Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Botswana

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Botswana? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Afrika - Botswana

Hvilket vær kan du forvente i Botswana

Klimaet i Botswana er halvt tørt, regnsesongen er vanligvis veldig kort her. Du kan forvente varme vintre og varme somre. Takket være den relativt høye høyden av landet kan det sies at klimaet er subtropisk. I sør kan du oppleve kalde vind om vinteren.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Chobe National Park, Francistown, Gaborone, Ghanzi, Gweta, Kalahari, Kanye, Kasane, Maun, Moremi Game Reserve, Nata, Okavango Chobe, Okavango Delta, Sepupa, Shakawe, Southeast, Tsabong.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 32 ℃ (89.6 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 19.9 ℃ (67.82 ℉). Den kaldeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 22.5 ℃ (72.5 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 4.8 ℃ (40.64 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Januar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 4. Den minste regnfulle måneden her er Mai, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 0.

Når du reiser til noen steder i Botswana, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Tsodilo Hills (1489 m) og det laveste punktet er junction of the Limpopo and Shashe Rivers (513 m). Så det er ikke store forskjeller i høyder i dette landet. Men høyden påvirker været selv. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Botswana. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Botswana i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Botswana i Januar er 32 ℃ (89.6 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 19.9 ℃ (67.82 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32 ℃ (89.6 ℉). På slutten Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.95 ℃ (89.51 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 113.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:38 (timer og minutter), i midten av måneden 13:29 og i slutten av måneden 13:14.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Botswana i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Botswana i Februar er 31.9 ℃ (89.42 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 19.5 ℃ (67.1 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.95 ℃ (89.51 ℉). På slutten Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.15 ℃ (88.07 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 2.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 86.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:14 (timer og minutter), i midten av måneden 12:55 og i slutten av måneden 12:35.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Botswana i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Botswana i Mars er 30.4 ℃ (86.72 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.5 ℃ (63.5 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.15 ℃ (88.07 ℉). På slutten Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.3 ℃ (84.74 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 65.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:35 (timer og minutter), i midten av måneden 12:13 og i slutten av måneden 11:51.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

April

Typisk (vanlig) vær i Botswana i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Botswana i April er 28.2 ℃ (82.76 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.3 ℃ (55.94 ℉). På begynnelsen April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.3 ℃ (84.74 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.2 ℃ (80.96 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 33.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:51 (timer og minutter), i midten av måneden 11:30 og i slutten av måneden 11:11.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Botswana i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Botswana i Mai er 26.2 ℃ (79.16 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 8.7 ℃ (47.66 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.2 ℃ (80.96 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.65 ℃ (76.37 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 10.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:11 (timer og minutter), i midten av måneden 10:55 og i slutten av måneden 10:43.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Botswana i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Botswana i Juni er 23.1 ℃ (73.58 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 4.7 ℃ (40.46 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.65 ℃ (76.37 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.8 ℃ (73.04 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 4.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:43 (timer og minutter), i midten av måneden 10:37 og i slutten av måneden 10:37.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Botswana i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Botswana i Juli er 22.5 ℃ (72.5 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 4.8 ℃ (40.64 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.8 ℃ (73.04 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.15 ℃ (75.47 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 0.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:37 (timer og minutter), i midten av måneden 10:44 og i slutten av måneden 10:56.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

August

Typisk (vanlig) vær i Botswana i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Botswana i August er 25.8 ℃ (78.44 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.8 ℃ (46.04 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.15 ℃ (75.47 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.65 ℃ (81.77 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 3.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:56 (timer og minutter), i midten av måneden 11:12 og i slutten av måneden 11:31.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

September

Typisk (vanlig) vær i Botswana i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Botswana i September er 29.5 ℃ (85.1 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.4 ℃ (54.32 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.65 ℃ (81.77 ℉). På slutten September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.95 ℃ (85.91 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 18.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:31 (timer og minutter), i midten av måneden 11:52 og i slutten av måneden 12:13.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Botswana i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Botswana i Oktober er 30.4 ℃ (86.72 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.4 ℃ (61.52 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.95 ℃ (85.91 ℉). På slutten Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.05 ℃ (87.89 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 43.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:13 (timer og minutter), i midten av måneden 12:34 og i slutten av måneden 12:55.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

November

Typisk (vanlig) vær i Botswana i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Botswana i November er 31.7 ℃ (89.06 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.3 ℃ (64.94 ℉). På begynnelsen November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.05 ℃ (87.89 ℉). På slutten November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.85 ℃ (89.33 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 78.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:55 (timer og minutter), i midten av måneden 13:14 og i slutten av måneden 13:28.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Botswana i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Botswana i Desember er 32 ℃ (89.6 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 19.4 ℃ (66.92 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.85 ℃ (89.33 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32 ℃ (89.6 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 89.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:28 (timer og minutter), i midten av måneden 13:37 og i slutten av måneden 13:39.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Botswana på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Gaboronetemperatur: - høyeste temperatur: 32 ℃ (89.6 ℉)laveste temperatur: 19.4 ℃ (66.92 ℉)nedbør: 89.9mmregnfulle dager: 3
Francistowntemperatur: - høyeste temperatur: 31.7 ℃ (89.06 ℉)laveste temperatur: 18.8 ℃ (65.84 ℉)nedbør: 86.8mmregnfulle dager: 3
Mauntemperatur: - høyeste temperatur: 32.5 ℃ (90.5 ℉)laveste temperatur: 20.3 ℃ (68.54 ℉)nedbør: 79.4mmregnfulle dager: 2
Kasanetemperatur: - høyeste temperatur: 31.1 ℃ (87.98 ℉)laveste temperatur: 20.3 ℃ (68.54 ℉)nedbør: 124.1mmregnfulle dager: 4
Ghanzitemperatur: - høyeste temperatur: 33.3 ℃ (91.94 ℉)laveste temperatur: 19.5 ℃ (67.1 ℉)nedbør: 70mmregnfulle dager: 3
Sir Seretse Khama Airporttemperatur: - høyeste temperatur: 32 ℃ (89.6 ℉)laveste temperatur: 18.7 ℃ (65.66 ℉)nedbør: 80.4mmregnfulle dager: 2
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.