Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Central Russia

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Central Russia? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Asia - Russland - Central Russia

Hvilket vær kan du forvente i Central Russia

Central Russia er en del av Russland. Klimaet i Russland er svært variert. Den spenner fra stepper i sør gjennom fuktig kontinentale i mye av det europeiske Russland, og klimaet er subarktisk i Sibir og det er tundra klima i polar nord. Vintrene er kule langs Svartehavskysten, men frigid i Sibir - og noe mellom disse to i de mer sentrale delene av Russland. Sumrene varierer fra varme i steppene for å kjøle seg langs den arktiske kysten.

Når du snakker om det vanlige været i dette området, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Alexandrov, Bogolyubovo, Dmitrov, East Moscow Oblast, Istra, Ivanovo, Ivanovo Oblast, Kaluga Oblast, Khimki, Kirzhach, Klin, Kolomna, Korolyov, Kostroma, Kostroma Oblast, Krasnogorsk, Kulikovo Field, Moscow, Moscow Oblast, Mytishchi, North Moscow Oblast, Odintsovo, Palekh, Pereslavl Zalessky, Podolsk, Rostov Veliky, Ryazan, Ryazan Oblast, Sergiev Posad, Serpukhov, Shchyolkovo, Smolensk, Smolensk Oblast, South Moscow Oblast, Stupino, Suzdal, Tula, Tula Oblast, Tver, Tver Oblast, Uglich, Vereya, Vladimir, Vladimir Oblast, Volokolamsk, Vyazma, West Moscow Oblast, Yaroslavl, Yaroslavl Oblast, Yuryev Polsky, Zvenigorod.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 23.1 ℃ (73.58 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 13.5 ℃ (56.3 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er -6.2 ℃ (20.84 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er -12.2 ℃ (10.04 ℉). Den mest regnfulle måneden her er November, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 12. Den minste regnfulle måneden her er Februar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 8.

Når du reiser rundt Central Russia, bør du alltid vurdere høyden på stedet også. Vi må minne deg om at høyeste punktet i Russland er Gora El'brus (5642 m) og det laveste punktet er Caspian Sea (-28 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Central Russia. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Central Russia i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Central Russia i Januar er -6.2 ℃ (20.84 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -12.2 ℃ (10.04 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -4.8 ℃ (23.36 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -5.1 ℃ (22.82 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 10.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 42.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 7:05 (timer og minutter), i midten av måneden 7:38 og i slutten av måneden 8:30.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Central Russia i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Central Russia i Februar er -4 ℃ (24.8 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -10.7 ℃ (12.74 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -5.1 ℃ (22.82 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -1.15 ℃ (29.93 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 35.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 8:30 (timer og minutter), i midten av måneden 9:34 og i slutten av måneden 10:42.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Central Russia i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Central Russia i Mars er 1.7 ℃ (35.06 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -5.4 ℃ (22.28 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -1.15 ℃ (29.93 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 6.2 ℃ (43.16 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 34.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:42 (timer og minutter), i midten av måneden 11:52 og i slutten av måneden 13:02.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Central Russia i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Central Russia i April er 10.7 ℃ (51.26 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 1.9 ℃ (35.42 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 6.2 ℃ (43.16 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.6 ℃ (58.28 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 43.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:02 (timer og minutter), i midten av måneden 14:10 og i slutten av måneden 15:17.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Central Russia i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Central Russia i Mai er 18.5 ℃ (65.3 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.7 ℃ (45.86 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.6 ℃ (58.28 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.3 ℃ (68.54 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 8.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 51.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:17 (timer og minutter), i midten av måneden 16:17 og i slutten av måneden 17:04.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Central Russia i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Central Russia i Juni er 22.1 ℃ (71.78 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.8 ℃ (53.24 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.3 ℃ (68.54 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.6 ℃ (72.68 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 10.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 73.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 17:04 (timer og minutter), i midten av måneden 17:31 og i slutten av måneden 17:30.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Central Russia i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Central Russia i Juli er 23.1 ℃ (73.58 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.5 ℃ (56.3 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.6 ℃ (72.68 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.25 ℃ (72.05 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 11.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 92.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 17:30 (timer og minutter), i midten av måneden 17:02 og i slutten av måneden 16:14.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Central Russia i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Central Russia i August er 21.4 ℃ (70.52 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.3 ℃ (54.14 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.25 ℃ (72.05 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.4 ℃ (65.12 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 9.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 77 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 16:14 (timer og minutter), i midten av måneden 15:14 og i slutten av måneden 14:08.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Central Russia i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Central Russia i September er 15.4 ℃ (59.72 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.2 ℃ (44.96 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.4 ℃ (65.12 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12 ℃ (53.6 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 11.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 63.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:08 (timer og minutter), i midten av måneden 13:00 og i slutten av måneden 11:51.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Central Russia i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Central Russia i Oktober er 8.6 ℃ (47.48 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 2.3 ℃ (36.14 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12 ℃ (53.6 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 4.95 ℃ (40.91 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 10. Den gjennomsnittlige nedbøren er 59.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:51 (timer og minutter), i midten av måneden 10:43 og i slutten av måneden 9:35.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Central Russia i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Central Russia i November er 1.3 ℃ (34.34 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -3.1 ℃ (26.42 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 4.95 ℃ (40.91 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -1.05 ℃ (30.11 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 12. Den gjennomsnittlige nedbøren er 59.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:35 (timer og minutter), i midten av måneden 8:32 og i slutten av måneden 7:40.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Central Russia i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Central Russia i Desember er -3.4 ℃ (25.88 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -8.3 ℃ (17.06 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -1.05 ℃ (30.11 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -4.8 ℃ (23.36 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 11.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 55.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 7:40 (timer og minutter), i midten av måneden 7:06 og i slutten av måneden 7:00.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Central Russia på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Moskvatemperatur: -5.9 ℃ (21.38 ℉)høyeste temperatur: -3.4 ℃ (25.88 ℉)laveste temperatur: -8.3 ℃ (17.06 ℉)nedbør: 55.9mmregnfulle dager: 11.8
Kostromatemperatur: -8.2 ℃ (17.24 ℉)høyeste temperatur: -5.4 ℃ (22.28 ℉)laveste temperatur: -10.9 ℃ (12.38 ℉)nedbør: 50.8mmregnfulle dager: 13.3
Smolensktemperatur: - høyeste temperatur: -2.8 ℃ (26.96 ℉)laveste temperatur: -7.9 ℃ (17.78 ℉)nedbør: 55.7mmregnfulle dager: 14
Ivanovotemperatur: - høyeste temperatur: -5.2 ℃ (22.64 ℉)laveste temperatur: -11.3 ℃ (11.66 ℉)nedbør: 43.3mmregnfulle dager: 11.9
Vladimirtemperatur: - høyeste temperatur: -4.7 ℃ (23.54 ℉)laveste temperatur: -10.2 ℃ (13.64 ℉)nedbør: 47.1mmregnfulle dager: 11
Kalugatemperatur: - høyeste temperatur: -3.6 ℃ (25.52 ℉)laveste temperatur: -9.3 ℃ (15.26 ℉)nedbør: 54.6mmregnfulle dager: 11.9
Tulatemperatur: - høyeste temperatur: -2.9 ℃ (26.78 ℉)laveste temperatur: -8.5 ℃ (16.7 ℉)nedbør: 44.9mmregnfulle dager: 10.8
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.