Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Cuba

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Cuba? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hvilket vær kan du forvente i Cuba

Klimaet på Cuba er tropisk, det varme været modereres av vind. Tørr sesongen er fra november til april, regntiden er fra mai til oktober. Det er noen gang orkaner på Cuba, de er mest vanlige i september og oktober.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Alejandro de Humboldt National Park, Artemisa, Baracoa, Camagüey, Cayo Coco, Cayo Guillermo, Cayo Largo, Central Cuba, Ciego de Ávila, Cienfuegos, Desembarco del Granma National Park, Eastern Cuba, Florida, Gran Parque Natural Topes de Collantes, Guanabo, Guantánamo, Guantánamo Bay, Havana, Holguin, Holguín, Isla de la Juventud, Jardines del Rey, Las Terrazas, Maria la Gorda, Matanzas, Moa, Morón, Parque Nacional Ciénaga de Zapata, Parque Nacional La Güira, Pinar del Rio, Playa Florida, Playa Santa Lucia, Reserva de la Biosfera Sierra del Rosario, Sancti Spíritus, Santa Clara, Santiago de Cuba, Soroa, Trinidad, Varadero, Villa Clara, Viñales, Western Cuba.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er August, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 32.4 ℃ (90.32 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 24.2 ℃ (75.56 ℉). Den kaldeste måneden her er Desember, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 26.2 ℃ (79.16 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 19.3 ℃ (66.74 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Oktober, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 10.8. Den minste regnfulle måneden her er Mars, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 2.9.

Når du reiser til noen steder i Cuba, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Pico Turquino (1974 m) og det laveste punktet er Caribbean Sea (0 m). Så forskjellene i høyder i dette landet er ikke ubetydelige, og du bør forvente at været skal være forskjellig på steder i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Cuba. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Cuba i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Cuba i Januar er 26.4 ℃ (79.52 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.5 ℃ (65.3 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.3 ℃ (79.34 ℉). På slutten Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.4 ℃ (79.52 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 65.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:43 (timer og minutter), i midten av måneden 10:51 og i slutten av måneden 11:05.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Cuba i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Cuba i Februar er 26.4 ℃ (79.52 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 19 ℃ (66.2 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.4 ℃ (79.52 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.25 ℃ (81.05 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 67.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:05 (timer og minutter), i midten av måneden 11:22 og i slutten av måneden 11:41.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Cuba i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Cuba i Mars er 28.1 ℃ (82.58 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 19.9 ℃ (67.82 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.25 ℃ (81.05 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.45 ℃ (83.21 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 2.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 46.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:41 (timer og minutter), i midten av måneden 12:01 og i slutten av måneden 12:21.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Cuba i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Cuba i April er 28.8 ℃ (83.84 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 21.6 ℃ (70.88 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.45 ℃ (83.21 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.2 ℃ (84.56 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 2.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 53.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:21 (timer og minutter), i midten av måneden 12:41 og i slutten av måneden 12:59.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Cuba i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Cuba i Mai er 29.6 ℃ (85.28 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.7 ℃ (72.86 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.2 ℃ (84.56 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.9 ℃ (85.82 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 6.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 98.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:59 (timer og minutter), i midten av måneden 13:15 og i slutten av måneden 13:26.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Cuba i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Cuba i Juni er 30.2 ℃ (86.36 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.2 ℃ (75.56 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.9 ℃ (85.82 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.6 ℃ (87.08 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 10.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 185.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:26 (timer og minutter), i midten av måneden 13:32 og i slutten av måneden 13:32.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Cuba i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Cuba i Juli er 31 ℃ (87.8 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.2 ℃ (75.56 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.6 ℃ (87.08 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.7 ℃ (89.06 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 7.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 107.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:32 (timer og minutter), i midten av måneden 13:26 og i slutten av måneden 13:14.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Cuba i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Cuba i August er 32.4 ℃ (90.32 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.2 ℃ (75.56 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.7 ℃ (89.06 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.65 ℃ (88.97 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 8.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 100.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:14 (timer og minutter), i midten av måneden 12:58 og i slutten av måneden 12:40.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Cuba i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Cuba i September er 30.9 ℃ (87.62 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.3 ℃ (75.74 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.65 ℃ (88.97 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.45 ℃ (86.81 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 10. Den gjennomsnittlige nedbøren er 141 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:40 (timer og minutter), i midten av måneden 12:21 og i slutten av måneden 12:01.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Cuba i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Cuba i Oktober er 30 ℃ (86 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.1 ℃ (73.58 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.45 ℃ (86.81 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.9 ℃ (84.02 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 10.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 180.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:01 (timer og minutter), i midten av måneden 11:41 og i slutten av måneden 11:22.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Cuba i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Cuba i November er 27.8 ℃ (82.04 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 21.1 ℃ (69.98 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.9 ℃ (84.02 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27 ℃ (80.6 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 89.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:22 (timer og minutter), i midten av måneden 11:05 og i slutten av måneden 10:52.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Cuba i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Cuba i Desember er 26.2 ℃ (79.16 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 19.3 ℃ (66.74 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27 ℃ (80.6 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.3 ℃ (79.34 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 5.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 56.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:52 (timer og minutter), i midten av måneden 10:44 og i slutten av måneden 10:42.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Cuba på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Havanatemperatur: - høyeste temperatur: 26.2 ℃ (79.16 ℉)laveste temperatur: 19.3 ℃ (66.74 ℉)nedbør: 56.7mmregnfulle dager: 5.1
Pinar Del Riotemperatur: - høyeste temperatur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)laveste temperatur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)nedbør: 0mmregnfulle dager: 0
Varaderotemperatur: - høyeste temperatur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)laveste temperatur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)nedbør: 0mmregnfulle dager: 0
Cienfuegostemperatur: - høyeste temperatur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)laveste temperatur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)nedbør: 0mmregnfulle dager: 0
Cayo Cocotemperatur: - høyeste temperatur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)laveste temperatur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)nedbør: 0mmregnfulle dager: 0
Camagueytemperatur: - høyeste temperatur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)laveste temperatur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)nedbør: 0mmregnfulle dager: 0
Holguintemperatur: - høyeste temperatur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)laveste temperatur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)nedbør: 0mmregnfulle dager: 0
Santiago De Cubatemperatur: - høyeste temperatur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)laveste temperatur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)nedbør: 0mmregnfulle dager: 0
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.