Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Belize

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Belize te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Welk weer te verwachten in Belize

Het klimaat van Belize is tropisch, erg warm en vochtig. Er zijn twee seizoenen, regenseizoen van mei tot november en droog seizoen van februari tot mei. U kunt verschillende temperaturen verwachten, afhankelijk van de hoogte en de nabijheid van de kust. Maar over het algemeen gesproken zijn de temperaturen het hele jaar aangenaam. Belize ligt in de orkaanzone.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Actun Tunichil Muknal, Altun Ha, Ambergris Caye, Belize City, Belize District, Belmopan, Blue Creek, Caracol, Caye Caulker, Cayo, Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary, Corozal Town, Crooked Tree, Dangriga, Five Blues Lake National Park, Hopkins, Lamanai, Lubaantun, Mayflower Bocawina National Park, Mountain Pine Ridge, Northern Belize, Orange Walk Town, Placencia, Placencia Peninsula, Punta Gorda, San Antonio, San Ignacio, Seine Bight, St. George's Caye, Stann Creek, Tobacco Caye, Toledo, Toledo Settlement, Xunantunich.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is mei, de gemiddelde maximumtemperatuur is 35 ℃ (95 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 21.5 ℃ (70.7 ℉). De koudste maand hier is december, de gemiddelde maximumtemperatuur is 28.2 ℃ (82.76 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 18.9 ℃ (66.02 ℉). De meest regenachtige maand hier is juli, het gemiddelde aantal regendagen is 21.2. De minst regenachtige maand is hier april, het gemiddelde aantal regendagen is 4.9.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Belize reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Doyle's Delight (1124 m) en het laagste punt is Caribbean Sea (0 m). Dus de hoogteverschillen in dit land zijn niet verwaarloosbaar en je zou verwachten dat het weer anders is op plaatsen in verschillende hoogtes. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Belize te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Belize in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Belize in januari is 28.3 ℃ (82.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.1 ℃ (64.58 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.25 ℃ (82.85 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.1 ℃ (84.38 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 12.9. De gemiddelde regenval is 130.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:06 (uren en minuten), in midden in de maand 11:12 en aan het einde van de maand 11:22.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Belize in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Belize in februari is 29.9 ℃ (85.82 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.1 ℃ (64.58 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.1 ℃ (84.38 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.8 ℃ (87.44 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 9.1. De gemiddelde regenval is 64.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:22 (uren en minuten), in midden in de maand 11:34 en aan het einde van de maand 11:48.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Belize in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Belize in maart is 31.7 ℃ (89.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.2 ℃ (66.56 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.8 ℃ (87.44 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.25 ℃ (90.05 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 5.9. De gemiddelde regenval is 43.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:48 (uren en minuten), in midden in de maand 12:02 en aan het einde van de maand 12:17.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Belize in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Belize in april is 32.8 ℃ (91.04 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.7 ℃ (67.46 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.25 ℃ (90.05 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.9 ℃ (93.02 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 4.9. De gemiddelde regenval is 43.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:17 (uren en minuten), in midden in de maand 12:31 en aan het einde van de maand 12:44.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Belize in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Belize in mei is 35 ℃ (95 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.5 ℃ (70.7 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.9 ℃ (93.02 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.5 ℃ (92.3 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 8.2. De gemiddelde regenval is 82.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:44 (uren en minuten), in midden in de maand 12:56 en aan het einde van de maand 13:04.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Belize in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Belize in juni is 32 ℃ (89.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.5 ℃ (72.5 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.5 ℃ (92.3 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.9 ℃ (89.42 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 19.3. De gemiddelde regenval is 308.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:04 (uren en minuten), in midden in de maand 13:09 en aan het einde van de maand 13:08.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Belize in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Belize in juli is 31.8 ℃ (89.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.9 ℃ (71.42 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.9 ℃ (89.42 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.25 ℃ (90.05 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 21.2. De gemiddelde regenval is 269.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:08 (uren en minuten), in midden in de maand 13:04 en aan het einde van de maand 12:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Belize in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Belize in augustus is 32.7 ℃ (90.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.1 ℃ (71.78 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.25 ℃ (90.05 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.65 ℃ (90.77 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 18.5. De gemiddelde regenval is 223.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:55 (uren en minuten), in midden in de maand 12:44 en aan het einde van de maand 12:31.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Belize in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Belize in september is 32.6 ℃ (90.68 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.3 ℃ (72.14 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.65 ℃ (90.77 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.85 ℃ (89.33 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 19.5. De gemiddelde regenval is 259.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:31 (uren en minuten), in midden in de maand 12:17 en aan het einde van de maand 12:02.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Belize in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Belize in oktober is 31.1 ℃ (87.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.8 ℃ (71.24 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.85 ℃ (89.33 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.3 ℃ (86.54 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 18.1. De gemiddelde regenval is 212.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:02 (uren en minuten), in midden in de maand 11:48 en aan het einde van de maand 11:34.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Belize in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Belize in november is 29.5 ℃ (85.1 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.8 ℃ (67.64 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.3 ℃ (86.54 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.85 ℃ (83.93 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 16.1. De gemiddelde regenval is 202.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:34 (uren en minuten), in midden in de maand 11:22 en aan het einde van de maand 11:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Belize in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Belize in december is 28.2 ℃ (82.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.9 ℃ (66.02 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.85 ℃ (83.93 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.25 ℃ (82.85 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 14.8. De gemiddelde regenval is 174.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:12 (uren en minuten), in midden in de maand 11:06 en aan het einde van de maand 11:05.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Belize kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Belize Citytemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.3 ℃ (82.94 ℉)laagste temperatuur: 20.1 ℃ (68.18 ℉)regenval: 173.5mmregenachtige dagen: 12.1
Belmopan Citytemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.2 ℃ (82.76 ℉)laagste temperatuur: 18.9 ℃ (66.02 ℉)regenval: 174.7mmregenachtige dagen: 14.8
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.