Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Hviterussland

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Hviterussland? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Europa - Hviterussland

Hvilket vær kan du forvente i Hviterussland

Klimaet i Hviterussland er temperert kontinentalt. Du kan forvente kalde vintre og ganske kule og fuktige somre. Det kan sies at i enkelte områder er klimaet overgang mellom kontinentale og maritime. Mesteparten av nedbør faller fra april til oktober.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Ashmyany, Astravyets, Barysaw, Belovezhskaya Pushcha National Park, Bobruisk, Braslau, Braslau Lakes, Brest, Brest Oblast, Budslau, Bykhaw, Gomel, Gomel Oblast, Grodno, Grodno Oblast, Halshany, Ivyanets, Iwye, Kosava, Leninski, Lida, Mazyr, Minsk, Minsk Oblast, Mir, Mogilev, Mogilev Oblast, Molodechno, Motal, Mstsislaw, Myadzyel, Narachansky National Park, Navahrudak, Nesvizh, Orsha, Pastavy, Pinsk, Polotsk, Pripyatsky National Park, Rahačoŭ, Sharkovshchina, Slonim, Slutsk, Smarhon, Turaŭ, Valozhyn, Vaukavysk, Vileyka, Vitebsk, Vitebsk Oblast, Zaslawye, Čačersk.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 23 ℃ (73.4 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 13 ℃ (55.4 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er -4 ℃ (24.8 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er -9.5 ℃ (14.9 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Desember, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 12. Den minste regnfulle måneden her er September, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 8.8.

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Hviterussland. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Hviterussland i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Hviterussland i Januar er -4 ℃ (24.8 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -9.5 ℃ (14.9 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -2.65 ℃ (27.23 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -3.15 ℃ (26.33 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 10.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 40.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 7:28 (timer og minutter), i midten av måneden 7:58 og i slutten av måneden 8:46.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Hviterussland i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Hviterussland i Februar er -2.3 ℃ (27.86 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -8.8 ℃ (16.16 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -3.15 ℃ (26.33 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 0.15 ℃ (32.27 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 9.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 33.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 8:46 (timer og minutter), i midten av måneden 9:44 og i slutten av måneden 10:48.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Hviterussland i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Hviterussland i Mars er 2.6 ℃ (36.68 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -4.6 ℃ (23.72 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 0.15 ℃ (32.27 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 6.75 ℃ (44.15 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 10.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 42 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:48 (timer og minutter), i midten av måneden 11:53 og i slutten av måneden 12:58.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det.

April

Typisk (vanlig) vær i Hviterussland i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Hviterussland i April er 10.9 ℃ (51.62 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 2 ℃ (35.6 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 6.75 ℃ (44.15 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.95 ℃ (58.91 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 42.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:58 (timer og minutter), i midten av måneden 14:02 og i slutten av måneden 15:03.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Hviterussland i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Hviterussland i Mai er 19 ℃ (66.2 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.8 ℃ (46.04 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.95 ℃ (58.91 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.3 ℃ (68.54 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 9.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 63.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:03 (timer og minutter), i midten av måneden 15:58 og i slutten av måneden 16:41.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Hviterussland i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Hviterussland i Juni er 21.6 ℃ (70.88 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.5 ℃ (52.7 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.3 ℃ (68.54 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.3 ℃ (72.14 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 10.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 85 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 16:41 (timer og minutter), i midten av måneden 17:05 og i slutten av måneden 17:04.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Hviterussland i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Hviterussland i Juli er 23 ℃ (73.4 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13 ℃ (55.4 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.3 ℃ (72.14 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.25 ℃ (72.05 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 11.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 88.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 17:04 (timer og minutter), i midten av måneden 16:39 og i slutten av måneden 15:55.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det.

August

Typisk (vanlig) vær i Hviterussland i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Hviterussland i August er 21.5 ℃ (70.7 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.1 ℃ (53.78 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.25 ℃ (72.05 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19 ℃ (66.2 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 9.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 72 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:55 (timer og minutter), i midten av måneden 15:00 og i slutten av måneden 13:59.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det.

September

Typisk (vanlig) vær i Hviterussland i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Hviterussland i September er 16.5 ℃ (61.7 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.9 ℃ (46.22 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19 ℃ (66.2 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.25 ℃ (55.85 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 8.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 61 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:59 (timer og minutter), i midten av måneden 12:56 og i slutten av måneden 11:52.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Hviterussland i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Hviterussland i Oktober er 10 ℃ (50 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 3.6 ℃ (38.48 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.25 ℃ (55.85 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 6.65 ℃ (43.97 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 48.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:52 (timer og minutter), i midten av måneden 10:48 og i slutten av måneden 9:46.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det.

November

Typisk (vanlig) vær i Hviterussland i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Hviterussland i November er 3.3 ℃ (37.94 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -1.1 ℃ (30.02 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 6.65 ℃ (43.97 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 1 ℃ (33.8 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 11. Den gjennomsnittlige nedbøren er 51.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:46 (timer og minutter), i midten av måneden 8:48 og i slutten av måneden 8:00.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Hviterussland i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Hviterussland i Desember er -1.3 ℃ (29.66 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -5.9 ℃ (21.38 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 1 ℃ (33.8 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -2.65 ℃ (27.23 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 12. Den gjennomsnittlige nedbøren er 52.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 8:00 (timer og minutter), i midten av måneden 7:29 og i slutten av måneden 7:24.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Hviterussland på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Vitebsktemperatur: -4.3 ℃ (24.26 ℉)høyeste temperatur: -1.7 ℃ (28.94 ℉)laveste temperatur: -7.1 ℃ (19.22 ℉)nedbør: 51.8mmregnfulle dager: -
Grodnotemperatur: -1.9 ℃ (28.58 ℉)høyeste temperatur: 0.6 ℃ (33.08 ℉)laveste temperatur: -4.5 ℃ (23.9 ℉)nedbør: 44.4mmregnfulle dager: -
Mogilevtemperatur: -3.8 ℃ (25.16 ℉)høyeste temperatur: -1.4 ℃ (29.48 ℉)laveste temperatur: -6.6 ℃ (20.12 ℉)nedbør: 44.1mmregnfulle dager: -
Bresttemperatur: -1.1 ℃ (30.02 ℉)høyeste temperatur: 1.3 ℃ (34.34 ℉)laveste temperatur: -3.4 ℃ (25.88 ℉)nedbør: 45mmregnfulle dager: -
Gomeltemperatur: -3.1 ℃ (26.42 ℉)høyeste temperatur: -0.5 ℃ (31.1 ℉)laveste temperatur: -5.6 ℃ (21.92 ℉)nedbør: 43.3mmregnfulle dager: -
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.