Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Ethiopië

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Ethiopië te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Afrika - Ethiopië

Welk weer te verwachten in Ethiopië

Het klimaat van Ethiopië is tropische moesson, maar er zijn grote verschillen in weer in verschillende delen van het land. Het klimaat is gematigd op het plateau en erg heet in de laaglanden. Het weer is meestal droog en zonnig, maar sommige regenbuien vinden plaats van februari tot april en zelfs meer regens komen meestal van juni tot september.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Abijatta Shalla Lakes National Park, Adama, Addis Ababa, Adigrat, Adwa, Afar, Amhara, Arba Minch, Awasa, Awash National Park, Axum, Bahir Dar, Benishangul Gumaz, Danakil Depression, Debre Zeyit, Dire Dawa, Gambela, Gondar, Harar, Hawzien, Kersa, Konso, Lalibela, Mago National Park, Mekele, Omo National Park, Oromia, Simien National Park, Sodere, Somali, Southern Ethiopia, Tigray, Tiya, Wondo Genet, Yabelo, Ziway.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is mei, de gemiddelde maximumtemperatuur is 25.1 ℃ (77.18 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 11.4 ℃ (52.52 ℉). De koudste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 20.8 ℃ (69.44 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 10.3 ℃ (50.54 ℉). De meest regenachtige maand hier is juli, het gemiddelde aantal regendagen is 26.9. De minst regenachtige maand is hier november, het gemiddelde aantal regendagen is 1.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Ethiopië reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Ras Dejen (4550 m) en het laagste punt is Danakil Depression (-125 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Ethiopië te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Ethiopië in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ethiopië in januari is 24.4 ℃ (75.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8 ℃ (46.4 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.55 ℃ (74.39 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.3 ℃ (75.74 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 3. De gemiddelde regenval is 13 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:36 (uren en minuten), in midden in de maand 11:39 en aan het einde van de maand 11:43.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Ethiopië in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ethiopië in februari is 24.2 ℃ (75.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.4 ℃ (48.92 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.3 ℃ (75.74 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.5 ℃ (76.1 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 5. De gemiddelde regenval is 29.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:43 (uren en minuten), in midden in de maand 11:50 en aan het einde van de maand 11:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Ethiopië in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ethiopië in maart is 24.8 ℃ (76.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.3 ℃ (50.54 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.5 ℃ (76.1 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.2 ℃ (75.56 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 7. De gemiddelde regenval is 56.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:57 (uren en minuten), in midden in de maand 12:04 en aan het einde van de maand 12:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Ethiopië in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ethiopië in april is 23.6 ℃ (74.48 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.1 ℃ (51.98 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.2 ℃ (75.56 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.35 ℃ (75.83 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 10. De gemiddelde regenval is 83.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:12 (uren en minuten), in midden in de maand 12:19 en aan het einde van de maand 12:26.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Ethiopië in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ethiopië in mei is 25.1 ℃ (77.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.4 ℃ (52.52 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.35 ℃ (75.83 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.9 ℃ (75.02 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 10.2. De gemiddelde regenval is 84 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:26 (uren en minuten), in midden in de maand 12:32 en aan het einde van de maand 12:36.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Ethiopië in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ethiopië in juni is 22.7 ℃ (72.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.1 ℃ (50.18 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.9 ℃ (75.02 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.75 ℃ (71.15 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 19.8. De gemiddelde regenval is 139.