanuatu te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Vanuatu in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Vanuatu in januari is 30.6 ℃ (87.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.5 ℃ (74.3 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.15 ℃ (86.27 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.35 ℃ (86.63 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 20.5. De gemiddelde regenval is 289.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:10 (uren en minuten), in midden in de maand 13:04 en aan het einde van de maand 12:53.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Vanuatu in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Vanuatu in februari is 30.1 ℃ (86.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.2 ℃ (73.76 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.35 ℃ (86.63 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.45 ℃ (86.81 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 20. De gemiddelde regenval is 310.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:53 (uren en minuten), in midden in de maand 12:40 en aan het einde van de maand 12:26.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Vanuatu in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Vanuatu in maart is 30.8 ℃ (87.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.2 ℃ (73.76 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.45 ℃ (86.81 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.15 ℃ (86.27 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 20.7. De gemiddelde regenval is 330.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:26 (uren en minuten), in midden in de maand 12:11 en aan het einde van de maand 11:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Vanuatu in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Vanuatu in april is 29.5 ℃ (85.1 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.6 ℃ (72.68 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.15 ℃ (86.27 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.9 ℃ (84.02 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 17.7. De gemiddelde regenval is 210.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:56 (uren en minuten), in midden in de maand 11:41 en aan het einde van de maand 11:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Vanuatu in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Vanuatu in mei is 28.3 ℃ (82.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.7 ℃ (71.06 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.9 ℃ (84.02 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.7 ℃ (81.86 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 17.3. De gemiddelde regenval is 150.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:28 (uren en minuten), in midden in de maand 11:17 en aan het einde van de maand 11:08.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Vanuatu in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Vanuatu in juni is 27.1 ℃ (80.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.4 ℃ (68.72 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.7 ℃ (81.86 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.9 ℃ (80.42 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 15.1. De gemiddelde regenval is 158.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:08 (uren en minuten), in midden in de maand 11:04 en aan het einde van de maand 11:04.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Vanuatu in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Vanuatu in juli is 26.7 ℃ (80.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.9 ℃ (67.82 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.9 ℃ (80.42 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.5 ℃ (79.7 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 14.1. De gemiddelde regenval is 102.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:04 (uren en minuten), in midden in de maand 11:09 en aan het einde van de maand 11:17.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Vanuatu in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Vanuatu in augustus is 26.3 ℃ (79.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.3 ℃ (66.74 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.5 ℃ (79.7 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.35 ℃ (79.43 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 14.3. De gemiddelde regenval is 98.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:17 (uren en minuten), in midden in de maand 11:28 en aan het einde van de maand 11:42.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Vanuatu in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Vanuatu in september is 26.4 ℃ (79.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.1 ℃ (68.18 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.35 ℃ (79.43 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.95 ℃ (80.51 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 11.1. De gemiddelde regenval is 86.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:42 (uren en minuten), in midden in de maand 11:56 en aan het einde van de maand 12:11.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Vanuatu in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Vanuatu in oktober is 27.5 ℃ (81.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.4 ℃ (68.72 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.95 ℃ (80.51 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.3 ℃ (82.94 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 13. De gemiddelde regenval is 114.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:11 (uren en minuten), in midden in de maand 12:26 en aan het einde van de maand 12:40.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Vanuatu in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Vanuatu in november is 29.1 ℃ (84.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.2 ℃ (71.96 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.3 ℃ (82.94 ℉). Op de eind november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.4 ℃ (84.92 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 14.3. De gemiddelde regenval is 151 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:40 (uren en minuten), in midden in de maand 12:53 en aan het einde van de maand 13:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Vanuatu in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Vanuatu in december is 29.7 ℃ (85.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.2 ℃ (73.76 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.4 ℃ (84.92 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.15 ℃ (86.27 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 16.3. De gemiddelde regenval is 191.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:03 (uren en minuten), in midden in de maand 13:10 en aan het einde van de maand 13:11.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Vanuatu kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Port Vilatemperatuur: - hoogste temperatuur: 29.7 ℃ (85.46 ℉)laagste temperatuur: 23.2 ℃ (73.76 ℉)regenval: 191.6mmregenachtige dagen: 16.3
Luganvilletemperatuur: - hoogste temperatuur: 29.4 ℃ (84.92 ℉)laagste temperatuur: 22.3 ℃ (72.14 ℉)regenval: 204.5mmregenachtige dagen: 15.6
Lakatorotemperatuur: - hoogste temperatuur: 30 ℃ (86 ℉)laagste temperatuur: 23.3 ℃ (73.94 ℉)regenval: 144.8mmregenachtige dagen: 14.1
Lenakeltemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.3 ℃ (86.54 ℉)laagste temperatuur: 21.3 ℃ (70.34 ℉)regenval: 75mmregenachtige dagen: 8.1
Solatemperatuur: - hoogste temperatuur: 29.9 ℃ (85.82 ℉)laagste temperatuur: 23.2 ℃ (73.76 ℉)regenval: 365.6mmregenachtige dagen: 19.3
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.