Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Yukon

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Yukon? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.


Hvilket vær kan du forvente i Yukon

Yukon er en del av Canada. Canada er et stort land, så klimaet her varierer fra temperert i sør til subarkt og arktisk i nord. Vintrene er noen ganger tøffe, spesielt i interiøret, hvor klimaet er kontinentalt. Du kan forvente snø på noen steder i fem måneder av året. De sørlige kystdelene i Canada har et temperert klima, med milde og regnfulle vintre og ganske varme somre.

Når du snakker om det vanlige været i dette området, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Dawson City, Kluane National Park, Watson Lake, Whitehorse.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt Whitehorse Og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 20.8 ℃ (69.44 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 7.9 ℃ (46.22 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er -12.9 ℃ (8.78 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er -21.8 ℃ (-7.24 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Juli, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 13.6. Den minste regnfulle måneden her er April, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 5.1.

Når du reiser rundt Yukon, bør du alltid vurdere høyden på stedet også. Vi må minne deg om at høyeste punktet i Canada er Mount Logan (5959 m) og det laveste punktet er Atlantic Ocean (0 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Yukon. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember


Januar

Typisk (vanlig) vær i Yukon i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Yukon i Januar er -12.9 ℃ (8.78 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -21.8 ℃ (-7.24 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -11.55 ℃ (11.21 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -10.7 ℃ (12.74 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 10.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 16.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 5:46 (timer og minutter), i midten av måneden 6:32 og i slutten av måneden 7:41.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Yukon i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Yukon i Februar er -8.5 ℃ (16.7 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -18.3 ℃ (-0.94 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -10.7 ℃ (12.74 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -4.55 ℃ (23.81 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 8.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 11.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 7:41 (timer og minutter), i midten av måneden 9:01 og i slutten av måneden 10:25.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Yukon i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Yukon i Mars er -0.6 ℃ (30.92 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -11.9 ℃ (10.58 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -4.55 ℃ (23.81 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 3.1 ℃ (37.58 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 7.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 10.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:25 (timer og minutter), i midten av måneden 11:49 og i slutten av måneden 13:14.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Yukon i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Yukon i April er 6.8 ℃ (44.24 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -4.5 ℃ (23.9 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 3.1 ℃ (37.58 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 10.05 ℃ (50.09 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 5.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 6.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:14 (timer og minutter), i midten av måneden 14:38 og i slutten av måneden 16:01.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Yukon i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Yukon i Mai er 13.3 ℃ (55.94 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 0.9 ℃ (33.62 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 10.05 ℃ (50.09 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.05 ℃ (60.89 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 7.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 14.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 16:01 (timer og minutter), i midten av måneden 17:19 og i slutten av måneden 18:25.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Yukon i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Yukon i Juni er 18.8 ℃ (65.84 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 5.2 ℃ (41.36 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.05 ℃ (60.89 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.8 ℃ (67.64 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 10.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 31.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 18:25 (timer og minutter), i midten av måneden 19:04 og i slutten av måneden 19:03.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Yukon i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Yukon i Juli er 20.8 ℃ (69.44 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.9 ℃ (46.22 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.8 ℃ (67.64 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.75 ℃ (67.55 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 13.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 40.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 19:03 (timer og minutter), i midten av måneden 18:22 og i slutten av måneden 17:15.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Yukon i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Yukon i August er 18.7 ℃ (65.66 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 6.5 ℃ (43.7 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.75 ℃ (67.55 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 15.7 ℃ (60.26 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 12.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 39.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 17:15 (timer og minutter), i midten av måneden 15:57 og i slutten av måneden 14:35.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Yukon i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Yukon i September er 12.7 ℃ (54.86 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 2.2 ℃ (35.96 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 15.7 ℃ (60.26 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 8.65 ℃ (47.57 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 11.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 34.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:35 (timer og minutter), i midten av måneden 13:12 og i slutten av måneden 11:49.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Yukon i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Yukon i Oktober er 4.6 ℃ (40.28 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -2.9 ℃ (26.78 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 8.65 ℃ (47.57 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -0.5 ℃ (31.1 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 11.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 24.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:49 (timer og minutter), i midten av måneden 10:26 og i slutten av måneden 9:03.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Yukon i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Yukon i November er -5.6 ℃ (21.92 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -13.1 ℃ (8.42 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -0.5 ℃ (31.1 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -7.9 ℃ (17.78 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 11.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 19 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:03 (timer og minutter), i midten av måneden 7:43 og i slutten av måneden 6:34.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Yukon i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Yukon i Desember er -10.2 ℃ (13.64 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -19 ℃ (-2.2 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -7.9 ℃ (17.78 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -11.55 ℃ (11.21 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 11.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 18.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 6:34 (timer og minutter), i midten av måneden 5:47 og i slutten av måneden 5:39.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.


©2018-2021 UsualWeather.com, hoveddatakilder: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for UsualWeather.com nettstedet og personvern
Facebook Twitter Pinterest