Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Arizona

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Arizona? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Nord-Amerika - USA - Arizona

Hvilket vær kan du forvente i Arizona

Arizona er en del av USA. Klimaet i USA er svært variert, da USA er et stort land. Klimaet er for det meste temperert, men tropisk i Hawaii og Florida, og arktisk i Alaska. Dette er ikke alt. Klimaet er halvtørket i de store sletter vest for Mississippi-elven, og tørker i det store bassenget i sørvest. Du kan forvente lave vintertemperaturer i nordvest, men noen ganger modereres de i januar og februar med varme vind. Vintre i sør er varmere. Don? glem at temperaturene vanligvis er betydelig lavere i fjellene.

Når du snakker om det vanlige været i dette området, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Agua Fria National Monument, Anthem, Apache Junction, Ash Fork, Benson, Bisbee, Buckeye, Bullhead City, Cameron, Camp Verde, Canyon de Chelly National Monument, Carefree, Casa Grande, Casa Grande Ruins National Monument, Cave Creek, Chandler, Chiricahua National Monument, Chloride, Colorado City, Coolidge, Dateland, Douglas, Eastern Arizona, Eloy, Flagstaff, Fountain Hills, Fredonia, Gilbert, Glendale, Globe, Goodyear, Grand Canyon, Greater Phoenix, Green Valley, Guadalupe, Holbrook, Homolovi Ruins State Park, Jerome, Joseph City, Kayenta, Kingman, Lake Havasu City, Litchfield Park, Mesa, Morenci, Mormon Lake Village, Nogales, Northern Arizona, Oatman, Oracle, Organ Pipe Cactus National Monument, Page, Patagonia, Peach Springs, Peoria, Petrified Forest National Park, Phoenix, Picacho, Picacho Peak State Park, Pipe Spring National Monument, Prescott, Quartzsite, Safford, Saguaro National Park, San Luis, Santa Catalina Mountains, Scottsdale, Sedona, Seligman, Sierra Vista, South Central Arizona, Southeast Arizona, Sun City, Tempe, Tombstone, Topock, Tuba City, Tubac, Tucson, Tusayan, Walker, Western Arizona, Wikieup, Willcox, Williams, Window Rock, Winslow, Yuma.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt Phoenix Og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 41 ℃ (105.8 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 28.2 ℃ (82.76 ℉). Den kaldeste måneden her er Desember, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 20.1 ℃ (68.18 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 7.2 ℃ (44.96 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Mars, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 4.2. Den minste regnfulle måneden her er Juni, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 0.4.

Når du reiser rundt Arizona, bør du alltid vurdere høyden på stedet også. Vi må minne deg om at høyeste punktet i USA er Denali (Mount McKinley) (6190 m) og det laveste punktet er Death Valley (-86 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Arizona. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Arizona i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Arizona i Januar er 20.7 ℃ (69.26 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.7 ℃ (45.86 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.4 ℃ (68.72 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.7 ℃ (71.06 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 3.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 24.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:58 (timer og minutter), i midten av måneden 10:10 og i slutten av måneden 10:31.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Arizona i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Arizona i Februar er 22.7 ℃ (72.86 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9.5 ℃ (49.1 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.7 ℃ (71.06 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.35 ℃ (75.83 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 3.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 24.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:31 (timer og minutter), i midten av måneden 10:58 og i slutten av måneden 11:28.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Arizona i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Arizona i Mars er 26 ℃ (78.8 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.8 ℃ (53.24 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.35 ℃ (75.83 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.2 ℃ (82.76 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 4.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 27.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:28 (timer og minutter), i midten av måneden 11:59 og i slutten av måneden 12:30.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Arizona i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Arizona i April er 30.4 ℃ (86.72 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16 ℃ (60.8 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.2 ℃ (82.76 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.35 ℃ (90.23 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 1.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 6.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:30 (timer og minutter), i midten av måneden 13:00 og i slutten av måneden 13:28.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Arizona i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Arizona i Mai er 34.3 ℃ (93.74 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 21.3 ℃ (70.34 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.35 ℃ (90.23 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 37.25 ℃ (99.05 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:28 (timer og minutter), i midten av måneden 13:53 og i slutten av måneden 14:11.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Arizona i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Arizona i Juni er 40.2 ℃ (104.36 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.7 ℃ (76.46 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 37.25 ℃ (99.05 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 40.6 ℃ (105.08 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 0.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 0.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:11 (timer og minutter), i midten av måneden 14:21 og i slutten av måneden 14:20.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Arizona i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Arizona i Juli er 41 ℃ (105.8 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 28.2 ℃ (82.76 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 40.6 ℃ (105.08 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 40.85 ℃ (105.53 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 2.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 26.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:20 (timer og minutter), i midten av måneden 14:10 og i slutten av måneden 13:52.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Arizona i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Arizona i August er 40.7 ℃ (105.26 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 27.7 ℃ (81.86 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 40.85 ℃ (105.53 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 39.4 ℃ (102.92 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 3.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 24.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:52 (timer og minutter), i midten av måneden 13:27 og i slutten av måneden 12:59.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Arizona i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Arizona i September er 38.1 ℃ (100.58 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.7 ℃ (76.46 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 39.4 ℃ (102.92 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34.8 ℃ (94.64 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 2.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 15.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:59 (timer og minutter), i midten av måneden 12:29 og i slutten av måneden 11:59.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Arizona i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Arizona i Oktober er 31.5 ℃ (88.7 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.1 ℃ (64.58 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34.8 ℃ (94.64 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.45 ℃ (83.21 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 2.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 16.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:59 (timer og minutter), i midten av måneden 11:28 og i slutten av måneden 10:59.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Arizona i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Arizona i November er 25.4 ℃ (77.72 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.5 ℃ (52.7 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.45 ℃ (83.21 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.75 ℃ (72.95 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 2.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 16.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:59 (timer og minutter), i midten av måneden 10:32 og i slutten av måneden 10:11.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Arizona i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Arizona i Desember er 20.1 ℃ (68.18 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.2 ℃ (44.96 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.75 ℃ (72.95 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.4 ℃ (68.72 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 21.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:11 (timer og minutter), i midten av måneden 9:58 og i slutten av måneden 9:56.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Arizona på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Flagstafftemperatur: - høyeste temperatur: 5.9 ℃ (42.62 ℉)laveste temperatur: -8.4 ℃ (16.88 ℉)nedbør: 47.1mmregnfulle dager: 7.1
Phoenixtemperatur: - høyeste temperatur: 20.1 ℃ (68.18 ℉)laveste temperatur: 7.2 ℃ (44.96 ℉)nedbør: 21.8mmregnfulle dager: 3
Tucsontemperatur: - høyeste temperatur: 18.4 ℃ (65.12 ℉)laveste temperatur: 4.5 ℃ (40.1 ℉)nedbør: 34.5mmregnfulle dager: -
Yumatemperatur: - høyeste temperatur: 20.4 ℃ (68.72 ℉)laveste temperatur: 8.2 ℃ (46.76 ℉)nedbør: 13.2mmregnfulle dager: 2.6
Chandlertemperatur: - høyeste temperatur: 17.2 ℃ (62.96 ℉)laveste temperatur: 4.1 ℃ (39.38 ℉)nedbør: 30.6mmregnfulle dager: 2.9
Sedonatemperatur: - høyeste temperatur: 14 ℃ (57.2 ℉)laveste temperatur: 0.1 ℃ (32.18 ℉)nedbør: 42.4mmregnfulle dager: 4
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.