Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Bourgogne-Franche-Comté

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Bourgogne-Franche-Comté te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Frankrijk - Bourgogne-Franche-Comté

Welk weer te verwachten in Bourgogne-Franche-Comté

Bourgogne-Franche-Comté maakt deel uit van Frankrijk. Frankrijk is een vrij groot land, dus het klimaat is hier divers. De meeste laaggelegen gebieden van Frankrijk liggen in de oceanische klimaatzone, dus u kunt over het algemeen koele winters en milde zomers verwachten. Maar er zijn milde winters en hete zomers langs de Middellandse Zee. In de meeste overzeese gebieden van Frankrijk kunt u een tropisch klimaat verwachten.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Autun, Auxerre, Avallon, Beaune, Besançon, Chablis, Dijon, Migennes, Morvan Regional Natural Park, Mâcon, Nans sous Sainte Anne, Nevers, Paray le Monial, Saint Claude, Saulieu, Semur en Auxois, Sens, Vesoul, Vézelay, Époisses.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Dijon en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 26 ℃ (78.8 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 14.8 ℃ (58.64 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 5.2 ℃ (41.36 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -0.2 ℃ (31.64 ℉).

Wanneer u rond Bourgogne-Franche-Comté reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Frankrijk Mont Blanc (4810 m) en het laagste punt is Rhone River delta (-2 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Bourgogne-Franche-Comté te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Bourgogne-Franche-Comté in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bourgogne-Franche-Comté in januari is 5.2 ℃ (41.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -0.2 ℃ (31.64 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.45 ℃ (41.81 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.1 ℃ (42.98 ℉). De gemiddelde regenval is 60.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:32 (uren en minuten), in midden in de maand 8:54 en aan het einde van de maand 9:30.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Bourgogne-Franche-Comté in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bourgogne-Franche-Comté in februari is 7 ℃ (44.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 0.8 ℃ (33.44 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.1 ℃ (42.98 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.2 ℃ (48.56 ℉). De gemiddelde regenval is 52.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:30 (uren en minuten), in midden in de maand 10:15 en aan het einde van de maand 11:04.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Bourgogne-Franche-Comté in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bourgogne-Franche-Comté in maart is 11.4 ℃ (52.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.1 ℃ (37.58 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.2 ℃ (48.56 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.45 ℃ (56.21 ℉). De gemiddelde regenval is 53.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:04 (uren en minuten), in midden in de maand 11:55 en aan het einde van de maand 12:46.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Bourgogne-Franche-Comté in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bourgogne-Franche-Comté in april is 15.5 ℃ (59.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.6 ℃ (42.08 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.45 ℃ (56.21 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.35 ℃ (63.23 ℉). De gemiddelde regenval is 53.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:46 (uren en minuten), in midden in de maand 13:36 en aan het einde van de maand 14:23.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Bourgogne-Franche-Comté in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bourgogne-Franche-Comté in mei is 19.2 ℃ (66.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.2 ℃ (48.56 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.35 ℃ (63.23 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.75 ℃ (69.35 ℉). De gemiddelde regenval is 86.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:23 (uren en minuten), in midden in de maand 15:05 en aan het einde van de maand 15:37.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Bourgogne-Franche-Comté in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bourgogne-Franche-Comté in juni is 22.3 ℃ (72.14 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.8 ℃ (55.04 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.75 ℃ (69.35 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.15 ℃ (75.47 ℉). De gemiddelde regenval is 63.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:37 (uren en minuten), in midden in de maand 15:54 en aan het einde van de maand 15:53.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Bourgogne-Franche-Comté in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bourgogne-Franche-Comté in juli is 26 ℃ (78.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.8 ℃ (58.64 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.15 ℃ (75.47 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.85 ℃ (78.53 ℉). De gemiddelde regenval is 50.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:53 (uren en minuten), in midden in de maand 15:35 en aan het einde van de maand 15:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Bourgogne-Franche-Comté in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bourgogne-Franche-Comté in augustus is 25.7 ℃ (78.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.4 ℃ (57.92 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.85 ℃ (78.53 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.9 ℃ (75.02 ℉). De gemiddelde regenval is 66.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:03 (uren en minuten), in midden in de maand 14:21 en aan het einde van de maand 13:35.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Bourgogne-Franche-Comté in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bourgogne-Franche-Comté in september is 22.1 ℃ (71.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.4 ℃ (52.52 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.9 ℃ (75.02 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.5 ℃ (67.1 ℉). De gemiddelde regenval is 67.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:35 (uren en minuten), in midden in de maand 12:45 en aan het einde van de maand 11:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Bourgogne-Franche-Comté in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bourgogne-Franche-Comté in oktober is 16.9 ℃ (62.42 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.9 ℃ (46.22 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.5 ℃ (67.1 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.85 ℃ (55.13 ℉). De gemiddelde regenval is 57.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:55 (uren en minuten), in midden in de maand 11:04 en aan het einde van de maand 10:16.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Bourgogne-Franche-Comté in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bourgogne-Franche-Comté in november is 8.8 ℃ (47.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.6 ℃ (38.48 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.85 ℃ (55.13 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.25 ℃ (45.05 ℉). De gemiddelde regenval is 63.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:16 (uren en minuten), in midden in de maand 9:31 en aan het einde van de maand 8:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Bourgogne-Franche-Comté in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bourgogne-Franche-Comté in december is 5.7 ℃ (42.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 0.3 ℃ (32.54 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.25 ℃ (45.05 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.45 ℃ (41.81 ℉). De gemiddelde regenval is 63 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:55 (uren en minuten), in midden in de maand 8:32 en aan het einde van de maand 8:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2021 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest