Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Honduras

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Honduras? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Mellom-Amerika - Honduras

Hvilket vær kan du forvente i Honduras

Klimaet i Honduras er subtropisk i lavlandet, og temperert i fjell. Du kan forvente et vått og varmt vær i det karibiske lavlandet, men lavere temperaturer i åsene. Stillehavet har en våt og en tørr sesong - den tørre sesongen fra november til april. Den karibiske kysten er sårbar for orkaner.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Bay Islands, Caribbean Honduras, Comayagua, Copán Ruinas, Corquin, Coxen Hole, El Progreso, Gracias, Guanaja, Hog Islands, Honduran Highlands, Isla del Tigre, Juticalpa, La Ceiba, La Entrada, Lake Yojoa, Lempira, Ocotepeque, Omoa, Pacific Honduras, Puerto Cortes, Roatán, Río Plátano Biosphere Reserve, San Pedro Sula, Sandy Bay, Santa Rosa de Copán, Tegucigalpa, Tela, Útila.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er April, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 30.9 ℃ (87.62 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 17.5 ℃ (63.5 ℉). Den kaldeste måneden her er Desember, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 25.9 ℃ (78.62 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 15.5 ℃ (59.9 ℉). Den mest regnfulle måneden her er September, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 12.9. Den minste regnfulle måneden her er Januar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 1.

Når du reiser til noen steder i Honduras, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Cerro Las Minas (2870 m) og det laveste punktet er Caribbean Sea (0 m). Så det er ganske store forskjeller i høyder i dette landet, så du kan forvente at været også skal være forskjellig i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Honduras. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember


Januar

Typisk (vanlig) vær i Honduras i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Honduras i Januar er 26.5 ℃ (79.7 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.9 ℃ (58.82 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.2 ℃ (79.16 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.9 ℃ (80.42 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 5.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:18 (timer og minutter), i midten av måneden 11:23 og i slutten av måneden 11:30.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Honduras i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Honduras i Februar er 27.3 ℃ (81.14 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.1 ℃ (59.18 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.9 ℃ (80.42 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.15 ℃ (82.67 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 4.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:30 (timer og minutter), i midten av måneden 11:40 og i slutten av måneden 11:51.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Honduras i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Honduras i Mars er 29 ℃ (84.2 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.7 ℃ (60.26 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.15 ℃ (82.67 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.95 ℃ (85.91 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 9.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:51 (timer og minutter), i midten av måneden 12:03 og i slutten av måneden 12:15.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Honduras i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Honduras i April er 30.9 ℃ (87.62 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.5 ℃ (63.5 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.95 ℃ (85.91 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.5 ℃ (86.9 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 41.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:15 (timer og minutter), i midten av måneden 12:26 og i slutten av måneden 12:37.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Honduras i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Honduras i Mai er 30.1 ℃ (86.18 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.2 ℃ (64.76 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.5 ℃ (86.9 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.5 ℃ (85.1 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 8.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 145.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:37 (timer og minutter), i midten av måneden 12:46 og i slutten av måneden 12:53.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Honduras i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Honduras i Juni er 28.9 ℃ (84.02 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.2 ℃ (64.76 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.5 ℃ (85.1 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.55 ℃ (83.39 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 12. Den gjennomsnittlige nedbøren er 157.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:53 (timer og minutter), i midten av måneden 12:56 og i slutten av måneden 12:56.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Honduras i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Honduras i Juli er 28.2 ℃ (82.76 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.9 ℃ (64.22 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.55 ℃ (83.39 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.4 ℃ (83.12 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 8.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 81.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:56 (timer og minutter), i midten av måneden 12:53 og i slutten av måneden 12:46.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Honduras i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Honduras i August er 28.6 ℃ (83.48 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.9 ℃ (64.22 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.4 ℃ (83.12 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.3 ℃ (82.94 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 9.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 90.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:46 (timer og minutter), i midten av måneden 12:37 og i slutten av måneden 12:26.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Honduras i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Honduras i September er 28 ℃ (82.4 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.3 ℃ (64.94 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.3 ℃ (82.94 ℉). På slutten September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.1 ℃ (82.58 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 12.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 180.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:26 (timer og minutter), i midten av måneden 12:15 og i slutten av måneden 12:03.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Honduras i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Honduras i Oktober er 28.2 ℃ (82.76 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.7 ℃ (63.86 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.1 ℃ (82.58 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.3 ℃ (81.14 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 10.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 110.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:03 (timer og minutter), i midten av måneden 11:51 og i slutten av måneden 11:40.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Honduras i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Honduras i November er 26.4 ℃ (79.52 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.1 ℃ (60.98 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.3 ℃ (81.14 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.15 ℃ (79.07 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 40.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:40 (timer og minutter), i midten av måneden 11:31 og i slutten av måneden 11:23.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Honduras i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Honduras i Desember er 25.9 ℃ (78.62 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.5 ℃ (59.9 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.15 ℃ (79.07 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.2 ℃ (79.16 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 9.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:23 (timer og minutter), i midten av måneden 11:18 og i slutten av måneden 11:17.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Honduras på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

La Ceibatemperatur: 25.2 ℃ (77.36 ℉)høyeste temperatur: 27.6 ℃ (81.68 ℉)laveste temperatur: 19.8 ℃ (67.64 ℉)nedbør: 472.9mmregnfulle dager: -
Telatemperatur: 24.8 ℃ (76.64 ℉)høyeste temperatur: 28.5 ℃ (83.3 ℉)laveste temperatur: 20.6 ℃ (69.08 ℉)nedbør: 411.1mmregnfulle dager: -
La Mesatemperatur: 24.7 ℃ (76.46 ℉)høyeste temperatur: 29.6 ℃ (85.28 ℉)laveste temperatur: 21.4 ℃ (70.52 ℉)nedbør: 118.9mmregnfulle dager: -
Puerto Lempiratemperatur: 27.3 ℃ (81.14 ℉)høyeste temperatur: 28.6 ℃ (83.48 ℉)laveste temperatur: 22.9 ℃ (73.22 ℉)nedbør: 289.6mmregnfulle dager: -
Catacamastemperatur: 24 ℃ (75.2 ℉)høyeste temperatur: 28.8 ℃ (83.84 ℉)laveste temperatur: 18.5 ℃ (65.3 ℉)nedbør: 53.1mmregnfulle dager: -
Santa Rosa De Copantemperatur: 18.3 ℃ (64.94 ℉)høyeste temperatur: 22.6 ℃ (72.68 ℉)laveste temperatur: 14.7 ℃ (58.46 ℉)nedbør: 58mmregnfulle dager: -
Cholutecatemperatur: 29.6 ℃ (85.28 ℉)høyeste temperatur: 34.4 ℃ (93.92 ℉)laveste temperatur: 23.4 ℃ (74.12 ℉)nedbør: 8.4mmregnfulle dager: -
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.


©2018-2023 UsualWeather.com, hoveddatakilder: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for UsualWeather.com nettstedet og personvern
Facebook Twitter Pinterest