Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Comoren

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Comoren te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Afrika - Comoren

Welk weer te verwachten in Comoren

Het klimaat van de Comoren is tropische zee, het regenseizoen is van november tot mei. Er zijn alleen kleine variaties in temperatuur gedurende het hele jaar. Het klimaat op Mayotte is iets warmer en droger.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Anjouan, Grand Comore, Hamavouna, Hoani, Moheli, Moroni, Nioumachoua.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is april, de gemiddelde maximumtemperatuur is 31.1 ℃ (87.98 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 22.5 ℃ (72.5 ℉). De koudste maand hier is september, de gemiddelde maximumtemperatuur is 27.9 ℃ (82.22 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 19.4 ℃ (66.92 ℉). De meest regenachtige maand hier is maart, het gemiddelde aantal regendagen is 17.9. De minst regenachtige maand is hier augustus, het gemiddelde aantal regendagen is 10.1.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Comoren reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Karthala (2360 m) en het laagste punt is Indian Ocean (0 m). Er zijn dus vrij grote hoogteverschillen in dit land, dus je kunt verwachten dat het weer ook op verschillende hoogten verschillend is. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Comoren te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Comoren in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Comoren in januari is 30.8 ℃ (87.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.3 ℃ (73.94 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.8 ℃ (87.44 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.85 ℃ (87.53 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 17.7. De gemiddelde regenval is 362.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:48 (uren en minuten), in midden in de maand 12:44 en aan het einde van de maand 12:37.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Comoren in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Comoren in februari is 30.9 ℃ (87.62 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.1 ℃ (73.58 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.85 ℃ (87.53 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.7 ℃ (87.26 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 15.8. De gemiddelde regenval is 298.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:37 (uren en minuten), in midden in de maand 12:28 en aan het einde van de maand 12:19.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Comoren in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Comoren in maart is 30.5 ℃ (86.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.9 ℃ (73.22 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.7 ℃ (87.26 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.8 ℃ (87.44 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 17.9. De gemiddelde regenval is 285.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:19 (uren en minuten), in midden in de maand 12:09 en aan het einde van de maand 11:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Comoren in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Comoren in april is 31.1 ℃ (87.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.5 ℃ (72.5 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.8 ℃ (87.44 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.25 ℃ (86.45 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 17.8. De gemiddelde regenval is 321.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:59 (uren en minuten), in midden in de maand 11:50 en aan het einde van de maand 11:41.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Comoren in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Comoren in mei is 29.4 ℃ (84.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.4 ℃ (70.52 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.25 ℃ (86.45 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.75 ℃ (83.75 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 12. De gemiddelde regenval is 260.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:41 (uren en minuten), in midden in de maand 11:34 en aan het einde van de maand 11:29.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Comoren in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Comoren in juni is 28.1 ℃ (82.58 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.1 ℃ (68.18 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.75 ℃ (83.75 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.2 ℃ (82.76 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 11.9. De gemiddelde regenval is 269.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:29 (uren en minuten), in midden in de maand 11:26 en aan het einde van de maand 11:26.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Comoren in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Comoren in juli is 28.3 ℃ (82.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19 ℃ (66.2 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.2 ℃ (82.76 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.15 ℃ (82.67 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 12. De gemiddelde regenval is 246 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:26 (uren en minuten), in midden in de maand 11:29 en aan het einde van de maand 11:34.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Comoren in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Comoren in augustus is 28 ℃ (82.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19 ℃ (66.2 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.15 ℃ (82.67 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.95 ℃ (82.31 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 10.1. De gemiddelde regenval is 148.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:34 (uren en minuten), in midden in de maand 11:42 en aan het einde van de maand 11:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Comoren in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Comoren in september is 27.9 ℃ (82.22 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.4 ℃ (66.92 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.95 ℃ (82.31 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.4 ℃ (83.12 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 10.7. De gemiddelde regenval is 105.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:50 (uren en minuten), in midden in de maand 11:59 en aan het einde van de maand 12:09.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Comoren in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Comoren in oktober is 28.9 ℃ (84.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.6 ℃ (69.08 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.4 ℃ (83.12 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.8 ℃ (85.64 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 11.9. De gemiddelde regenval is 95.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:09 (uren en minuten), in midden in de maand 12:19 en aan het einde van de maand 12:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Comoren in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Comoren in november is 30.7 ℃ (87.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.2 ℃ (71.96 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.8 ℃ (85.64 ℉). Op de eind november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.75 ℃ (87.35 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 11.8. De gemiddelde regenval is 109.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:28 (uren en minuten), in midden in de maand 12:37 en aan het einde van de maand 12:43.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Comoren in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Comoren in december is 30.8 ℃ (87.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.7 ℃ (72.86 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.75 ℃ (87.35 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.8 ℃ (87.44 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 15.7. De gemiddelde regenval is 220.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:43 (uren en minuten), in midden in de maand 12:47 en aan het einde van de maand 12:48.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.