Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Yukon

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Yukon te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.


Welk weer te verwachten in Yukon

Yukon maakt deel uit van Canada. Canada is een enorm land, dus het klimaat hier varieert van gematigd in het zuiden tot subarctisch en arctisch in het noorden. De winters zijn soms moeilijk, vooral in het binnenland, waar het klimaat continentaal is. Je kunt op sommige plaatsen sneeuw verwachten gedurende vijf maanden van het jaar. Zuidelijke kustgebieden van Canada hebben een gematigd klimaat, met milde en regenachtige winters en vrij warme zomers.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Dawson City, Kluane National Park, Watson Lake, Whitehorse.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Whitehorse en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 20.8 ℃ (69.44 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 7.9 ℃ (46.22 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is -12.9 ℃ (8.78 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -21.8 ℃ (-7.24 ℉). De meest regenachtige maand hier is juli, het gemiddelde aantal regendagen is 13.6. De minst regenachtige maand is hier april, het gemiddelde aantal regendagen is 5.1.

Wanneer u rond Yukon reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Canada Mount Logan (5959 m) en het laagste punt is Atlantic Ocean (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Yukon te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Yukon in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Yukon in januari is -12.9 ℃ (8.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -21.8 ℃ (-7.24 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -11.55 ℃ (11.21 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -10.7 ℃ (12.74 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 10.8. De gemiddelde regenval is 16.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 5:46 (uren en minuten), in midden in de maand 6:32 en aan het einde van de maand 7:41.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Yukon in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Yukon in februari is -8.5 ℃ (16.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -18.3 ℃ (-0.94 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -10.7 ℃ (12.74 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -4.55 ℃ (23.81 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 8.5. De gemiddelde regenval is 11.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 7:41 (uren en minuten), in midden in de maand 9:01 en aan het einde van de maand 10:25.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Yukon in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Yukon in maart is -0.6 ℃ (30.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -11.9 ℃ (10.58 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -4.55 ℃ (23.81 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3.1 ℃ (37.58 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 7.2. De gemiddelde regenval is 10.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:25 (uren en minuten), in midden in de maand 11:49 en aan het einde van de maand 13:14.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Yukon in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Yukon in april is 6.8 ℃ (44.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -4.5 ℃ (23.9 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3.1 ℃ (37.58 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.05 ℃ (50.09 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 5.1. De gemiddelde regenval is 6.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:14 (uren en minuten), in midden in de maand 14:38 en aan het einde van de maand 16:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Yukon in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Yukon in mei is 13.3 ℃ (55.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 0.9 ℃ (33.62 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.05 ℃ (50.09 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.05 ℃ (60.89 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 7.2. De gemiddelde regenval is 14.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 16:01 (uren en minuten), in midden in de maand 17:19 en aan het einde van de maand 18:25.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Yukon in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Yukon in juni is 18.8 ℃ (65.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.2 ℃ (41.36 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.05 ℃ (60.89 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.8 ℃ (67.64 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 10.6. De gemiddelde regenval is 31.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 18:25 (uren en minuten), in midden in de maand 19:04 en aan het einde van de maand 19:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Yukon in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Yukon in juli is 20.8 ℃ (69.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.9 ℃ (46.22 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.8 ℃ (67.64 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.75 ℃ (67.55 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 13.6. De gemiddelde regenval is 40.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 19:03 (uren en minuten), in midden in de maand 18:22 en aan het einde van de maand 17:15.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Yukon in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Yukon in augustus is 18.7 ℃ (65.66 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.5 ℃ (43.7 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.75 ℃ (67.55 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.7 ℃ (60.26 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 12.6. De gemiddelde regenval is 39.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 17:15 (uren en minuten), in midden in de maand 15:57 en aan het einde van de maand 14:35.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Yukon in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Yukon in september is 12.7 ℃ (54.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.2 ℃ (35.96 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.7 ℃ (60.26 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.65 ℃ (47.57 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 11.6. De gemiddelde regenval is 34.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:35 (uren en minuten), in midden in de maand 13:12 en aan het einde van de maand 11:49.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Yukon in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Yukon in oktober is 4.6 ℃ (40.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -2.9 ℃ (26.78 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.65 ℃ (47.57 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -0.5 ℃ (31.1 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 11.8. De gemiddelde regenval is 24.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:49 (uren en minuten), in midden in de maand 10:26 en aan het einde van de maand 9:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Yukon in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Yukon in november is -5.6 ℃ (21.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -13.1 ℃ (8.42 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -0.5 ℃ (31.1 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -7.9 ℃ (17.78 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 11.3. De gemiddelde regenval is 19 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:03 (uren en minuten), in midden in de maand 7:43 en aan het einde van de maand 6:34.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Yukon in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Yukon in december is -10.2 ℃ (13.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -19 ℃ (-2.2 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -7.9 ℃ (17.78 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -11.55 ℃ (11.21 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 11.9. De gemiddelde regenval is 18.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 6:34 (uren en minuten), in midden in de maand 5:47 en aan het einde van de maand 5:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2020 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest