Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Central West

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Central West? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Sør-Amerika - Brasil - Central West

Hvilket vær kan du forvente i Central West

Central West er en del av Brasil. Brasil er et stort land, så klimaet er variert her. For det meste er klimaet tropisk, men temperert i sør. I nærheten av ekvatoret endrer været ikke mye i løpet av året, men vintrene er noen ganger kalde i sør. Og i det fjellrike sner det. De fleste av Brasil har bare moderat nedbør, men Amazon-regionen er fuktig.

Når du snakker om det vanlige været i dette området, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Abadiânia, Alta Floresta, Alto Paraíso de Goiás, Aruanã, Barra do Garças, Bonito, Brasilia, Caldas Novas, Campo Grande, Cavalcante, Ceilândia, Chapada dos Guimarães, Chapada dos Veadeiros National Park, Corumbá, Corumbá de Goiás, Cuiabá, Cáceres, Distrito Federal, Dourados, Emas National Park, Formosa, Goiás, Goiânia, Jataí, Mato Grosso, Mato Grosso do Sul, Pilar de Goiás, Pirenópolis, Recanto das Emas, Rondonópolis, São Jorge, São Miguel do Araguaia, Taguatinga, Tangará da Serra, Várzea Grande.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er September, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 28.1 ℃ (82.58 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 16.1 ℃ (60.98 ℉). Den kaldeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 25.3 ℃ (77.54 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 13.4 ℃ (56.12 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Desember, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 20.3. Den minste regnfulle måneden her er Juni, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 3.

Når du reiser rundt Central West, bør du alltid vurdere høyden på stedet også. Vi må minne deg om at høyeste punktet i Brasil er Pico da Neblina (2994 m) og det laveste punktet er Atlantic Ocean (0 m). Så det er ganske store forskjeller i høyder i dette landet, så du kan forvente at været også skal være forskjellig i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Central West. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Central West i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Central West i Januar er 26.6 ℃ (79.88 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.5 ℃ (63.5 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.75 ℃ (80.15 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.9 ℃ (80.42 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 18.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 238.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:02 (timer og minutter), i midten av måneden 12:57 og i slutten av måneden 12:48.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Central West i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Central West i Februar er 27.2 ℃ (80.96 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.9 ℃ (64.22 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.9 ℃ (80.42 ℉). På slutten Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.15 ℃ (80.87 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 15.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 217.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:48 (timer og minutter), i midten av måneden 12:36 og i slutten av måneden 12:24.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Central West i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Central West i Mars er 27.1 ℃ (80.78 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.8 ℃ (64.04 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.15 ℃ (80.87 ℉). På slutten Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.85 ℃ (80.33 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 15.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 188.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:24 (timer og minutter), i midten av måneden 12:10 og i slutten av måneden 11:57.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Central West i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Central West i April er 26.6 ℃ (79.88 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17 ℃ (62.6 ℉). På begynnelsen April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.85 ℃ (80.33 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.05 ℃ (78.89 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 8.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 123.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:57 (timer og minutter), i midten av måneden 11:44 og i slutten av måneden 11:32.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Central West i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Central West i Mai er 25.5 ℃ (77.9 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.1 ℃ (59.18 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.05 ℃ (78.89 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.5 ℃ (77.9 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 4.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 39.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:32 (timer og minutter), i midten av måneden 11:22 og i slutten av måneden 11:15.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Central West i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Central West i Juni er 25.5 ℃ (77.9 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.5 ℃ (56.3 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.5 ℃ (77.9 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.4 ℃ (77.72 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 8.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:15 (timer og minutter), i midten av måneden 11:11 og i slutten av måneden 11:11.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Central West i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Central West i Juli er 25.3 ℃ (77.54 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.4 ℃ (56.12 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.4 ℃ (77.72 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.3 ℃ (79.34 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 12 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:11 (timer og minutter), i midten av måneden 11:15 og i slutten av måneden 11:23.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Central West i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Central West i August er 27.3 ℃ (81.14 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.6 ℃ (58.28 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.3 ℃ (79.34 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.7 ℃ (81.86 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 12.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:23 (timer og minutter), i midten av måneden 11:33 og i slutten av måneden 11:44.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Central West i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Central West i September er 28.1 ℃ (82.58 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.1 ℃ (60.98 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.7 ℃ (81.86 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28 ℃ (82.4 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 6.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 52.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:44 (timer og minutter), i midten av måneden 11:57 og i slutten av måneden 12:10.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Central West i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Central West i Oktober er 27.9 ℃ (82.22 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.6 ℃ (63.68 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28 ℃ (82.4 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.2 ℃ (80.96 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 13.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 175.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:10 (timer og minutter), i midten av måneden 12:23 og i slutten av måneden 12:36.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Central West i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Central West i November er 26.5 ℃ (79.7 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.5 ℃ (63.5 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.2 ℃ (80.96 ℉). På slutten November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.7 ℃ (80.06 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 18. Den gjennomsnittlige nedbøren er 238 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:36 (timer og minutter), i midten av måneden 12:48 og i slutten av måneden 12:57.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Central West i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Central West i Desember er 26.9 ℃ (80.42 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18 ℃ (64.4 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.7 ℃ (80.06 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.75 ℃ (80.15 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 20.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 245 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:57 (timer og minutter), i midten av måneden 13:02 og i slutten av måneden 13:03.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Central West på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Brasiliatemperatur: - høyeste temperatur: 26.9 ℃ (80.42 ℉)laveste temperatur: 18 ℃ (64.4 ℉)nedbør: 245mmregnfulle dager: 20.3
Campo Grandetemperatur: - høyeste temperatur: 30.1 ℃ (86.18 ℉)laveste temperatur: 20.2 ℃ (68.36 ℉)nedbør: 234.2mmregnfulle dager: 16.7
Cuiabatemperatur: - høyeste temperatur: 33.3 ℃ (91.94 ℉)laveste temperatur: 23.3 ℃ (73.94 ℉)nedbør: 197mmregnfulle dager: 17.6
Goianiatemperatur: - høyeste temperatur: 29.4 ℃ (84.92 ℉)laveste temperatur: 19.6 ℃ (67.28 ℉)nedbør: 263.1mmregnfulle dager: 22.5
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.