Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Zimbabwe

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Zimbabwe te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Afrika - Zimbabwe

Welk weer te verwachten in Zimbabwe

Het klimaat van Zimbabwe is tropisch, het weer wordt gematigd door de hoogte. Regenseizoen is van november tot maart, droge seizoen is van mei tot september. Sommige delen van het droge seizoen zijn mogelijk kouder.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Bulawayo, Bumi Hills, Chimanimani, Chinhoyi, Eastern Highlands, Great Zimbabwe, Gweru, Harare, Hwange National Park, Kariba, Lake Kariba Lower Zambezi, Mana Pools National Park, Mashonaland, Masvingo, Matabeleland, Matobo National Park, Mutare, Mutoroshanga Ethel Mine, Southeastern Zimbabwe, Victoria Falls.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is oktober, de gemiddelde maximumtemperatuur is 28.5 ℃ (83.3 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 14.6 ℃ (58.28 ℉). De koudste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 21.5 ℃ (70.7 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 6.7 ℃ (44.06 ℉). De meest regenachtige maand hier is januari, het gemiddelde aantal regendagen is 17.2. De minst regenachtige maand is hier juli, het gemiddelde aantal regendagen is 0.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Zimbabwe reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Inyangani (2592 m) en het laagste punt is junction of the Runde and Save Rivers (162 m). Er zijn dus vrij grote hoogteverschillen in dit land, dus je kunt verwachten dat het weer ook op verschillende hoogten verschillend is. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Zimbabwe te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Zimbabwe in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Zimbabwe in januari is 26.1 ℃ (78.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.7 ℃ (60.26 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.4 ℃ (79.52 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.2 ℃ (79.16 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 17.2. De gemiddelde regenval is 188.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:11 (uren en minuten), in midden in de maand 13:04 en aan het einde van de maand 12:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Zimbabwe in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Zimbabwe in februari is 26.3 ℃ (79.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.2 ℃ (61.16 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.2 ℃ (79.16 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.3 ℃ (79.34 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 13.9. De gemiddelde regenval is 179 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:54 (uren en minuten), in midden in de maand 12:41 en aan het einde van de maand 12:26.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Zimbabwe in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Zimbabwe in maart is 26.3 ℃ (79.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.7 ℃ (58.46 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.3 ℃ (79.34 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.05 ℃ (78.89 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 9.8. De gemiddelde regenval is 99.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:26 (uren en minuten), in midden in de maand 12:11 en aan het einde van de maand 11:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Zimbabwe in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Zimbabwe in april is 25.8 ℃ (78.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.8 ℃ (55.04 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.05 ℃ (78.89 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.1 ℃ (77.18 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 5.1. De gemiddelde regenval is 37.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:56 (uren en minuten), in midden in de maand 11:41 en aan het einde van de maand 11:27.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Zimbabwe in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Zimbabwe in mei is 24.4 ℃ (75.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.6 ℃ (49.28 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.1 ℃ (77.18 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.4 ℃ (74.12 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 2. De gemiddelde regenval is 7.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:27 (uren en minuten), in midden in de maand 11:16 en aan het einde van de maand 11:08.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Zimbabwe in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Zimbabwe in juni is 22.4 ℃ (72.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.1 ℃ (44.78 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.4 ℃ (74.12 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.95 ℃ (71.51 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 1. De gemiddelde regenval is 1.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:08 (uren en minuten), in midden in de maand 11:03 en aan het einde van de maand 11:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Zimbabwe in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Zimbabwe in juli is 21.5 ℃ (70.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.7 ℃ (44.06 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.95 ℃ (71.51 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.8 ℃ (73.04 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 0. De gemiddelde regenval is 2.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:03 (uren en minuten), in midden in de maand 11:08 en aan het einde van de maand 11:17.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Zimbabwe in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Zimbabwe in augustus is 24.1 ℃ (75.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.8 ℃ (47.84 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.8 ℃ (73.04 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.15 ℃ (79.07 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 1. De gemiddelde regenval is 2.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:17 (uren en minuten), in midden in de maand 11:28 en aan het einde van de maand 11:41.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Zimbabwe in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Zimbabwe in september is 28.2 ℃ (82.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.1 ℃ (53.78 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.15 ℃ (79.07 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.35 ℃ (83.03 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 1. De gemiddelde regenval is 6.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:41 (uren en minuten), in midden in de maand 11:56 en aan het einde van de maand 12:11.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Zimbabwe in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Zimbabwe in oktober is 28.5 ℃ (83.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.6 ℃ (58.28 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.35 ℃ (83.03 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.3 ℃ (82.94 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 5. De gemiddelde regenval is 39.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:11 (uren en minuten), in midden in de maand 12:26 en aan het einde van de maand 12:41.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Zimbabwe in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Zimbabwe in november is 28.1 ℃ (82.58 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.1 ℃ (60.98 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.3 ℃ (82.94 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.4 ℃ (81.32 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 10.1. De gemiddelde regenval is 92.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:41 (uren en minuten), in midden in de maand 12:54 en aan het einde van de maand 13:04.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Zimbabwe in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Zimbabwe in december is 26.7 ℃ (80.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.8 ℃ (60.44 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.4 ℃ (81.32 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.4 ℃ (79.52 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 15.7. De gemiddelde regenval is 180.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:04 (uren en minuten), in midden in de maand 13:10 en aan het einde van de maand 13:11.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Zimbabwe kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Hararetemperatuur: - hoogste temperatuur: 26.7 ℃ (80.06 ℉)laagste temperatuur: 15.8 ℃ (60.44 ℉)regenval: 180.1mmregenachtige dagen: 15.7
Bulawayotemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.1 ℃ (82.58 ℉)laagste temperatuur: 16.2 ℃ (61.16 ℉)regenval: 122.3mmregenachtige dagen: 10
Kwekwetemperatuur: - hoogste temperatuur: 29 ℃ (84.2 ℉)laagste temperatuur: 16.8 ℃ (62.24 ℉)regenval: 143.8mmregenachtige dagen: 13
Kadomatemperatuur: - hoogste temperatuur: 29.1 ℃ (84.38 ℉)laagste temperatuur: 18 ℃ (64.4 ℉)regenval: 163.7mmregenachtige dagen: 12.7
Gwerutemperatuur: - hoogste temperatuur: 26.9 ℃ (80.42 ℉)laagste temperatuur: 15.3 ℃ (59.54 ℉)regenval: 156mmregenachtige dagen: 11.8
Mutaretemperatuur: - hoogste temperatuur: 27.8 ℃ (82.04 ℉)laagste temperatuur: 16.8 ℃ (62.24 ℉)regenval: 167mmregenachtige dagen: 11.7
Gokwetemperatuur: - hoogste temperatuur: 27.6 ℃ (81.68 ℉)laagste temperatuur: 18.1 ℃ (64.58 ℉)regenval: 173.3mmregenachtige dagen: 14.3
Mount Darwintemperatuur: - hoogste temperatuur: 29.2 ℃ (84.56 ℉)laagste temperatuur: 18.8 ℃ (65.84 ℉)regenval: 184mmregenachtige dagen: 14.3
Karoitemperatuur: - hoogste temperatuur: 26.4 ℃ (79.52 ℉)laagste temperatuur: 17.2 ℃ (62.96 ℉)regenval: 173.3mmregenachtige dagen: 14.7
Maronderatemperatuur: - hoogste temperatuur: 24.1 ℃ (75.38 ℉)laagste temperatuur: 15 ℃ (59 ℉)regenval: 190.3mmregenachtige dagen: 15.2
Rusapetemperatuur: - hoogste temperatuur: 25.4 ℃ (77.72 ℉)laagste temperatuur: 15.5 ℃ (59.9 ℉)regenval: 170.5mmregenachtige dagen: 12.2
Plumtreetemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.5 ℃ (83.3 ℉)laagste temperatuur: 16.6 ℃ (61.88 ℉)regenval: 118.1mmregenachtige dagen: 10.2
Masvingotemperatuur: - hoogste temperatuur: 27.6 ℃ (81.68 ℉)laagste temperatuur: 17.5 ℃ (63.5 ℉)regenval: 137mmregenachtige dagen: 10
Victoria Fallstemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.5 ℃ (86.9 ℉)laagste temperatuur: 18 ℃ (64.4 ℉)regenval: 174.8mmregenachtige dagen: 13
Beitbridgetemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.5 ℃ (90.5 ℉)laagste temperatuur: 21.7 ℃ (71.06 ℉)regenval: 54mmregenachtige dagen: 5
Chipingetemperatuur: - hoogste temperatuur: 26.7 ℃ (80.06 ℉)laagste temperatuur: 16.7 ℃ (62.06 ℉)regenval: 213.2mmregenachtige dagen: 11.2
Hwangetemperatuur: - hoogste temperatuur: 29.3 ℃ (84.74 ℉)laagste temperatuur: 17.8 ℃ (64.04 ℉)regenval: 127.6mmregenachtige dagen: 12.1
Karibatemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.7 ℃ (87.26 ℉)laagste temperatuur: 22.8 ℃ (73.04 ℉)regenval: 171.6mmregenachtige dagen: 13.9
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.