Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Guinee-Bissau

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Guinee-Bissau te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Afrika - Guinee-Bissau

Welk weer te verwachten in Guinee-Bissau

Het klimaat van Guinee-Bissau is tropisch. U kunt over het algemeen warm en vochtig weer verwachten. De kuststreek van het land en het grootste deel van het binnenland bieden een tropisch klimaat. Er is moessonachtig regenseizoen van juni tot november - met zuidwestelijke winden, het droge seizoen is van december tot mei - met noordoostelijke winden.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Bafatá, Bijagos Islands, Bissau, Bolama, Cacheu, Gabú, Varela.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juni, de gemiddelde maximumtemperatuur is 32.7 ℃ (90.86 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 20.4 ℃ (68.72 ℉). De koudste maand hier is maart, de gemiddelde maximumtemperatuur is 30.3 ℃ (86.54 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 20.5 ℃ (68.9 ℉). De meest regenachtige maand hier is maart, het gemiddelde aantal regendagen is 24.3. De minst regenachtige maand is hier juni, het gemiddelde aantal regendagen is 1.

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Guinee-Bissau te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Guinee-Bissau in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Guinee-Bissau in januari is 31.8 ℃ (89.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.4 ℃ (66.92 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.2 ℃ (88.16 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 12.2. De gemiddelde regenval is 349.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:26 (uren en minuten), in midden in de maand 11:30 en aan het einde van de maand 11:36.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Guinee-Bissau in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Guinee-Bissau in februari is 30.6 ℃ (87.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.4 ℃ (68.72 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.2 ℃ (88.16 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.45 ℃ (86.81 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 17.3. De gemiddelde regenval is 269.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:36 (uren en minuten), in midden in de maand 11:44 en aan het einde van de maand 11:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Guinee-Bissau in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Guinee-Bissau in maart is 30.3 ℃ (86.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.5 ℃ (68.9 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.45 ℃ (86.81 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.3 ℃ (86.54 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 24.3. De gemiddelde regenval is 638 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:54 (uren en minuten), in midden in de maand 12:04 en aan het einde van de maand 12:13.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Guinee-Bissau in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Guinee-Bissau in april is 30.3 ℃ (86.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.6 ℃ (67.28 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.3 ℃ (86.54 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.1 ℃ (87.98 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 21.5. De gemiddelde regenval is 414.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:13 (uren en minuten), in midden in de maand 12:23 en aan het einde van de maand 12:32.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Guinee-Bissau in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Guinee-Bissau in mei is 31.9 ℃ (89.42 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.6 ℃ (69.08 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.1 ℃ (87.98 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.3 ℃ (90.14 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 11.3. De gemiddelde regenval is 82.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:32 (uren en minuten), in midden in de maand 12:40 en aan het einde van de maand 12:45.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Guinee-Bissau in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Guinee-Bissau in juni is 32.7 ℃ (90.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.4 ℃ (68.72 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.3 ℃ (90.14 ℉). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:45 (uren en minuten), in midden in de maand 12:48 en aan het einde van de maand 12:48.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Guinee-Bissau in juli is dit: Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:48 (uren en minuten), in midden in de maand 12:45 en aan het einde van de maand 12:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Guinee-Bissau in augustus is dit: Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:39 (uren en minuten), in midden in de maand 12:32 en aan het einde van de maand 12:23.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Guinee-Bissau in september is dit: Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:23 (uren en minuten), in midden in de maand 12:13 en aan het einde van de maand 12:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Guinee-Bissau in oktober is dit: Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:03 (uren en minuten), in midden in de maand 11:54 en aan het einde van de maand 11:45.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Guinee-Bissau in november is dit: Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:45 (uren en minuten), in midden in de maand 11:36 en aan het einde van de maand 11:30.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Guinee-Bissau in december is dit: Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:30 (uren en minuten), in midden in de maand 11:26 en aan het einde van de maand 11:25.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2023 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest