Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Zambia

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Zambia te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Afrika - Zambia

Welk weer te verwachten in Zambia

Het klimaat in Zambia is tropisch of vochtig subtropisch, maar het is aanzienlijk gewijzigd door de hoogte. In het zuidwesten is het klimaat half droog. Het regenseizoen is van oktober tot april, het droge seizoen is van mei tot november.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Central Zambia, Chama, Chingola, Chipata, Copperbelt, Eastern Zambia, Kabwe, Kafue National Park, Kapiri Mposhi, Kasama, Kazungula, Kitwe, Livingstone, Lower Zambezi National Park, Lundazi, Lusaka, Mfuwe, Mongu, Mpulungu, Ndola, North Luangwa National Park, Northern Plateau, Siavonga, South Luangwa National Park, Zambezi Basin.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is oktober, de gemiddelde maximumtemperatuur is 31.1 ℃ (87.98 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 17.4 ℃ (63.32 ℉). De koudste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 23.2 ℃ (73.76 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 10.1 ℃ (50.18 ℉). De meest regenachtige maand hier is januari, het gemiddelde aantal regendagen is 16.6. De minst regenachtige maand is hier mei, het gemiddelde aantal regendagen is 0.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Zambia reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier unnamed elevation in Mafinga Hills (2301 m) en het laagste punt is Zambezi river (329 m). Dus de hoogteverschillen in dit land zijn niet verwaarloosbaar en je zou verwachten dat het weer anders is op plaatsen in verschillende hoogtes. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Zambia te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Zambia in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Zambia in januari is 27.2 ℃ (80.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.6 ℃ (63.68 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.35 ℃ (81.23 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.9 ℃ (80.42 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 16.6. De gemiddelde regenval is 213.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:01 (uren en minuten), in midden in de maand 12:55 en aan het einde van de maand 12:47.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Zambia in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Zambia in februari is 26.6 ℃ (79.88 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.3 ℃ (63.14 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.9 ℃ (80.42 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.65 ℃ (79.97 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 14.8. De gemiddelde regenval is 183.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:47 (uren en minuten), in midden in de maand 12:36 en aan het einde van de maand 12:23.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Zambia in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Zambia in maart is 26.7 ℃ (80.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.2 ℃ (62.96 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.65 ℃ (79.97 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.55 ℃ (79.79 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 11. De gemiddelde regenval is 110.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:23 (uren en minuten), in midden in de maand 12:10 en aan het einde van de maand 11:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Zambia in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Zambia in april is 26.4 ℃ (79.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.3 ℃ (59.54 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.55 ℃ (79.79 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.75 ℃ (78.35 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 2. De gemiddelde regenval is 38.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:57 (uren en minuten), in midden in de maand 11:45 en aan het einde van de maand 11:33.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Zambia in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Zambia in mei is 25.1 ℃ (77.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.9 ℃ (55.22 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.75 ℃ (78.35 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.4 ℃ (75.92 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 0. De gemiddelde regenval is 2.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:33 (uren en minuten), in midden in de maand 11:24 en aan het einde van de maand 11:17.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Zambia in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Zambia in juni is 23.7 ℃ (74.66 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.3 ℃ (50.54 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.4 ℃ (75.92 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.45 ℃ (74.21 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 0. De gemiddelde regenval is 0.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:17 (uren en minuten), in midden in de maand 11:13 en aan het einde van de maand 11:13.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Zambia in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Zambia in juli is 23.2 ℃ (73.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.1 ℃ (50.18 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.45 ℃ (74.21 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.3 ℃ (75.74 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 0. De gemiddelde regenval is 0 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:13 (uren en minuten), in midden in de maand 11:17 en aan het einde van de maand 11:24.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Zambia in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Zambia in augustus is 25.4 ℃ (77.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.4 ℃ (54.32 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.3 ℃ (75.74 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.6 ℃ (81.68 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 0. De gemiddelde regenval is 0 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:24 (uren en minuten), in midden in de maand 11:34 en aan het einde van de maand 11:45.