Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Denemarken

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Denemarken te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Denemarken

Welk weer te verwachten in Denemarken

Het klimaat van Denemarken is gematigd, het weer is vaak vochtig en bewolkt. Je kunt milde, winderige winters en vrij koele zomers verwachten. Maar soms is het weer in de zomer warm.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Aakirkeby, Aalborg, Aarhus, Allinge Sandvig, Als, Anholt, Assens, Billund, Blokhus, Bogense, Bogø, Bornholm, Central Nordsjælland, Copenhagen, Dronninglund, East Jutland, Ebeltoft, Egedal, Elsinore, Ertholmene, Esbjerg, Falster, Fanø, Faxe, Femø, Fjerritslev, Fredensborg, Fredericia, Frederikshavn, Frederikssund, Frederiksværk, Funen, Fåborg, Gedser, Glumsø, Grenå, Gudhjem, Hadsten, Hadsund, Hanstholm, Hasle, Haslev, Herning, Hillerød, Hirsholmene, Hirtshals, Hjallerup, Hjørring, Hobro, Holbæk, Hornsherred, Horsens, Hundested, Højer, Høng, Jelling, Jutland, Kalundborg, Kolding, Kongernes Nordsjælland National Park, Korsør, Køge, Langeland, Listed, Lolland, Lolland Falster, Læsø, Løkken, Lønstrup, Maribo, Marielyst, Middelfart, Møn, Nakskov, Neksø, North Coast, North Jutland, North Zealand, Nyborg, Nykøbing Falster, Næstved, Odense, Odsherred, Præstø, Randers, Ribe, Ringkøbing, Ringsted, Roskilde, Rudkøbing, Rødby, Rømø, Rønne, Sakskøbing, Samsø, Silkeborg, Skagen, Skanderborg, Skjern, Skælskør, Slagelse, Smålandsfarvandet, Snogebæk, Sorø, South Jutland, South Zealand, Stevns, Strynø, Svendborg, Sydfynske Øhav, Sæby, Sønderborg, Thisted, Thy National Park, Tåsinge, Tønder, Varde, Vejen, Vejle, Viborg, Vordingborg, Wadden Sea National Park, West Jutland, West Zealand, Zealand, Åbenrå, Ærø, Øresund Coast.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 20.5 ℃ (68.9 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 13.1 ℃ (55.58 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 2.2 ℃ (35.96 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -1.8 ℃ (28.76 ℉). De meest regenachtige maand hier is januari, het gemiddelde aantal regendagen is 17.1. De minst regenachtige maand is hier juni, het gemiddelde aantal regendagen is 10.9.

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Denemarken te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Denemarken in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Denemarken in januari is 2.2 ℃ (35.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1.8 ℃ (28.76 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3.2 ℃ (37.76 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 2.2 ℃ (35.96 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 17.1. De gemiddelde regenval is 36.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 7:06 (uren en minuten), in midden in de maand 7:39 en aan het einde van de maand 8:31.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Denemarken in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Denemarken in februari is 2.2 ℃ (35.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1.8 ℃ (28.76 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 2.2 ℃ (35.96 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3.65 ℃ (38.57 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 13.1. De gemiddelde regenval is 23.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:31 (uren en minuten), in midden in de maand 9:35 en aan het einde van de maand 10:42.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Denemarken in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Denemarken in maart is 5.1 ℃ (41.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -0.8 ℃ (30.56 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3.65 ℃ (38.57 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.55 ℃ (45.59 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 14. De gemiddelde regenval is 33.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:42 (uren en minuten), in midden in de maand 11:52 en aan het einde van de maand 13:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Denemarken in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Denemarken in april is 10 ℃ (50 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.2 ℃ (35.96 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.55 ℃ (45.59 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.75 ℃ (54.95 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 12.9. De gemiddelde regenval is 34.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:01 (uren en minuten), in midden in de maand 14:10 en aan het einde van de maand 15:16.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Denemarken in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Denemarken in mei is 15.5 ℃ (59.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.4 ℃ (45.32 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.75 ℃ (54.95 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.45 ℃ (63.41 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 13.1. De gemiddelde regenval is 40.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:16 (uren en minuten), in midden in de maand 16:16 en aan het einde van de maand 17:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Denemarken in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Denemarken in juni is 19.4 ℃ (66.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.5 ℃ (52.7 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.45 ℃ (63.41 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.95 ℃ (67.91 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 10.9. De gemiddelde regenval is 45 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 17:03 (uren en minuten), in midden in de maand 17:30 en aan het einde van de maand 17:29.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Denemarken in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Denemarken in juli is 20.5 ℃ (68.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.1 ℃ (55.58 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.95 ℃ (67.91 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.3 ℃ (68.54 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 13.1. De gemiddelde regenval is 55.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 17:29 (uren en minuten), in midden in de maand 17:01 en aan het einde van de maand 16:13.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Denemarken in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Denemarken in augustus is 20.1 ℃ (68.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.1 ℃ (55.58 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.3 ℃ (68.54 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.7 ℃ (65.66 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 13.2. De gemiddelde regenval is 55.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 16:13 (uren en minuten), in midden in de maand 15:13 en aan het einde van de maand 14:08.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Denemarken in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Denemarken in september is 17.3 ℃ (63.14 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.2 ℃ (50.36 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.7 ℃ (65.66 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.75 ℃ (58.55 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 13.9. De gemiddelde regenval is 53.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:08 (uren en minuten), in midden in de maand 13:00 en aan het einde van de maand 11:51.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Denemarken in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Denemarken in oktober is 12.2 ℃ (53.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.3 ℃ (45.14 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.75 ℃ (58.55 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.6 ℃ (49.28 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 13.8. De gemiddelde regenval is 46 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:51 (uren en minuten), in midden in de maand 10:43 en aan het einde van de maand 9:36.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Denemarken in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Denemarken in november is 7 ℃ (44.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.2 ℃ (37.76 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.6 ℃ (49.28 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.6 ℃ (42.08 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 17. De gemiddelde regenval is 50.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:36 (uren en minuten), in midden in de maand 8:33 en aan het einde van de maand 7:41.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Denemarken in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Denemarken in december is 4.2 ℃ (39.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -0.8 ℃ (30.56 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.6 ℃ (42.08 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3.2 ℃ (37.76 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 15.8. De gemiddelde regenval is 47.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 7:41 (uren en minuten), in midden in de maand 7:07 en aan het einde van de maand 7:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Denemarken kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Copenhagentemperatuur: - hoogste temperatuur: 4.2 ℃ (39.56 ℉)laagste temperatuur: -0.8 ℃ (30.56 ℉)regenval: 47.2mmregenachtige dagen: 15.8
Torshavntemperatuur: - hoogste temperatuur: 6.3 ℃ (43.34 ℉)laagste temperatuur: 2.2 ℃ (35.96 ℉)regenval: 141.1mmregenachtige dagen: 27.2
Nuuktemperatuur: - hoogste temperatuur: -3.7 ℃ (25.34 ℉)laagste temperatuur: -8.8 ℃ (16.16 ℉)regenval: 54.8mmregenachtige dagen: 13.8
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.