Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Arizona

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Arizona te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.


Welk weer te verwachten in Arizona

Arizona maakt deel uit van Verenigde Staten. Het klimaat in de VS is zeer gevarieerd, omdat de Verenigde Staten van Amerika een groot land is. Het klimaat is overwegend gematigd, maar tropisch in Hawaï en Florida, en het arctische gebied in Alaska. Dit is niet alles. Het klimaat is half droog in de grote vlaktes ten westen van de rivier de Mississippi en dor in het Grote Bekken van het zuidwesten. Je kunt lage wintertemperaturen verwachten in het noordwesten, maar ze worden soms gematigd in januari en februari door warme wind. De winters in het zuiden zijn warmer. Don? vergeet, dat de temperaturen meestal aanzienlijk lager zijn in de bergen.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Agua Fria National Monument, Anthem, Apache Junction, Ash Fork, Benson, Bisbee, Buckeye, Bullhead City, Cameron, Camp Verde, Canyon de Chelly National Monument, Carefree, Casa Grande, Casa Grande Ruins National Monument, Cave Creek, Chandler, Chiricahua National Monument, Chloride, Colorado City, Coolidge, Dateland, Douglas, Eastern Arizona, Eloy, Flagstaff, Fountain Hills, Fredonia, Gilbert, Glendale, Globe, Goodyear, Grand Canyon, Greater Phoenix, Green Valley, Guadalupe, Holbrook, Homolovi Ruins State Park, Jerome, Joseph City, Kayenta, Kingman, Lake Havasu City, Litchfield Park, Mesa, Morenci, Mormon Lake Village, Nogales, Northern Arizona, Oatman, Oracle, Organ Pipe Cactus National Monument, Page, Patagonia, Peach Springs, Peoria, Petrified Forest National Park, Phoenix, Picacho, Picacho Peak State Park, Pipe Spring National Monument, Prescott, Quartzsite, Safford, Saguaro National Park, San Luis, Santa Catalina Mountains, Scottsdale, Sedona, Seligman, Sierra Vista, South Central Arizona, Southeast Arizona, Sun City, Tempe, Tombstone, Topock, Tuba City, Tubac, Tucson, Tusayan, Walker, Western Arizona, Wikieup, Willcox, Williams, Window Rock, Winslow, Yuma.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Phoenix en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 41 ℃ (105.8 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 28.2 ℃ (82.76 ℉). De koudste maand hier is december, de gemiddelde maximumtemperatuur is 20.1 ℃ (68.18 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 7.2 ℃ (44.96 ℉). De meest regenachtige maand hier is maart, het gemiddelde aantal regendagen is 4.2. De minst regenachtige maand is hier juni, het gemiddelde aantal regendagen is 0.4.

Wanneer u rond Arizona reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Verenigde Staten Denali (Mount McKinley) (6190 m) en het laagste punt is Death Valley (-86 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Arizona te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Arizona in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Arizona in januari is 20.7 ℃ (69.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.7 ℃ (45.86 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.4 ℃ (68.72 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.7 ℃ (71.06 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 3.6. De gemiddelde regenval is 24.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:58 (uren en minuten), in midden in de maand 10:10 en aan het einde van de maand 10:31.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Arizona in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Arizona in februari is 22.7 ℃ (72.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.5 ℃ (49.1 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.7 ℃ (71.06 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.35 ℃ (75.83 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 3.5. De gemiddelde regenval is 24.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:31 (uren en minuten), in midden in de maand 10:58 en aan het einde van de maand 11:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Arizona in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Arizona in maart is 26 ℃ (78.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.8 ℃ (53.24 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.35 ℃ (75.83 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.2 ℃ (82.76 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 4.2. De gemiddelde regenval is 27.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:28 (uren en minuten), in midden in de maand 11:59 en aan het einde van de maand 12:30.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Arizona in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Arizona in april is 30.4 ℃ (86.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16 ℃ (60.8 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.2 ℃ (82.76 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.35 ℃ (90.23 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 1.2. De gemiddelde regenval is 6.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:30 (uren en minuten), in midden in de maand 13:00 en aan het einde van de maand 13:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Arizona in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Arizona in mei is 34.3 ℃ (93.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.3 ℃ (70.34 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.35 ℃ (90.23 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 37.25 ℃ (99.05 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 1. De gemiddelde regenval is 2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:28 (uren en minuten), in midden in de maand 13:53 en aan het einde van de maand 14:11.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Arizona in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Arizona in juni is 40.2 ℃ (104.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.7 ℃ (76.46 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 37.25 ℃ (99.05 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 40.6 ℃ (105.08 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 0.4. De gemiddelde regenval is 0.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:11 (uren en minuten), in midden in de maand 14:21 en aan het einde van de maand 14:20.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Arizona in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Arizona in juli is 41 ℃ (105.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 28.2 ℃ (82.76 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 40.6 ℃ (105.08 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 40.85 ℃ (105.53 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 2.7. De gemiddelde regenval is 26.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:20 (uren en minuten), in midden in de maand 14:10 en aan het einde van de maand 13:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Arizona in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Arizona in augustus is 40.7 ℃ (105.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 27.7 ℃ (81.86 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 40.85 ℃ (105.53 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 39.4 ℃ (102.92 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 3.1. De gemiddelde regenval is 24.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:52 (uren en minuten), in midden in de maand 13:27 en aan het einde van de maand 12:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Arizona in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Arizona in september is 38.1 ℃ (100.58 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.7 ℃ (76.46 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 39.4 ℃ (102.92 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.8 ℃ (94.64 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 2.9. De gemiddelde regenval is 15.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:59 (uren en minuten), in midden in de maand 12:29 en aan het einde van de maand 11:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Arizona in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Arizona in oktober is 31.5 ℃ (88.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.1 ℃ (64.58 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.8 ℃ (94.64 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.45 ℃ (83.21 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 2.1. De gemiddelde regenval is 16.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:59 (uren en minuten), in midden in de maand 11:28 en aan het einde van de maand 10:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Arizona in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Arizona in november is 25.4 ℃ (77.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.5 ℃ (52.7 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.45 ℃ (83.21 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.75 ℃ (72.95 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 2.1. De gemiddelde regenval is 16.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:59 (uren en minuten), in midden in de maand 10:32 en aan het einde van de maand 10:11.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Arizona in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Arizona in december is 20.1 ℃ (68.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.2 ℃ (44.96 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.75 ℃ (72.95 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.4 ℃ (68.72 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 3. De gemiddelde regenval is 21.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:11 (uren en minuten), in midden in de maand 9:58 en aan het einde van de maand 9:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Arizona kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Flagstafftemperatuur: - hoogste temperatuur: 5.9 ℃ (42.62 ℉)laagste temperatuur: -8.4 ℃ (16.88 ℉)regenval: 47.1mmregenachtige dagen: 7.1
Phoenixtemperatuur: - hoogste temperatuur: 20.1 ℃ (68.18 ℉)laagste temperatuur: 7.2 ℃ (44.96 ℉)regenval: 21.8mmregenachtige dagen: 3
Tucsontemperatuur: - hoogste temperatuur: 18.4 ℃ (65.12 ℉)laagste temperatuur: 4.5 ℃ (40.1 ℉)regenval: 34.5mmregenachtige dagen: -
Yumatemperatuur: - hoogste temperatuur: 20.4 ℃ (68.72 ℉)laagste temperatuur: 8.2 ℃ (46.76 ℉)regenval: 13.2mmregenachtige dagen: 2.6
Chandlertemperatuur: - hoogste temperatuur: 17.2 ℃ (62.96 ℉)laagste temperatuur: 4.1 ℃ (39.38 ℉)regenval: 30.6mmregenachtige dagen: 2.9
Sedonatemperatuur: - hoogste temperatuur: 14 ℃ (57.2 ℉)laagste temperatuur: 0.1 ℃ (32.18 ℉)regenval: 42.4mmregenachtige dagen: 4
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2021 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest