Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Bhutan

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Bhutan te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - Bhutan

Welk weer te verwachten in Bhutan

Het klimaat van Bhutan is zeer gevarieerd: het is tropisch in zuidelijke vlakten, maar je kunt koele winters en hete zomers verwachten in centrale valleien en strenge winters en koele zomers in de Himalaya.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Bajothang, Bumdeling Wildlife Sanctuary, Central Bhutan, Chhumey, Deothang, Eastern Bhutan, Gedu, Haa, Jakar, Jigme Dorji National Park, Jigme Khesar Strict Nature Reserve, Jigme Singye Wangchuck National Park, Jomotsangkha Wildlife Sanctuary, Khuruthang, Lhuentse, Mebisa, Mongar, Paro, Phobjikha, Phrumsengla National Park, Phuentsholing, Punakha, Royal Manas National Park, Sakteng Wildlife Sanctuary, Samdrup Jongkhar, Singye Dzong, Tang, Thimphu, Trashigang, Trongsa, Tsimasham, Ura, Wamrong, Western Bhutan.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 25.7 ℃ (78.26 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 16.6 ℃ (61.88 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 12.5 ℃ (54.5 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 1.7 ℃ (35.06 ℉). De meest regenachtige maand hier is juli, het gemiddelde aantal regendagen is 21. De minst regenachtige maand is hier januari, het gemiddelde aantal regendagen is 2.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Bhutan reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Gangkar Puensum (7570 m) en het laagste punt is Drangeme Chhu (97 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Bhutan te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Bhutan in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bhutan in januari is 12.5 ℃ (54.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1.7 ℃ (35.06 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.8 ℃ (55.04 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.2 ℃ (55.76 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 2. De gemiddelde regenval is 12.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:26 (uren en minuten), in midden in de maand 10:35 en aan het einde van de maand 10:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Bhutan in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bhutan in februari is 13.9 ℃ (57.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.5 ℃ (38.3 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.2 ℃ (55.76 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.9 ℃ (60.62 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 7.1. De gemiddelde regenval is 11.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:52 (uren en minuten), in midden in de maand 11:12 en aan het einde van de maand 11:36.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Bhutan in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bhutan in maart is 17.9 ℃ (64.22 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.4 ℃ (43.52 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.9 ℃ (60.62 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.8 ℃ (65.84 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 4. De gemiddelde regenval is 22.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:36 (uren en minuten), in midden in de maand 12:00 en aan het einde van de maand 12:25.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Bhutan in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bhutan in april is 19.7 ℃ (67.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.6 ℃ (49.28 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.8 ℃ (65.84 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.4 ℃ (70.52 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 8.3. De gemiddelde regenval is 28.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:25 (uren en minuten), in midden in de maand 12:48 en aan het einde van de maand 13:11.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Bhutan in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bhutan in mei is 23.1 ℃ (73.58 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.9 ℃ (55.22 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.4 ℃ (70.52 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.9 ℃ (75.02 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 11.3. De gemiddelde regenval is 49.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:11 (uren en minuten), in midden in de maand 13:30 en aan het einde van de maand 13:44.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Bhutan in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bhutan in juni is 24.7 ℃ (76.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.9 ℃ (58.82 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.9 ℃ (75.02 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.9 ℃ (76.82 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 16.3. De gemiddelde regenval is 97.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:44 (uren en minuten), in midden in de maand 13:51 en aan het einde van de maand 13:51.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Bhutan in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bhutan in juli is 25.1 ℃ (77.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.8 ℃ (62.24 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.9 ℃ (76.82 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.4 ℃ (77.72 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 21. De gemiddelde regenval is 139.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:51 (uren en minuten), in midden in de maand 13:43 en aan het einde van de maand 13:29.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Bhutan in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bhutan in augustus is 25.7 ℃ (78.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.6 ℃ (61.88 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.4 ℃ (77.72 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.8 ℃ (76.64 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 20.4. De gemiddelde regenval is 130.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:29 (uren en minuten), in midden in de maand 13:10 en aan het einde van de maand 12:48.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Bhutan in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bhutan in september is 23.9 ℃ (75.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.7 ℃ (58.46 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.8 ℃ (76.64 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.9 ℃ (71.42 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 15.9. De gemiddelde regenval is 99 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:48 (uren en minuten), in midden in de maand 12:24 en aan het einde van de maand 12:00.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Bhutan in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bhutan in oktober is 19.9 ℃ (67.82 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.3 ℃ (52.34 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.9 ℃ (71.42 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.9 ℃ (64.22 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 5.8. De gemiddelde regenval is 72.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:00 (uren en minuten), in midden in de maand 11:36 en aan het einde van de maand 11:13.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Bhutan in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bhutan in november is 15.9 ℃ (60.62 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.3 ℃ (43.34 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.9 ℃ (64.22 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.5 ℃ (58.1 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 3. De gemiddelde regenval is 17.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:13 (uren en minuten), in midden in de maand 10:52 en aan het einde van de maand 10:36.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Bhutan in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bhutan in december is 13.1 ℃ (55.58 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.8 ℃ (37.04 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.5 ℃ (58.1 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.8 ℃ (55.04 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 2.5. De gemiddelde regenval is 7.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:36 (uren en minuten), in midden in de maand 10:26 en aan het einde van de maand 10:24.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Bhutan kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Parotemperatuur: - hoogste temperatuur: 13.1 ℃ (55.58 ℉)laagste temperatuur: 2.8 ℃ (37.04 ℉)regenval: 7.9mmregenachtige dagen: 2.5
Wangdi Phodrangtemperatuur: - hoogste temperatuur: 19.5 ℃ (67.1 ℉)laagste temperatuur: 6.7 ℃ (44.06 ℉)regenval: 4.9mmregenachtige dagen: 0.9
Bumthangtemperatuur: - hoogste temperatuur: 12.7 ℃ (54.86 ℉)laagste temperatuur: -3.5 ℃ (25.7 ℉)regenval: 5.5mmregenachtige dagen: 0.9
Mongartemperatuur: - hoogste temperatuur: 18.1 ℃ (64.58 ℉)laagste temperatuur: 8.2 ℃ (46.76 ℉)regenval: 2.9mmregenachtige dagen: 0.6
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2023 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest