Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Etiopia

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Etiopia? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Afrika - Etiopia

Hvilket vær kan du forvente i Etiopia

Etiopias klima er tropisk monsun, men det er store forskjeller i været i forskjellige deler av landet. Klimaet er temperert på platået og veldig varmt på lavlandet. Været er vanligvis tørt og solfylt, men noen regner forekommer fra februar til april, og enda flere regner kommer vanligvis fra juni til september.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Abijatta Shalla Lakes National Park, Adama, Addis Ababa, Adigrat, Adwa, Afar, Amhara, Arba Minch, Awasa, Awash National Park, Axum, Bahir Dar, Benishangul Gumaz, Danakil Depression, Debre Zeyit, Dire Dawa, Gambela, Gondar, Harar, Hawzien, Kersa, Konso, Lalibela, Mago National Park, Mekele, Omo National Park, Oromia, Simien National Park, Sodere, Somali, Southern Ethiopia, Tigray, Tiya, Wondo Genet, Yabelo, Ziway.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Mai, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 25.1 ℃ (77.18 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 11.4 ℃ (52.52 ℉). Den kaldeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 20.8 ℃ (69.44 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 10.3 ℃ (50.54 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Juli, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 26.9. Den minste regnfulle måneden her er November, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 1.

Når du reiser til noen steder i Etiopia, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Ras Dejen (4550 m) og det laveste punktet er Danakil Depression (-125 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Etiopia. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Etiopia i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Etiopia i Januar er 24.4 ℃ (75.92 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 8 ℃ (46.4 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.55 ℃ (74.39 ℉). På slutten Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.3 ℃ (75.74 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 13 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:36 (timer og minutter), i midten av måneden 11:39 og i slutten av måneden 11:43.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Etiopia i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Etiopia i Februar er 24.2 ℃ (75.56 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9.4 ℃ (48.92 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.3 ℃ (75.74 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.5 ℃ (76.1 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 29.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:43 (timer og minutter), i midten av måneden 11:50 og i slutten av måneden 11:57.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Etiopia i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Etiopia i Mars er 24.8 ℃ (76.64 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.3 ℃ (50.54 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.5 ℃ (76.1 ℉). På slutten Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.2 ℃ (75.56 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 56.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:57 (timer og minutter), i midten av måneden 12:04 og i slutten av måneden 12:12.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Etiopia i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Etiopia i April er 23.6 ℃ (74.48 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.1 ℃ (51.98 ℉). På begynnelsen April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.2 ℃ (75.56 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.35 ℃ (75.83 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 10. Den gjennomsnittlige nedbøren er 83.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:12 (timer og minutter), i midten av måneden 12:19 og i slutten av måneden 12:26.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Etiopia i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Etiopia i Mai er 25.1 ℃ (77.18 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.4 ℃ (52.52 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.35 ℃ (75.83 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.9 ℃ (75.02 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 10.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 84 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:26 (timer og minutter), i midten av måneden 12:32 og i slutten av måneden 12:36.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Etiopia i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Etiopia i Juni er 22.7 ℃ (72.86 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.1 ℃ (50.18 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.9 ℃ (75.02 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.75 ℃ (71.15 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 19.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 139.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:36 (timer og minutter), i midten av måneden 12:38 og i slutten av måneden 12:38.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Etiopia i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Etiopia i Juli er 20.8 ℃ (69.44 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.3 ℃ (50.54 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.75 ℃ (71.15 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.15 ℃ (70.07 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 26.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 275.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:38 (timer og minutter), i midten av måneden 12:36 og i slutten av måneden 12:31.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Etiopia i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Etiopia i August er 21.5 ℃ (70.7 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.4 ℃ (50.72 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.15 ℃ (70.07 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.7 ℃ (71.06 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 25.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 291.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:31 (timer og minutter), i midten av måneden 12:25 og i slutten av måneden 12:19.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Etiopia i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Etiopia i September er 21.9 ℃ (71.42 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.3 ℃ (50.54 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.7 ℃ (71.06 ℉). På slutten September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.8 ℃ (73.04 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 17.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 147.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:19 (timer og minutter), i midten av måneden 12:12 og i slutten av måneden 12:04.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Etiopia i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Etiopia i Oktober er 23.7 ℃ (74.66 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9 ℃ (48.2 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.8 ℃ (73.04 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.5 ℃ (74.3 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 4.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 27.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:04 (timer og minutter), i midten av måneden 11:57 og i slutten av måneden 11:50.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Etiopia i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Etiopia i November er 23.3 ℃ (73.94 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.3 ℃ (45.14 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.5 ℃ (74.3 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23 ℃ (73.4 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:50 (timer og minutter), i midten av måneden 11:44 og i slutten av måneden 11:39.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Etiopia i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Etiopia i Desember er 22.7 ℃ (72.86 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.1 ℃ (44.78 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23 ℃ (73.4 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.55 ℃ (74.39 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 6.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:39 (timer og minutter), i midten av måneden 11:36 og i slutten av måneden 11:35.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Etiopia på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Addis Ababatemperatur: - høyeste temperatur: 22.7 ℃ (72.86 ℉)laveste temperatur: 7.1 ℃ (44.78 ℉)nedbør: 6.9mmregnfulle dager: 1
Awassatemperatur: - høyeste temperatur: 28.1 ℃ (82.58 ℉)laveste temperatur: 10.3 ℃ (50.54 ℉)nedbør: 24.4mmregnfulle dager: 4
Bahir Dartemperatur: - høyeste temperatur: 27.7 ℃ (81.86 ℉)laveste temperatur: 8.2 ℃ (46.76 ℉)nedbør: 5.9mmregnfulle dager: 1
Dire Dawatemperatur: - høyeste temperatur: 26.3 ℃ (79.34 ℉)laveste temperatur: 11.9 ℃ (53.42 ℉)nedbør: 12.8mmregnfulle dager: 1
Jimmatemperatur: - høyeste temperatur: 27.3 ℃ (81.14 ℉)laveste temperatur: 12.1 ℃ (53.78 ℉)nedbør: 37.1mmregnfulle dager: 5
Mekeletemperatur: - høyeste temperatur: 24.5 ℃ (76.1 ℉)laveste temperatur: 10.2 ℃ (50.36 ℉)nedbør: 3.1mmregnfulle dager: 0
Assosatemperatur: - høyeste temperatur: 29.4 ℃ (84.92 ℉)laveste temperatur: 14.3 ℃ (57.74 ℉)nedbør: 4.7mmregnfulle dager: 0
Bale Robetemperatur: - høyeste temperatur: 22.4 ℃ (72.32 ℉)laveste temperatur: 6.1 ℃ (42.98 ℉)nedbør: 22.7mmregnfulle dager: 4
Godetemperatur: - høyeste temperatur: 35.1 ℃ (95.18 ℉)laveste temperatur: 20.3 ℃ (68.54 ℉)nedbør: 2mmregnfulle dager: 1
Gondartemperatur: - høyeste temperatur: 27.1 ℃ (80.78 ℉)laveste temperatur: 12 ℃ (53.6 ℉)nedbør: 3.9mmregnfulle dager: 0
Lalibelatemperatur: - høyeste temperatur: 24.3 ℃ (75.74 ℉)laveste temperatur: 11 ℃ (51.8 ℉)nedbør: 19.2mmregnfulle dager: 1
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.