Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Zimbabwe

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Zimbabwe? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Afrika - Zimbabwe

Hvilket vær kan du forvente i Zimbabwe

Klimaet i Zimbabwe er tropisk, været er moderert av høyde. Regnperioden er fra november til mars, tørr sesong er fra mai til september. Noen deler av tørrperioden kan være kaldere.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Bulawayo, Bumi Hills, Chimanimani, Chinhoyi, Eastern Highlands, Great Zimbabwe, Gweru, Harare, Hwange National Park, Kariba, Lake Kariba Lower Zambezi, Mana Pools National Park, Mashonaland, Masvingo, Matabeleland, Matobo National Park, Mutare, Mutoroshanga Ethel Mine, Southeastern Zimbabwe, Victoria Falls.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Oktober, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 28.5 ℃ (83.3 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 14.6 ℃ (58.28 ℉). Den kaldeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 21.5 ℃ (70.7 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 6.7 ℃ (44.06 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Januar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 17.2. Den minste regnfulle måneden her er Juli, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 0.

Når du reiser til noen steder i Zimbabwe, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Inyangani (2592 m) og det laveste punktet er junction of the Runde and Save Rivers (162 m). Så det er ganske store forskjeller i høyder i dette landet, så du kan forvente at været også skal være forskjellig i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Zimbabwe. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Zimbabwe i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Zimbabwe i Januar er 26.1 ℃ (78.98 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.7 ℃ (60.26 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.4 ℃ (79.52 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.2 ℃ (79.16 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 17.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 188.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:11 (timer og minutter), i midten av måneden 13:04 og i slutten av måneden 12:54.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Zimbabwe i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Zimbabwe i Februar er 26.3 ℃ (79.34 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.2 ℃ (61.16 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.2 ℃ (79.16 ℉). På slutten Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.3 ℃ (79.34 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 13.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 179 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:54 (timer og minutter), i midten av måneden 12:41 og i slutten av måneden 12:26.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Zimbabwe i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Zimbabwe i Mars er 26.3 ℃ (79.34 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.7 ℃ (58.46 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.3 ℃ (79.34 ℉). På slutten Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.05 ℃ (78.89 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 9.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 99.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:26 (timer og minutter), i midten av måneden 12:11 og i slutten av måneden 11:56.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Zimbabwe i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Zimbabwe i April er 25.8 ℃ (78.44 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.8 ℃ (55.04 ℉). På begynnelsen April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.05 ℃ (78.89 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.1 ℃ (77.18 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 5.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 37.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:56 (timer og minutter), i midten av måneden 11:41 og i slutten av måneden 11:27.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Zimbabwe i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Zimbabwe i Mai er 24.4 ℃ (75.92 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9.6 ℃ (49.28 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.1 ℃ (77.18 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.4 ℃ (74.12 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 7.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:27 (timer og minutter), i midten av måneden 11:16 og i slutten av måneden 11:08.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Zimbabwe i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Zimbabwe i Juni er 22.4 ℃ (72.32 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.1 ℃ (44.78 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.4 ℃ (74.12 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.95 ℃ (71.51 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 1.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:08 (timer og minutter), i midten av måneden 11:03 og i slutten av måneden 11:03.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Zimbabwe i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Zimbabwe i Juli er 21.5 ℃ (70.7 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 6.7 ℃ (44.06 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.95 ℃ (71.51 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.8 ℃ (73.04 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 2.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:03 (timer og minutter), i midten av måneden 11:08 og i slutten av måneden 11:17.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Zimbabwe i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Zimbabwe i August er 24.1 ℃ (75.38 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 8.8 ℃ (47.84 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.8 ℃ (73.04 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.15 ℃ (79.07 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 2.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:17 (timer og minutter), i midten av måneden 11:28 og i slutten av måneden 11:41.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Zimbabwe i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Zimbabwe i September er 28.2 ℃ (82.76 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.1 ℃ (53.78 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.15 ℃ (79.07 ℉). På slutten September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.35 ℃ (83.03 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 6.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:41 (timer og minutter), i midten av måneden 11:56 og i slutten av måneden 12:11.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Zimbabwe i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Zimbabwe i Oktober er 28.5 ℃ (83.3 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.6 ℃ (58.28 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.35 ℃ (83.03 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.3 ℃ (82.94 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 39.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:11 (timer og minutter), i midten av måneden 12:26 og i slutten av måneden 12:41.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Zimbabwe i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Zimbabwe i November er 28.1 ℃ (82.58 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.1 ℃ (60.98 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.3 ℃ (82.94 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.4 ℃ (81.32 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 10.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 92.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:41 (timer og minutter), i midten av måneden 12:54 og i slutten av måneden 13:04.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Zimbabwe i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Zimbabwe i Desember er 26.7 ℃ (80.06 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.8 ℃ (60.44 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.4 ℃ (81.32 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.4 ℃ (79.52 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 15.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 180.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:04 (timer og minutter), i midten av måneden 13:10 og i slutten av måneden 13:11.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Zimbabwe på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Hararetemperatur: - høyeste temperatur: 26.7 ℃ (80.06 ℉)laveste temperatur: 15.8 ℃ (60.44 ℉)nedbør: 180.1mmregnfulle dager: 15.7
Bulawayotemperatur: - høyeste temperatur: 28.1 ℃ (82.58 ℉)laveste temperatur: 16.2 ℃ (61.16 ℉)nedbør: 122.3mmregnfulle dager: 10
Kwekwetemperatur: - høyeste temperatur: 29 ℃ (84.2 ℉)laveste temperatur: 16.8 ℃ (62.24 ℉)nedbør: 143.8mmregnfulle dager: 13
Kadomatemperatur: - høyeste temperatur: 29.1 ℃ (84.38 ℉)laveste temperatur: 18 ℃ (64.4 ℉)nedbør: 163.7mmregnfulle dager: 12.7
Gwerutemperatur: - høyeste temperatur: 26.9 ℃ (80.42 ℉)laveste temperatur: 15.3 ℃ (59.54 ℉)nedbør: 156mmregnfulle dager: 11.8
Mutaretemperatur: - høyeste temperatur: 27.8 ℃ (82.04 ℉)laveste temperatur: 16.8 ℃ (62.24 ℉)nedbør: 167mmregnfulle dager: 11.7
Gokwetemperatur: - høyeste temperatur: 27.6 ℃ (81.68 ℉)laveste temperatur: 18.1 ℃ (64.58 ℉)nedbør: 173.3mmregnfulle dager: 14.3
Mount Darwintemperatur: - høyeste temperatur: 29.2 ℃ (84.56 ℉)laveste temperatur: 18.8 ℃ (65.84 ℉)nedbør: 184mmregnfulle dager: 14.3
Karoitemperatur: - høyeste temperatur: 26.4 ℃ (79.52 ℉)laveste temperatur: 17.2 ℃ (62.96 ℉)nedbør: 173.3mmregnfulle dager: 14.7
Maronderatemperatur: - høyeste temperatur: 24.1 ℃ (75.38 ℉)laveste temperatur: 15 ℃ (59 ℉)nedbør: 190.3mmregnfulle dager: 15.2
Rusapetemperatur: - høyeste temperatur: 25.4 ℃ (77.72 ℉)laveste temperatur: 15.5 ℃ (59.9 ℉)nedbør: 170.5mmregnfulle dager: 12.2
Plumtreetemperatur: - høyeste temperatur: 28.5 ℃ (83.3 ℉)laveste temperatur: 16.6 ℃ (61.88 ℉)nedbør: 118.1mmregnfulle dager: 10.2
Masvingotemperatur: - høyeste temperatur: 27.6 ℃ (81.68 ℉)laveste temperatur: 17.5 ℃ (63.5 ℉)nedbør: 137mmregnfulle dager: 10
Victoria Fallstemperatur: - høyeste temperatur: 30.5 ℃ (86.9 ℉)laveste temperatur: 18 ℃ (64.4 ℉)nedbør: 174.8mmregnfulle dager: 13
Beitbridgetemperatur: - høyeste temperatur: 32.5 ℃ (90.5 ℉)laveste temperatur: 21.7 ℃ (71.06 ℉)nedbør: 54mmregnfulle dager: 5
Chipingetemperatur: - høyeste temperatur: 26.7 ℃ (80.06 ℉)laveste temperatur: 16.7 ℃ (62.06 ℉)nedbør: 213.2mmregnfulle dager: 11.2
Hwangetemperatur: - høyeste temperatur: 29.3 ℃ (84.74 ℉)laveste temperatur: 17.8 ℃ (64.04 ℉)nedbør: 127.6mmregnfulle dager: 12.1
Karibatemperatur: - høyeste temperatur: 30.7 ℃ (87.26 ℉)laveste temperatur: 22.8 ℃ (73.04 ℉)nedbør: 171.6mmregnfulle dager: 13.9
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.