Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Zambia

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Zambia? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Afrika - Zambia

Hvilket vær kan du forvente i Zambia

Klimaet i Zambia er tropisk eller fuktig subtropisk, men det er signifikant endret av høyde. I sørvest er klimaet halvt tørt. Regntiden er fra oktober til april, den tørre sesongen er fra mai til november.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Central Zambia, Chama, Chingola, Chipata, Copperbelt, Eastern Zambia, Kabwe, Kafue National Park, Kapiri Mposhi, Kasama, Kazungula, Kitwe, Livingstone, Lower Zambezi National Park, Lundazi, Lusaka, Mfuwe, Mongu, Mpulungu, Ndola, North Luangwa National Park, Northern Plateau, Siavonga, South Luangwa National Park, Zambezi Basin.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Oktober, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 31.1 ℃ (87.98 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 17.4 ℃ (63.32 ℉). Den kaldeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 23.2 ℃ (73.76 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 10.1 ℃ (50.18 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Januar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 16.6. Den minste regnfulle måneden her er Mai, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 0.

Når du reiser til noen steder i Zambia, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er unnamed elevation in Mafinga Hills (2301 m) og det laveste punktet er Zambezi river (329 m). Så forskjellene i høyder i dette landet er ikke ubetydelige, og du bør forvente at været skal være forskjellig på steder i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Zambia. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember


Januar

Typisk (vanlig) vær i Zambia i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Zambia i Januar er 27.2 ℃ (80.96 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.6 ℃ (63.68 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.35 ℃ (81.23 ℉). På slutten Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.9 ℃ (80.42 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 16.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 213.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:01 (timer og minutter), i midten av måneden 12:55 og i slutten av måneden 12:47.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Zambia i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Zambia i Februar er 26.6 ℃ (79.88 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.3 ℃ (63.14 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.9 ℃ (80.42 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.65 ℃ (79.97 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 14.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 183.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:47 (timer og minutter), i midten av måneden 12:36 og i slutten av måneden 12:23.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Zambia i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Zambia i Mars er 26.7 ℃ (80.06 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.2 ℃ (62.96 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.65 ℃ (79.97 ℉). På slutten Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.55 ℃ (79.79 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 11. Den gjennomsnittlige nedbøren er 110.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:23 (timer og minutter), i midten av måneden 12:10 og i slutten av måneden 11:57.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Zambia i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Zambia i April er 26.4 ℃ (79.52 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.3 ℃ (59.54 ℉). På begynnelsen April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.55 ℃ (79.79 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.75 ℃ (78.35 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 38.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:57 (timer og minutter), i midten av måneden 11:45 og i slutten av måneden 11:33.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Zambia i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Zambia i Mai er 25.1 ℃ (77.18 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.9 ℃ (55.22 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.75 ℃ (78.35 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.4 ℃ (75.92 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 2.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:33 (timer og minutter), i midten av måneden 11:24 og i slutten av måneden 11:17.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Zambia i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Zambia i Juni er 23.7 ℃ (74.66 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.3 ℃ (50.54 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.4 ℃ (75.92 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.45 ℃ (74.21 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 0.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:17 (timer og minutter), i midten av måneden 11:13 og i slutten av måneden 11:13.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Zambia i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Zambia i Juli er 23.2 ℃ (73.76 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.1 ℃ (50.18 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.45 ℃ (74.21 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.3 ℃ (75.74 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 0 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:13 (timer og minutter), i midten av måneden 11:17 og i slutten av måneden 11:24.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Zambia i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Zambia i August er 25.4 ℃ (77.72 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.4 ℃ (54.32 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.3 ℃ (75.74 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.6 ℃ (81.68 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 0 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:24 (timer og minutter), i midten av måneden 11:34 og i slutten av måneden 11:45.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Zambia i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Zambia i September er 29.8 ℃ (85.64 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.5 ℃ (59.9 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.6 ℃ (81.68 ℉). På slutten September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.45 ℃ (86.81 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:45 (timer og minutter), i midten av måneden 11:57 og i slutten av måneden 12:10.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Zambia i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Zambia i Oktober er 31.1 ℃ (87.98 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.4 ℃ (63.32 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.45 ℃ (86.81 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.25 ℃ (86.45 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 14.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:10 (timer og minutter), i midten av måneden 12:23 og i slutten av måneden 12:35.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Zambia i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Zambia i November er 29.4 ℃ (84.92 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18 ℃ (64.4 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.25 ℃ (86.45 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.45 ℃ (83.21 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 7.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 80.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:35 (timer og minutter), i midten av måneden 12:46 og i slutten av måneden 12:55.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Zambia i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Zambia i Desember er 27.5 ℃ (81.5 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.6 ℃ (63.68 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.45 ℃ (83.21 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.35 ℃ (81.23 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 15. Den gjennomsnittlige nedbøren er 193.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:55 (timer og minutter), i midten av måneden 13:01 og i slutten av måneden 13:01.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Zambia på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Kawambwatemperatur: 8.7 ℃ (47.66 ℉)høyeste temperatur: 26.8 ℃ (80.24 ℉)laveste temperatur: 17.1 ℃ (62.78 ℉)nedbør: 72.8mmregnfulle dager: -
Mbalatemperatur: 3.5 ℃ (38.3 ℉)høyeste temperatur: 23.8 ℃ (74.84 ℉)laveste temperatur: 15.6 ℃ (60.08 ℉)nedbør: 86.8mmregnfulle dager: -
Mwinilungatemperatur: 8.8 ℃ (47.84 ℉)høyeste temperatur: 26.9 ℃ (80.42 ℉)laveste temperatur: 17.1 ℃ (62.78 ℉)nedbør: 63.9mmregnfulle dager: -
Misamfutemperatur: 3.5 ℃ (38.3 ℉)høyeste temperatur: 27 ℃ (80.6 ℉)laveste temperatur: 16.4 ℃ (61.52 ℉)nedbør: 99.4mmregnfulle dager: -
Mpikatemperatur: 3.5 ℃ (38.3 ℉)høyeste temperatur: 26.7 ℃ (80.06 ℉)laveste temperatur: 16.7 ℃ (62.06 ℉)nedbør: 73.6mmregnfulle dager: -
Isokatemperatur: 3.6 ℃ (38.48 ℉)høyeste temperatur: 28.6 ℃ (83.48 ℉)laveste temperatur: 17.2 ℃ (62.96 ℉)nedbør: 69.5mmregnfulle dager: -
Zambezitemperatur: 3.7 ℃ (38.66 ℉)høyeste temperatur: 29.2 ℃ (84.56 ℉)laveste temperatur: 18 ℃ (64.4 ℉)nedbør: 71.4mmregnfulle dager: -
Kasempatemperatur: - høyeste temperatur: 28.8 ℃ (83.84 ℉)laveste temperatur: 17.2 ℃ (62.96 ℉)nedbør: 91.7mmregnfulle dager: -
Kabompotemperatur: 8.6 ℃ (47.48 ℉)høyeste temperatur: 29.6 ℃ (85.28 ℉)laveste temperatur: 17.9 ℃ (64.22 ℉)nedbør: 75.6mmregnfulle dager: -
Kafirondatemperatur: 3.5 ℃ (38.3 ℉)høyeste temperatur: 27.4 ℃ (81.32 ℉)laveste temperatur: 17 ℃ (62.6 ℉)nedbør: 96.1mmregnfulle dager: -
Serenjetemperatur: - høyeste temperatur: 26.3 ℃ (79.34 ℉)laveste temperatur: 16.5 ℃ (61.7 ℉)nedbør: 82.4mmregnfulle dager: -
Msekeratemperatur: - høyeste temperatur: 29.8 ℃ (85.64 ℉)laveste temperatur: 19.2 ℃ (66.56 ℉)nedbør: 86.5mmregnfulle dager: -
Lundazitemperatur: - høyeste temperatur: 28.6 ℃ (83.48 ℉)laveste temperatur: 18.1 ℃ (64.58 ℉)nedbør: 66.5mmregnfulle dager: -
Mfuwetemperatur: - høyeste temperatur: 33.5 ℃ (92.3 ℉)laveste temperatur: 21.4 ℃ (70.52 ℉)nedbør: 90.3mmregnfulle dager: -
Kaomatemperatur: 1.6 ℃ (34.88 ℉)høyeste temperatur: 29.1 ℃ (84.38 ℉)laveste temperatur: 18.2 ℃ (64.76 ℉)nedbør: 73.6mmregnfulle dager: -
Mumbwatemperatur: - høyeste temperatur: 28.4 ℃ (83.12 ℉)laveste temperatur: 18 ℃ (64.4 ℉)nedbør: 80.5mmregnfulle dager: -
Kafue Poldertemperatur: 3.5 ℃ (38.3 ℉)høyeste temperatur: 28.9 ℃ (84.02 ℉)laveste temperatur: 1.3 ℃ (34.34 ℉)nedbør: 89.2mmregnfulle dager: -
Kabwe Agrictemperatur: 1.6 ℃ (34.88 ℉)høyeste temperatur: 28.8 ℃ (83.84 ℉)laveste temperatur: 17.5 ℃ (63.5 ℉)nedbør: 106.5mmregnfulle dager: -
Mount Makulutemperatur: 7.8 ℃ (46.04 ℉)høyeste temperatur: 28.4 ℃ (83.12 ℉)laveste temperatur: 18.2 ℃ (64.76 ℉)nedbør: 72.3mmregnfulle dager: -
Petauketemperatur: - høyeste temperatur: 27.3 ℃ (81.14 ℉)laveste temperatur: 18.2 ℃ (64.76 ℉)nedbør: 83.4mmregnfulle dager: -
Senangatemperatur: - høyeste temperatur: 31.8 ℃ (89.24 ℉)laveste temperatur: 19.4 ℃ (66.92 ℉)nedbør: 56.3mmregnfulle dager: -
Sesheketemperatur: 0.6 ℃ (33.08 ℉)høyeste temperatur: 31.7 ℃ (89.06 ℉)laveste temperatur: 18.9 ℃ (66.02 ℉)nedbør: 57.8mmregnfulle dager: -
Magoyetemperatur: - høyeste temperatur: 30.4 ℃ (86.72 ℉)laveste temperatur: 18.6 ℃ (65.48 ℉)nedbør: 80.3mmregnfulle dager: -
Chomatemperatur: 3.5 ℃ (38.3 ℉)høyeste temperatur: 27.9 ℃ (82.22 ℉)laveste temperatur: 17.4 ℃ (63.32 ℉)nedbør: 110.5mmregnfulle dager: -
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.


©2018-2020 UsualWeather.com, hoveddatakilder: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for UsualWeather.com nettstedet og personvern
Facebook Twitter Pinterest