Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Botswana

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Botswana te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Afrika - Botswana

Welk weer te verwachten in Botswana

Het klimaat van Botswana is half droog, het regenseizoen is hier meestal erg kort. U kunt warme winters en hete zomers verwachten. Dankzij de relatief grote hoogte van het land kan worden gezegd dat het klimaat subtropisch is. In het zuiden kun je tijdens de winter koude winden ervaren.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Chobe National Park, Francistown, Gaborone, Ghanzi, Gweta, Kalahari, Kanye, Kasane, Maun, Moremi Game Reserve, Nata, Okavango Chobe, Okavango Delta, Sepupa, Shakawe, Southeast, Tsabong.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 32 ℃ (89.6 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 19.9 ℃ (67.82 ℉). De koudste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 22.5 ℃ (72.5 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 4.8 ℃ (40.64 ℉). De meest regenachtige maand hier is januari, het gemiddelde aantal regendagen is 4. De minst regenachtige maand is hier mei, het gemiddelde aantal regendagen is 0.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Botswana reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Tsodilo Hills (1489 m) en het laagste punt is junction of the Limpopo and Shashe Rivers (513 m). Er zijn dus geen grote hoogteverschillen in dit land. Maar de hoogte beïnvloedt het weer zelfs. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Botswana te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Botswana in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Botswana in januari is 32 ℃ (89.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.9 ℃ (67.82 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32 ℃ (89.6 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.95 ℃ (89.51 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 4. De gemiddelde regenval is 113.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:38 (uren en minuten), in midden in de maand 13:29 en aan het einde van de maand 13:14.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Botswana in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Botswana in februari is 31.9 ℃ (89.42 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.5 ℃ (67.1 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.95 ℃ (89.51 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.15 ℃ (88.07 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 2.9. De gemiddelde regenval is 86.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:14 (uren en minuten), in midden in de maand 12:55 en aan het einde van de maand 12:35.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Botswana in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Botswana in maart is 30.4 ℃ (86.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.5 ℃ (63.5 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.15 ℃ (88.07 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.3 ℃ (84.74 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 2. De gemiddelde regenval is 65.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:35 (uren en minuten), in midden in de maand 12:13 en aan het einde van de maand 11:51.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Botswana in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Botswana in april is 28.2 ℃ (82.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.3 ℃ (55.94 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.3 ℃ (84.74 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.2 ℃ (80.96 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 1. De gemiddelde regenval is 33.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:51 (uren en minuten), in midden in de maand 11:30 en aan het einde van de maand 11:11.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Botswana in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Botswana in mei is 26.2 ℃ (79.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.7 ℃ (47.66 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.2 ℃ (80.96 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.65 ℃ (76.37 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 0. De gemiddelde regenval is 10.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:11 (uren en minuten), in midden in de maand 10:55 en aan het einde van de maand 10:43.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Botswana in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Botswana in juni is 23.1 ℃ (73.58 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.7 ℃ (40.46 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.65 ℃ (76.37 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.8 ℃ (73.04 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 0. De gemiddelde regenval is 4.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:43 (uren en minuten), in midden in de maand 10:37 en aan het einde van de maand 10:37.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Botswana in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Botswana in juli is 22.5 ℃ (72.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.8 ℃ (40.64 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.8 ℃ (73.04 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.15 ℃ (75.47 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 0. De gemiddelde regenval is 0.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:37 (uren en minuten), in midden in de maand 10:44 en aan het einde van de maand 10:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Botswana in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Botswana in augustus is 25.8 ℃ (78.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.8 ℃ (46.04 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.15 ℃ (75.47 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.65 ℃ (81.77 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 0. De gemiddelde regenval is 3.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:56 (uren en minuten), in midden in de maand 11:12 en aan het einde van de maand 11:31.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Botswana in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Botswana in september is 29.5 ℃ (85.1 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.4 ℃ (54.32 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.65 ℃ (81.77 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.95 ℃ (85.91 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 1. De gemiddelde regenval is 18.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:31 (uren en minuten), in midden in de maand 11:52 en aan het einde van de maand 12:13.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Botswana in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Botswana in oktober is 30.4 ℃ (86.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.4 ℃ (61.52 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.95 ℃ (85.91 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.05 ℃ (87.89 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 1. De gemiddelde regenval is 43.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:13 (uren en minuten), in midden in de maand 12:34 en aan het einde van de maand 12:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Botswana in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Botswana in november is 31.7 ℃ (89.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.3 ℃ (64.94 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.05 ℃ (87.89 ℉). Op de eind november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.85 ℃ (89.33 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 2. De gemiddelde regenval is 78.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:55 (uren en minuten), in midden in de maand 13:14 en aan het einde van de maand 13:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Botswana in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Botswana in december is 32 ℃ (89.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.4 ℃ (66.92 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.85 ℃ (89.33 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32 ℃ (89.6 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 3. De gemiddelde regenval is 89.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:28 (uren en minuten), in midden in de maand 13:37 en aan het einde van de maand 13:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Botswana kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Gaboronetemperatuur: - hoogste temperatuur: 32 ℃ (89.6 ℉)laagste temperatuur: 19.4 ℃ (66.92 ℉)regenval: 89.9mmregenachtige dagen: 3
Francistowntemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.7 ℃ (89.06 ℉)laagste temperatuur: 18.8 ℃ (65.84 ℉)regenval: 86.8mmregenachtige dagen: 3
Mauntemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.5 ℃ (90.5 ℉)laagste temperatuur: 20.3 ℃ (68.54 ℉)regenval: 79.4mmregenachtige dagen: 2
Kasanetemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.1 ℃ (87.98 ℉)laagste temperatuur: 20.3 ℃ (68.54 ℉)regenval: 124.1mmregenachtige dagen: 4
Ghanzitemperatuur: - hoogste temperatuur: 33.3 ℃ (91.94 ℉)laagste temperatuur: 19.5 ℃ (67.1 ℉)regenval: 70mmregenachtige dagen: 3
Sir Seretse Khama Airporttemperatuur: - hoogste temperatuur: 32 ℃ (89.6 ℉)laagste temperatuur: 18.7 ℃ (65.66 ℉)regenval: 80.4mmregenachtige dagen: 2
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.