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Zambia in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Zambia in september is 29.8 ℃ (85.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.5 ℃ (59.9 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.6 ℃ (81.68 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.45 ℃ (86.81 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 0. De gemiddelde regenval is 1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:45 (uren en minuten), in midden in de maand 11:57 en aan het einde van de maand 12:10.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Zambia in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Zambia in oktober is 31.1 ℃ (87.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.4 ℃ (63.32 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.45 ℃ (86.81 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.25 ℃ (86.45 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 2. De gemiddelde regenval is 14.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:10 (uren en minuten), in midden in de maand 12:23 en aan het einde van de maand 12:35.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Zambia in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Zambia in november is 29.4 ℃ (84.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18 ℃ (64.4 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.25 ℃ (86.45 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.45 ℃ (83.21 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 7.9. De gemiddelde regenval is 80.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:35 (uren en minuten), in midden in de maand 12:46 en aan het einde van de maand 12:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Zambia in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Zambia in december is 27.5 ℃ (81.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.6 ℃ (63.68 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.45 ℃ (83.21 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.35 ℃ (81.23 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 15. De gemiddelde regenval is 193.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:55 (uren en minuten), in midden in de maand 13:01 en aan het einde van de maand 13:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Zambia kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Kawambwatemperatuur: 8.7 ℃ (47.66 ℉)hoogste temperatuur: 26.8 ℃ (80.24 ℉)laagste temperatuur: 17.1 ℃ (62.78 ℉)regenval: 72.8mmregenachtige dagen: -
Mbalatemperatuur: 3.5 ℃ (38.3 ℉)hoogste temperatuur: 23.8 ℃ (74.84 ℉)laagste temperatuur: 15.6 ℃ (60.08 ℉)regenval: 86.8mmregenachtige dagen: -
Mwinilungatemperatuur: 8.8 ℃ (47.84 ℉)hoogste temperatuur: 26.9 ℃ (80.42 ℉)laagste temperatuur: 17.1 ℃ (62.78 ℉)regenval: 63.9mmregenachtige dagen: -
Misamfutemperatuur: 3.5 ℃ (38.3 ℉)hoogste temperatuur: 27 ℃ (80.6 ℉)laagste temperatuur: 16.4 ℃ (61.52 ℉)regenval: 99.4mmregenachtige dagen: -
Mpikatemperatuur: 3.5 ℃ (38.3 ℉)hoogste temperatuur: 26.7 ℃ (80.06 ℉)laagste temperatuur: 16.7 ℃ (62.06 ℉)regenval: 73.6mmregenachtige dagen: -
Isokatemperatuur: 3.6 ℃ (38.48 ℉)hoogste temperatuur: 28.6 ℃ (83.48 ℉)laagste temperatuur: 17.2 ℃ (62.96 ℉)regenval: 69.5mmregenachtige dagen: -
Zambezitemperatuur: 3.7 ℃ (38.66 ℉)hoogste temperatuur: 29.2 ℃ (84.56 ℉)laagste temperatuur: 18 ℃ (64.4 ℉)regenval: 71.4mmregenachtige dagen: -
Kasempatemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.8 ℃ (83.84 ℉)laagste temperatuur: 17.2 ℃ (62.96 ℉)regenval: 91.7mmregenachtige dagen: -
Kabompotemperatuur: 8.6 ℃ (47.48 ℉)hoogste temperatuur: 29.6 ℃ (85.28 ℉)laagste temperatuur: 17.9 ℃ (64.22 ℉)regenval: 75.6mmregenachtige dagen: -
Kafirondatemperatuur: 3.5 ℃ (38.3 ℉)hoogste temperatuur: 27.4 ℃ (81.32 ℉)laagste temperatuur: 17 ℃ (62.6 ℉)regenval: 96.1mmregenachtige dagen: -
Serenjetemperatuur: - hoogste temperatuur: 26.3 ℃ (79.34 ℉)laagste temperatuur: 16.5 ℃ (61.7 ℉)regenval: 82.4mmregenachtige dagen: -
Msekeratemperatuur: - hoogste temperatuur: 29.8 ℃ (85.64 ℉)laagste temperatuur: 19.2 ℃ (66.56 ℉)regenval: 86.5mmregenachtige dagen: -
Lundazitemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.6 ℃ (83.48 ℉)laagste temperatuur: 18.1 ℃ (64.58 ℉)regenval: 66.5mmregenachtige dagen: -
Mfuwetemperatuur: - hoogste temperatuur: 33.5 ℃ (92.3 ℉)laagste temperatuur: 21.4 ℃ (70.52 ℉)regenval: 90.3mmregenachtige dagen: -
Kaomatemperatuur: 1.6 ℃ (34.88 ℉)hoogste temperatuur: 29.1 ℃ (84.38 ℉)laagste temperatuur: 18.2 ℃ (64.76 ℉)regenval: 73.6mmregenachtige dagen: -
Mumbwatemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.4 ℃ (83.12 ℉)laagste temperatuur: 18 ℃ (64.4 ℉)regenval: 80.5mmregenachtige dagen: -
Kafue Poldertemperatuur: 3.5 ℃ (38.3 ℉)hoogste temperatuur: 28.9 ℃ (84.02 ℉)laagste temperatuur: 1.3 ℃ (34.34 ℉)regenval: 89.2mmregenachtige dagen: -
Kabwe Agrictemperatuur: 1.6 ℃ (34.88 ℉)hoogste temperatuur: 28.8 ℃ (83.84 ℉)laagste temperatuur: 17.5 ℃ (63.5 ℉)regenval: 106.5mmregenachtige dagen: -
Mount Makulutemperatuur: 7.8 ℃ (46.04 ℉)hoogste temperatuur: 28.4 ℃ (83.12 ℉)laagste temperatuur: 18.2 ℃ (64.76 ℉)regenval: 72.3mmregenachtige dagen: -
Petauketemperatuur: - hoogste temperatuur: 27.3 ℃ (81.14 ℉)laagste temperatuur: 18.2 ℃ (64.76 ℉)regenval: 83.4mmregenachtige dagen: -
Senangatemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.8 ℃ (89.24 ℉)laagste temperatuur: 19.4 ℃ (66.92 ℉)regenval: 56.3mmregenachtige dagen: -
Sesheketemperatuur: 0.6 ℃ (33.08 ℉)hoogste temperatuur: 31.7 ℃ (89.06 ℉)laagste temperatuur: 18.9 ℃ (66.02 ℉)regenval: 57.8mmregenachtige dagen: -
Magoyetemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.4 ℃ (86.72 ℉)laagste temperatuur: 18.6 ℃ (65.48 ℉)regenval: 80.3mmregenachtige dagen: -
Chomatemperatuur: 3.5 ℃ (38.3 ℉)hoogste temperatuur: 27.9 ℃ (82.22 ℉)laagste temperatuur: 17.4 ℃ (63.32 ℉)regenval: 110.5mmregenachtige dagen: -
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.