Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de East

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar East te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - India - East

Welk weer te verwachten in East

East maakt deel uit van India. India is een enorm land, dus het klimaat van India varieert - van tropische moesson in het zuiden tot gematigd in het noorden. Er is een dorre woestijn in het westen, toendra en gletsjers in het noorden, en vochtige tropische gebieden in het zuidwesten. Vier hoofdseizoenen zijn hier te onderscheiden: winter van december tot februari, zomer van maart tot mei, een moessonregenseizoen van juni tot september en een periode na de moesson van oktober tot november.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Ajodhya Hill and Forest Reserve Area, Alipurduar, Amarkanan, Ambika Kalna, Ambikapur, Antila, Arang, Aritar, Asansol, Baharampur, Bakkhali, Bakreshwar, Balasore, Balurghat, Bandel, Bankura, Baranti, Bardhaman, Bargarh, Baripada, Barpali, Barrackpore, Bethuadahari, Betla National Park, Bhilai, Bhitarkanika National Park, Bhubaneswar, Bibhutibhushan Wildlife Sanctuary, Biharinath, Bilaspur, Birbhum Murshidabad, Bishnupur, Bokaro Steel City, Borigumma, Brahmapur, Chandernagore, Chandipur, Chhattisgarh, Chilika Lake, Coastal Odisha, Cooch Behar, Cuttack, Dakshineswar, Daltonganj, Darjeeling, Dello, Deoghar, Dhanbad, Dhenkanal, Diamond Harbour, Digha, Durg, Durgapur, Dzongu, East Sikkim, Fullara, Gadiara, Gangtok, Garh Panchakot, Geonkhali, Geyzing, Ghatshila, Giridih, Gompa Dara, Gopalpur, Gorumara National Park, Gour Pandua, Haldia, Hasimara, Hazaribag, Hazaribagh National Park, Hooghly, Howrah, Jagdalpur, Jaigaon, Jaldapara, Jaleswar, Jalpaiguri, Jamshedpur, Jhargram, Jharkhand, Jharsuguda, Jorepokhri, Jorethang, Junput, Kalimpong, Kalyani, Kanchrapara, Kankalitala, Kanker, Kendrapara, Kendubillo, Keonjhar, Khangchendzonga National Park, Kharagpur, Khejuri, Kolkata, Konark, Koraput, Korba, Krishnanagar, Kurseong, Kuruma, Labhpur, Lachen, Lachung, Lava, Lepchajagat, Loleygaon, Madhupur, Mainpat, Maithon, Malbazar, Malda, Malkangiri, Mandarmani, Mangan, Massanjore, Mayapur, Midnapore, Mirik, Mukutmanipur, Murshidabad, Nagarukhra, Nalhati, Namchi, Nanoor, North Bengal, North Chotanagpur, North Sikkim, Northwest Odisha, Odisha, Panitanki, Paradip, Parasnath Hills, Pelling, Puri, Purulia, Raichak, Raiganj, Raipur, Rampurhat, Ranaghat, Ranchi, Rarh, Ravangla, Rishop, Rourkela, Sagar Island, Sainthia, Sambalpur, Santhal Parganas, Santiniketan, Shankarpur, Shyamnagar, Sikkim, Siliguri, Simlipal National Park, South Chotanagpur, South Odisha, South Sikkim, Southeast Bengal, Southwest Bengal, Sunabeda, Sundarbans National Park, Surul, Susunia, Taki, Talasari, Tamluk, Tarapith, Thakurnagar, West Bengal, West Sikkim, Yuksom, Yumthang Valley.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Kolkata en in veel andere steden. De warmste maand hier is april, de gemiddelde maximumtemperatuur is 35.8 ℃ (96.44 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 25 ℃ (77 ℉). De koudste maand hier is december, de gemiddelde maximumtemperatuur is 26.1 ℃ (78.98 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 14.1 ℃ (57.38 ℉).

Wanneer u rond East reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in India Kanchenjunga (8586 m) en het laagste punt is Indian Ocean (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar East te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in East in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in East in januari is 26.6 ℃ (79.88 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14 ℃ (57.2 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.35 ℃ (79.43 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.55 ℃ (81.59 ℉). De gemiddelde regenval is 13.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:46 (uren en minuten), in midden in de maand 10:54 en aan het einde van de maand 11:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in East in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in East in februari is 28.5 ℃ (83.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.7 ℃ (62.06 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.55 ℃ (81.59 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.2 ℃ (88.16 ℉). De gemiddelde regenval is 25.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:07 (uren en minuten), in midden in de maand 11:23 en aan het einde van de maand 11:42.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in East in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in East in maart is 33.9 ℃ (93.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.5 ℃ (70.7 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.2 ℃ (88.16 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.85 ℃ (94.73 ℉). De gemiddelde regenval is 33.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:42 (uren en minuten), in midden in de maand 12:01 en aan het einde van de maand 12:21.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in East in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in East in april is 35.8 ℃ (96.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25 ℃ (77 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.85 ℃ (94.73 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.5 ℃ (95.9 ℉). De gemiddelde regenval is 50.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:21 (uren en minuten), in midden in de maand 12:40 en aan het einde van de maand 12:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in East in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in East in mei is 35.2 ℃ (95.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 26.5 ℃ (79.7 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.5 ℃ (95.9 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.45 ℃ (94.01 ℉). De gemiddelde regenval is 128.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:58 (uren en minuten), in midden in de maand 13:13 en aan het einde van de maand 13:24.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in East in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in East in juni is 33.7 ℃ (92.66 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 26.2 ℃ (79.16 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.45 ℃ (94.01 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.3 ℃ (91.94 ℉). De gemiddelde regenval is 285.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:24 (uren en minuten), in midden in de maand 13:30 en aan het einde van de maand 13:30.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in East in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in East in juli is 32.9 ℃ (91.22 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 26.9 ℃ (80.42 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.3 ℃ (91.94 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.4 ℃ (90.32 ℉). De gemiddelde regenval is 341.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:30 (uren en minuten), in midden in de maand 13:23 en aan het einde van de maand 13:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in East in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in East in augustus is 31.9 ℃ (89.42 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.7 ℃ (78.26 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.4 ℃ (90.32 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.85 ℃ (89.33 ℉). De gemiddelde regenval is 326.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:12 (uren en minuten), in midden in de maand 12:57 en aan het einde van de maand 12:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in East in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in East in september is 31.8 ℃ (89.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 26.6 ℃ (79.88 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.85 ℃ (89.33 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.75 ℃ (89.15 ℉). De gemiddelde regenval is 283.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:39 (uren en minuten), in midden in de maand 12:20 en aan het einde van de maand 12:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in East in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in East in oktober is 31.7 ℃ (89.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.7 ℃ (76.46 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.75 ℃ (89.15 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.55 ℃ (86.99 ℉). De gemiddelde regenval is 140.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:01 (uren en minuten), in midden in de maand 11:42 en aan het einde van de maand 11:23.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in East in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in East in november is 29.4 ℃ (84.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.9 ℃ (66.02 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.55 ℃ (86.99 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.75 ℃ (81.95 ℉). De gemiddelde regenval is 24.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:23 (uren en minuten), in midden in de maand 11:07 en aan het einde van de maand 10:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in East in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in East in december is 26.1 ℃ (78.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.1 ℃ (57.38 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.75 ℃ (81.95 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.35 ℃ (79.43 ℉). De gemiddelde regenval is 6.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:54 (uren en minuten), in midden in de maand 10:46 en aan het einde van de maand 10:45.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in East kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Kolkatatemperatuur: - hoogste temperatuur: 26.1 ℃ (78.98 ℉)laagste temperatuur: 14.1 ℃ (57.38 ℉)regenval: 6.3mmregenachtige dagen: -
Ambikapurtemperatuur: - hoogste temperatuur: 24 ℃ (75.2 ℉)laagste temperatuur: 8.9 ℃ (48.02 ℉)regenval: 6.4mmregenachtige dagen: -
Balasoretemperatuur: - hoogste temperatuur: 27.5 ℃ (81.5 ℉)laagste temperatuur: 13.8 ℃ (56.84 ℉)regenval: 6.6mmregenachtige dagen: -
Cooch Behartemperatuur: - hoogste temperatuur: 25.1 ℃ (77.18 ℉)laagste temperatuur: 11.6 ℃ (52.88 ℉)regenval: 4mmregenachtige dagen: -
Gangtoktemperatuur: - hoogste temperatuur: 14.7 ℃ (58.46 ℉)laagste temperatuur: 5.8 ℃ (42.44 ℉)regenval: 21.4mmregenachtige dagen: -
Gopalpurtemperatuur: - hoogste temperatuur: 28 ℃ (82.4 ℉)laagste temperatuur: 17 ℃ (62.6 ℉)regenval: 11.3mmregenachtige dagen: -
Jagdalpurtemperatuur: - hoogste temperatuur: 27.7 ℃ (81.86 ℉)laagste temperatuur: 11.2 ℃ (52.16 ℉)regenval: 7.7mmregenachtige dagen: -
Jamshedpurtemperatuur: - hoogste temperatuur: 26.3 ℃ (79.34 ℉)laagste temperatuur: 11.8 ℃ (53.24 ℉)regenval: 6mmregenachtige dagen: -
Jharsugudatemperatuur: - hoogste temperatuur: 27.9 ℃ (82.22 ℉)laagste temperatuur: 12.1 ℃ (53.78 ℉)regenval: 7.8mmregenachtige dagen: -
Maldatemperatuur: - hoogste temperatuur: 25.2 ℃ (77.36 ℉)laagste temperatuur: 13.1 ℃ (55.58 ℉)regenval: 4.4mmregenachtige dagen: -
Raipurtemperatuur: - hoogste temperatuur: 27.2 ℃ (80.96 ℉)laagste temperatuur: 12.9 ℃ (55.22 ℉)regenval: 4.2mmregenachtige dagen: -
Ranchitemperatuur: - hoogste temperatuur: 24 ℃ (75.2 ℉)laagste temperatuur: 10.5 ℃ (50.9 ℉)regenval: 6.2mmregenachtige dagen: -
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2021 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest