Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Bhutan

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Bhutan? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Asia - Bhutan

Hvilket vær kan du forvente i Bhutan

Klimatet i Bhutan er svært variert: Det er tropisk i sørlige sletter, men du kan forvente kjølige vintre og varme somre i sentrale daler og alvorlige vintre og kule somre i Himalaya.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Bajothang, Bumdeling Wildlife Sanctuary, Central Bhutan, Chhumey, Deothang, Eastern Bhutan, Gedu, Haa, Jakar, Jigme Dorji National Park, Jigme Khesar Strict Nature Reserve, Jigme Singye Wangchuck National Park, Jomotsangkha Wildlife Sanctuary, Khuruthang, Lhuentse, Mebisa, Mongar, Paro, Phobjikha, Phrumsengla National Park, Phuentsholing, Punakha, Royal Manas National Park, Sakteng Wildlife Sanctuary, Samdrup Jongkhar, Singye Dzong, Tang, Thimphu, Trashigang, Trongsa, Tsimasham, Ura, Wamrong, Western Bhutan.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er August, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 25.7 ℃ (78.26 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 16.6 ℃ (61.88 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 12.5 ℃ (54.5 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 1.7 ℃ (35.06 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Juli, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 21. Den minste regnfulle måneden her er Januar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 2.

Når du reiser til noen steder i Bhutan, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Gangkar Puensum (7570 m) og det laveste punktet er Drangeme Chhu (97 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Bhutan. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Bhutan i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bhutan i Januar er 12.5 ℃ (54.5 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 1.7 ℃ (35.06 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12.8 ℃ (55.04 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.2 ℃ (55.76 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 12.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:26 (timer og minutter), i midten av måneden 10:35 og i slutten av måneden 10:52.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Bhutan i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bhutan i Februar er 13.9 ℃ (57.02 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 3.5 ℃ (38.3 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.2 ℃ (55.76 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 15.9 ℃ (60.62 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 7.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 11.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:52 (timer og minutter), i midten av måneden 11:12 og i slutten av måneden 11:36.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Bhutan i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bhutan i Mars er 17.9 ℃ (64.22 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 6.4 ℃ (43.52 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 15.9 ℃ (60.62 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.8 ℃ (65.84 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 22.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:36 (timer og minutter), i midten av måneden 12:00 og i slutten av måneden 12:25.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Bhutan i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bhutan i April er 19.7 ℃ (67.46 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9.6 ℃ (49.28 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.8 ℃ (65.84 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.4 ℃ (70.52 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 8.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 28.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:25 (timer og minutter), i midten av måneden 12:48 og i slutten av måneden 13:11.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Bhutan i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bhutan i Mai er 23.1 ℃ (73.58 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.9 ℃ (55.22 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.4 ℃ (70.52 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.9 ℃ (75.02 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 11.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 49.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:11 (timer og minutter), i midten av måneden 13:30 og i slutten av måneden 13:44.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Bhutan i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bhutan i Juni er 24.7 ℃ (76.46 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.9 ℃ (58.82 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.9 ℃ (75.02 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.9 ℃ (76.82 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 16.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 97.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:44 (timer og minutter), i midten av måneden 13:51 og i slutten av måneden 13:51.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Bhutan i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bhutan i Juli er 25.1 ℃ (77.18 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.8 ℃ (62.24 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.9 ℃ (76.82 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.4 ℃ (77.72 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 21. Den gjennomsnittlige nedbøren er 139.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:51 (timer og minutter), i midten av måneden 13:43 og i slutten av måneden 13:29.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Bhutan i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bhutan i August er 25.7 ℃ (78.26 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.6 ℃ (61.88 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.4 ℃ (77.72 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.8 ℃ (76.64 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 20.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 130.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:29 (timer og minutter), i midten av måneden 13:10 og i slutten av måneden 12:48.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Bhutan i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bhutan i September er 23.9 ℃ (75.02 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.7 ℃ (58.46 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.8 ℃ (76.64 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.9 ℃ (71.42 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 15.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 99 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:48 (timer og minutter), i midten av måneden 12:24 og i slutten av måneden 12:00.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Bhutan i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bhutan i Oktober er 19.9 ℃ (67.82 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.3 ℃ (52.34 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.9 ℃ (71.42 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.9 ℃ (64.22 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 5.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 72.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:00 (timer og minutter), i midten av måneden 11:36 og i slutten av måneden 11:13.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Bhutan i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bhutan i November er 15.9 ℃ (60.62 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 6.3 ℃ (43.34 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.9 ℃ (64.22 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.5 ℃ (58.1 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 17.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:13 (timer og minutter), i midten av måneden 10:52 og i slutten av måneden 10:36.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Bhutan i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bhutan i Desember er 13.1 ℃ (55.58 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 2.8 ℃ (37.04 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.5 ℃ (58.1 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12.8 ℃ (55.04 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 2.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 7.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:36 (timer og minutter), i midten av måneden 10:26 og i slutten av måneden 10:24.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Bhutan på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Parotemperatur: - høyeste temperatur: 13.1 ℃ (55.58 ℉)laveste temperatur: 2.8 ℃ (37.04 ℉)nedbør: 7.9mmregnfulle dager: 2.5
Wangdi Phodrangtemperatur: - høyeste temperatur: 19.5 ℃ (67.1 ℉)laveste temperatur: 6.7 ℃ (44.06 ℉)nedbør: 4.9mmregnfulle dager: 0.9
Bumthangtemperatur: - høyeste temperatur: 12.7 ℃ (54.86 ℉)laveste temperatur: -3.5 ℃ (25.7 ℉)nedbør: 5.5mmregnfulle dager: 0.9
Mongartemperatur: - høyeste temperatur: 18.1 ℃ (64.58 ℉)laveste temperatur: 8.2 ℃ (46.76 ℉)nedbør: 2.9mmregnfulle dager: 0.6
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.