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:36 (uren en minuten), in midden in de maand 12:38 en aan het einde van de maand 12:38.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Ethiopië in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ethiopië in juli is 20.8 ℃ (69.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.3 ℃ (50.54 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.75 ℃ (71.15 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.15 ℃ (70.07 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 26.9. De gemiddelde regenval is 275.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:38 (uren en minuten), in midden in de maand 12:36 en aan het einde van de maand 12:31.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Ethiopië in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ethiopië in augustus is 21.5 ℃ (70.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.4 ℃ (50.72 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.15 ℃ (70.07 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.7 ℃ (71.06 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 25.6. De gemiddelde regenval is 291.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:31 (uren en minuten), in midden in de maand 12:25 en aan het einde van de maand 12:19.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Ethiopië in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ethiopië in september is 21.9 ℃ (71.42 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.3 ℃ (50.54 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.7 ℃ (71.06 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.8 ℃ (73.04 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 17.7. De gemiddelde regenval is 147.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:19 (uren en minuten), in midden in de maand 12:12 en aan het einde van de maand 12:04.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Ethiopië in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ethiopië in oktober is 23.7 ℃ (74.66 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9 ℃ (48.2 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.8 ℃ (73.04 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.5 ℃ (74.3 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 4.1. De gemiddelde regenval is 27.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:04 (uren en minuten), in midden in de maand 11:57 en aan het einde van de maand 11:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Ethiopië in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ethiopië in november is 23.3 ℃ (73.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.3 ℃ (45.14 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.5 ℃ (74.3 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23 ℃ (73.4 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 1. De gemiddelde regenval is 7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:50 (uren en minuten), in midden in de maand 11:44 en aan het einde van de maand 11:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Ethiopië in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ethiopië in december is 22.7 ℃ (72.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.1 ℃ (44.78 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23 ℃ (73.4 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.55 ℃ (74.39 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 1. De gemiddelde regenval is 6.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:39 (uren en minuten), in midden in de maand 11:36 en aan het einde van de maand 11:35.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Ethiopië kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Addis Ababatemperatuur: - hoogste temperatuur: 22.7 ℃ (72.86 ℉)laagste temperatuur: 7.1 ℃ (44.78 ℉)regenval: 6.9mmregenachtige dagen: 1
Awassatemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.1 ℃ (82.58 ℉)laagste temperatuur: 10.3 ℃ (50.54 ℉)regenval: 24.4mmregenachtige dagen: 4
Bahir Dartemperatuur: - hoogste temperatuur: 27.7 ℃ (81.86 ℉)laagste temperatuur: 8.2 ℃ (46.76 ℉)regenval: 5.9mmregenachtige dagen: 1
Dire Dawatemperatuur: - hoogste temperatuur: 26.3 ℃ (79.34 ℉)laagste temperatuur: 11.9 ℃ (53.42 ℉)regenval: 12.8mmregenachtige dagen: 1
Jimmatemperatuur: - hoogste temperatuur: 27.3 ℃ (81.14 ℉)laagste temperatuur: 12.1 ℃ (53.78 ℉)regenval: 37.1mmregenachtige dagen: 5
Mekeletemperatuur: - hoogste temperatuur: 24.5 ℃ (76.1 ℉)laagste temperatuur: 10.2 ℃ (50.36 ℉)regenval: 3.1mmregenachtige dagen: 0
Assosatemperatuur: - hoogste temperatuur: 29.4 ℃ (84.92 ℉)laagste temperatuur: 14.3 ℃ (57.74 ℉)regenval: 4.7mmregenachtige dagen: 0
Bale Robetemperatuur: - hoogste temperatuur: 22.4 ℃ (72.32 ℉)laagste temperatuur: 6.1 ℃ (42.98 ℉)regenval: 22.7mmregenachtige dagen: 4
Godetemperatuur: - hoogste temperatuur: 35.1 ℃ (95.18 ℉)laagste temperatuur: 20.3 ℃ (68.54 ℉)regenval: 2mmregenachtige dagen: 1
Gondartemperatuur: - hoogste temperatuur: 27.1 ℃ (80.78 ℉)laagste temperatuur: 12 ℃ (53.6 ℉)regenval: 3.9mmregenachtige dagen: 0
Lalibelatemperatuur: - hoogste temperatuur: 24.3 ℃ (75.74 ℉)laagste temperatuur: 11 ℃ (51.8 ℉)regenval: 19.2mmregenachtige dagen: 1
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.