Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Honduras

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Honduras te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Centraal-Amerika - Honduras

Welk weer te verwachten in Honduras

Het klimaat van Honduras is subtropisch in laaglanden en gematigd in de bergen. Je kunt een nat en warm weer verwachten in de Caribische laaglanden, maar lagere temperaturen in de heuvels. De laaglanden in de Stille Oceaan hebben een nat en een droog seizoen - het droge seizoen van november tot april. De Caribische kust is kwetsbaar voor orkanen.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Bay Islands, Caribbean Honduras, Comayagua, Copán Ruinas, Corquin, Coxen Hole, El Progreso, Gracias, Guanaja, Hog Islands, Honduran Highlands, Isla del Tigre, Juticalpa, La Ceiba, La Entrada, Lake Yojoa, Lempira, Ocotepeque, Omoa, Pacific Honduras, Puerto Cortes, Roatán, Río Plátano Biosphere Reserve, San Pedro Sula, Sandy Bay, Santa Rosa de Copán, Tegucigalpa, Tela, Útila.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is april, de gemiddelde maximumtemperatuur is 30.9 ℃ (87.62 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 17.5 ℃ (63.5 ℉). De koudste maand hier is december, de gemiddelde maximumtemperatuur is 25.9 ℃ (78.62 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 15.5 ℃ (59.9 ℉). De meest regenachtige maand hier is september, het gemiddelde aantal regendagen is 12.9. De minst regenachtige maand is hier januari, het gemiddelde aantal regendagen is 1.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Honduras reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Cerro Las Minas (2870 m) en het laagste punt is Caribbean Sea (0 m). Er zijn dus vrij grote hoogteverschillen in dit land, dus je kunt verwachten dat het weer ook op verschillende hoogten verschillend is. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Honduras te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Honduras in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Honduras in januari is 26.5 ℃ (79.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.9 ℃ (58.82 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.2 ℃ (79.16 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.9 ℃ (80.42 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 1. De gemiddelde regenval is 5.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:18 (uren en minuten), in midden in de maand 11:23 en aan het einde van de maand 11:30.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Honduras in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Honduras in februari is 27.3 ℃ (81.14 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.1 ℃ (59.18 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.9 ℃ (80.42 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.15 ℃ (82.67 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 1. De gemiddelde regenval is 4.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:30 (uren en minuten), in midden in de maand 11:40 en aan het einde van de maand 11:51.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Honduras in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Honduras in maart is 29 ℃ (84.2 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.7 ℃ (60.26 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.15 ℃ (82.67 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.95 ℃ (85.91 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 1. De gemiddelde regenval is 9.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:51 (uren en minuten), in midden in de maand 12:03 en aan het einde van de maand 12:15.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Honduras in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Honduras in april is 30.9 ℃ (87.62 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.5 ℃ (63.5 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.95 ℃ (85.91 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.5 ℃ (86.9 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 2. De gemiddelde regenval is 41.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:15 (uren en minuten), in midden in de maand 12:26 en aan het einde van de maand 12:37.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Honduras in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Honduras in mei is 30.1 ℃ (86.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.2 ℃ (64.76 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.5 ℃ (86.9 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.5 ℃ (85.1 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 8.9. De gemiddelde regenval is 145.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:37 (uren en minuten), in midden in de maand 12:46 en aan het einde van de maand 12:53.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Honduras in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Honduras in juni is 28.9 ℃ (84.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.2 ℃ (64.76 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.5 ℃ (85.1 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.55 ℃ (83.39 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 12. De gemiddelde regenval is 157.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:53 (uren en minuten), in midden in de maand 12:56 en aan het einde van de maand 12:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Honduras in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Honduras in juli is 28.2 ℃ (82.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.9 ℃ (64.22 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.55 ℃ (83.39 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.4 ℃ (83.12 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 8.8. De gemiddelde regenval is 81.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:56 (uren en minuten), in midden in de maand 12:53 en aan het einde van de maand 12:46.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Honduras in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Honduras in augustus is 28.6 ℃ (83.48 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.9 ℃ (64.22 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.4 ℃ (83.12 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.3 ℃ (82.94 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 9.1. De gemiddelde regenval is 90.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:46 (uren en minuten), in midden in de maand 12:37 en aan het einde van de maand 12:26.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Honduras in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Honduras in september is 28 ℃ (82.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.3 ℃ (64.94 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.3 ℃ (82.94 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.1 ℃ (82.58 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 12.9. De gemiddelde regenval is 180.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:26 (uren en minuten), in midden in de maand 12:15 en aan het einde van de maand 12:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Honduras in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Honduras in oktober is 28.2 ℃ (82.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.7 ℃ (63.86 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.1 ℃ (82.58 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.3 ℃ (81.14 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 10.1. De gemiddelde regenval is 110.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:03 (uren en minuten), in midden in de maand 11:51 en aan het einde van de maand 11:40.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Honduras in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Honduras in november is 26.4 ℃ (79.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.1 ℃ (60.98 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.3 ℃ (81.14 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.15 ℃ (79.07 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 4. De gemiddelde regenval is 40.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:40 (uren en minuten), in midden in de maand 11:31 en aan het einde van de maand 11:23.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Honduras in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Honduras in december is 25.9 ℃ (78.62 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.5 ℃ (59.9 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.15 ℃ (79.07 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.2 ℃ (79.16 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 2. De gemiddelde regenval is 9.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:23 (uren en minuten), in midden in de maand 11:18 en aan het einde van de maand 11:17.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Honduras kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

La Ceibatemperatuur: 25.2 ℃ (77.36 ℉)hoogste temperatuur: 27.6 ℃ (81.68 ℉)laagste temperatuur: 19.8 ℃ (67.64 ℉)regenval: 472.9mmregenachtige dagen: -
Telatemperatuur: 24.8 ℃ (76.64 ℉)hoogste temperatuur: 28.5 ℃ (83.3 ℉)laagste temperatuur: 20.6 ℃ (69.08 ℉)regenval: 411.1mmregenachtige dagen: -
La Mesatemperatuur: 24.7 ℃ (76.46 ℉)hoogste temperatuur: 29.6 ℃ (85.28 ℉)laagste temperatuur: 21.4 ℃ (70.52 ℉)regenval: 118.9mmregenachtige dagen: -
Puerto Lempiratemperatuur: 27.3 ℃ (81.14 ℉)hoogste temperatuur: 28.6 ℃ (83.48 ℉)laagste temperatuur: 22.9 ℃ (73.22 ℉)regenval: 289.6mmregenachtige dagen: -
Catacamastemperatuur: 24 ℃ (75.2 ℉)hoogste temperatuur: 28.8 ℃ (83.84 ℉)laagste temperatuur: 18.5 ℃ (65.3 ℉)regenval: 53.1mmregenachtige dagen: -
Santa Rosa De Copantemperatuur: 18.3 ℃ (64.94 ℉)hoogste temperatuur: 22.6 ℃ (72.68 ℉)laagste temperatuur: 14.7 ℃ (58.46 ℉)regenval: 58mmregenachtige dagen: -
Cholutecatemperatuur: 29.6 ℃ (85.28 ℉)hoogste temperatuur: 34.4 ℃ (93.92 ℉)laagste temperatuur: 23.4 ℃ (74.12 ℉)regenval: 8.4mmregenachtige dagen: -
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.