Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Belize

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Belize? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Mellom-Amerika - Belize

Hvilket vær kan du forvente i Belize

Klimaet i Belize er tropisk, veldig varmt og fuktig. Det er to sesonger, regntiden fra mai til november og tørr sesong fra februar til mai. Du kan forvente ulike temperaturer i henhold til høyde og nærhet til kysten. Men generelt er temperaturene behagelige i løpet av hele året. Belize ligger i orkanen.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Actun Tunichil Muknal, Altun Ha, Ambergris Caye, Belize City, Belize District, Belmopan, Blue Creek, Caracol, Caye Caulker, Cayo, Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary, Corozal Town, Crooked Tree, Dangriga, Five Blues Lake National Park, Hopkins, Lamanai, Lubaantun, Mayflower Bocawina National Park, Mountain Pine Ridge, Northern Belize, Orange Walk Town, Placencia, Placencia Peninsula, Punta Gorda, San Antonio, San Ignacio, Seine Bight, St. George's Caye, Stann Creek, Tobacco Caye, Toledo, Toledo Settlement, Xunantunich.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Mai, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 35 ℃ (95 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 21.5 ℃ (70.7 ℉). Den kaldeste måneden her er Desember, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 28.2 ℃ (82.76 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 18.9 ℃ (66.02 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Juli, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 21.2. Den minste regnfulle måneden her er April, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 4.9.

Når du reiser til noen steder i Belize, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Doyle's Delight (1124 m) og det laveste punktet er Caribbean Sea (0 m). Så forskjellene i høyder i dette landet er ikke ubetydelige, og du bør forvente at været skal være forskjellig på steder i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Belize. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Belize i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Belize i Januar er 28.3 ℃ (82.94 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.1 ℃ (64.58 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.25 ℃ (82.85 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.1 ℃ (84.38 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 12.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 130.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:06 (timer og minutter), i midten av måneden 11:12 og i slutten av måneden 11:22.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Belize i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Belize i Februar er 29.9 ℃ (85.82 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.1 ℃ (64.58 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.1 ℃ (84.38 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.8 ℃ (87.44 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 9.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 64.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:22 (timer og minutter), i midten av måneden 11:34 og i slutten av måneden 11:48.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Belize i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Belize i Mars er 31.7 ℃ (89.06 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 19.2 ℃ (66.56 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.8 ℃ (87.44 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.25 ℃ (90.05 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 5.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 43.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:48 (timer og minutter), i midten av måneden 12:02 og i slutten av måneden 12:17.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

April

Typisk (vanlig) vær i Belize i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Belize i April er 32.8 ℃ (91.04 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 19.7 ℃ (67.46 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.25 ℃ (90.05 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.9 ℃ (93.02 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 4.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 43.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:17 (timer og minutter), i midten av måneden 12:31 og i slutten av måneden 12:44.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Belize i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Belize i Mai er 35 ℃ (95 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 21.5 ℃ (70.7 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.9 ℃ (93.02 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.5 ℃ (92.3 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 8.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 82.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:44 (timer og minutter), i midten av måneden 12:56 og i slutten av måneden 13:04.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Belize i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Belize i Juni er 32 ℃ (89.6 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.5 ℃ (72.5 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.5 ℃ (92.3 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.9 ℃ (89.42 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 19.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 308.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:04 (timer og minutter), i midten av måneden 13:09 og i slutten av måneden 13:08.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Belize i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Belize i Juli er 31.8 ℃ (89.24 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 21.9 ℃ (71.42 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.9 ℃ (89.42 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.25 ℃ (90.05 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 21.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 269.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:08 (timer og minutter), i midten av måneden 13:04 og i slutten av måneden 12:55.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

August

Typisk (vanlig) vær i Belize i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Belize i August er 32.7 ℃ (90.86 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.1 ℃ (71.78 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.25 ℃ (90.05 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.65 ℃ (90.77 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 18.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 223.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:55 (timer og minutter), i midten av måneden 12:44 og i slutten av måneden 12:31.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

September

Typisk (vanlig) vær i Belize i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Belize i September er 32.6 ℃ (90.68 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.3 ℃ (72.14 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.65 ℃ (90.77 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.85 ℃ (89.33 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 19.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 259.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:31 (timer og minutter), i midten av måneden 12:17 og i slutten av måneden 12:02.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Belize i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Belize i Oktober er 31.1 ℃ (87.98 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 21.8 ℃ (71.24 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.85 ℃ (89.33 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.3 ℃ (86.54 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 18.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 212.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:02 (timer og minutter), i midten av måneden 11:48 og i slutten av måneden 11:34.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

November

Typisk (vanlig) vær i Belize i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Belize i November er 29.5 ℃ (85.1 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 19.8 ℃ (67.64 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.3 ℃ (86.54 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.85 ℃ (83.93 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 16.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 202.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:34 (timer og minutter), i midten av måneden 11:22 og i slutten av måneden 11:12.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Belize i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Belize i Desember er 28.2 ℃ (82.76 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.9 ℃ (66.02 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.85 ℃ (83.93 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.25 ℃ (82.85 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 14.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 174.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:12 (timer og minutter), i midten av måneden 11:06 og i slutten av måneden 11:05.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Belize på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Belize Citytemperatur: - høyeste temperatur: 28.3 ℃ (82.94 ℉)laveste temperatur: 20.1 ℃ (68.18 ℉)nedbør: 173.5mmregnfulle dager: 12.1
Belmopan Citytemperatur: - høyeste temperatur: 28.2 ℃ (82.76 ℉)laveste temperatur: 18.9 ℃ (66.02 ℉)nedbør: 174.7mmregnfulle dager: 14.8
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.