Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Wit-Rusland

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Wit-Rusland te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Wit-Rusland

Welk weer te verwachten in Wit-Rusland

Het klimaat in Wit-Rusland is gematigd continentaal. Je kunt koude winters verwachten en best koele en vochtige zomers. Er kan worden gezegd dat het klimaat in sommige gebieden een overgangsgebied is tussen continentaal en maritiem. Het meeste neerslag valt van april tot oktober.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Ashmyany, Astravyets, Barysaw, Belovezhskaya Pushcha National Park, Bobruisk, Braslau, Braslau Lakes, Brest, Brest Oblast, Budslau, Bykhaw, Gomel, Gomel Oblast, Grodno, Grodno Oblast, Halshany, Ivyanets, Iwye, Kosava, Leninski, Lida, Mazyr, Minsk, Minsk Oblast, Mir, Mogilev, Mogilev Oblast, Molodechno, Motal, Mstsislaw, Myadzyel, Narachansky National Park, Navahrudak, Nesvizh, Orsha, Pastavy, Pinsk, Polotsk, Pripyatsky National Park, Rahačoŭ, Sharkovshchina, Slonim, Slutsk, Smarhon, Turaŭ, Valozhyn, Vaukavysk, Vileyka, Vitebsk, Vitebsk Oblast, Zaslawye, Čačersk.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 23 ℃ (73.4 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 13 ℃ (55.4 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is -4 ℃ (24.8 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -9.5 ℃ (14.9 ℉). De meest regenachtige maand hier is december, het gemiddelde aantal regendagen is 12. De minst regenachtige maand is hier september, het gemiddelde aantal regendagen is 8.8.

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Wit-Rusland te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Wit-Rusland in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Wit-Rusland in januari is -4 ℃ (24.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -9.5 ℃ (14.9 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -2.65 ℃ (27.23 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -3.15 ℃ (26.33 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 10.1. De gemiddelde regenval is 40.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 7:28 (uren en minuten), in midden in de maand 7:58 en aan het einde van de maand 8:46.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Wit-Rusland in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Wit-Rusland in februari is -2.3 ℃ (27.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -8.8 ℃ (16.16 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -3.15 ℃ (26.33 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 0.15 ℃ (32.27 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 9.2. De gemiddelde regenval is 33.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:46 (uren en minuten), in midden in de maand 9:44 en aan het einde van de maand 10:48.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Wit-Rusland in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Wit-Rusland in maart is 2.6 ℃ (36.68 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -4.6 ℃ (23.72 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 0.15 ℃ (32.27 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.75 ℃ (44.15 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 10.2. De gemiddelde regenval is 42 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:48 (uren en minuten), in midden in de maand 11:53 en aan het einde van de maand 12:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Wit-Rusland in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Wit-Rusland in april is 10.9 ℃ (51.62 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2 ℃ (35.6 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.75 ℃ (44.15 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.95 ℃ (58.91 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 9. De gemiddelde regenval is 42.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:58 (uren en minuten), in midden in de maand 14:02 en aan het einde van de maand 15:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Wit-Rusland in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Wit-Rusland in mei is 19 ℃ (66.2 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.8 ℃ (46.04 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.95 ℃ (58.91 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.3 ℃ (68.54 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 9.2. De gemiddelde regenval is 63.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:03 (uren en minuten), in midden in de maand 15:58 en aan het einde van de maand 16:41.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Wit-Rusland in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Wit-Rusland in juni is 21.6 ℃ (70.88 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.5 ℃ (52.7 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.3 ℃ (68.54 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.3 ℃ (72.14 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 10.8. De gemiddelde regenval is 85 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 16:41 (uren en minuten), in midden in de maand 17:05 en aan het einde van de maand 17:04.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Wit-Rusland in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Wit-Rusland in juli is 23 ℃ (73.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13 ℃ (55.4 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.3 ℃ (72.14 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.25 ℃ (72.05 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 11.2. De gemiddelde regenval is 88.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 17:04 (uren en minuten), in midden in de maand 16:39 en aan het einde van de maand 15:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Wit-Rusland in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Wit-Rusland in augustus is 21.5 ℃ (70.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.1 ℃ (53.78 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.25 ℃ (72.05 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19 ℃ (66.2 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 9.1. De gemiddelde regenval is 72 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:55 (uren en minuten), in midden in de maand 15:00 en aan het einde van de maand 13:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Wit-Rusland in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Wit-Rusland in september is 16.5 ℃ (61.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.9 ℃ (46.22 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19 ℃ (66.2 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.25 ℃ (55.85 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 8.8. De gemiddelde regenval is 61 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:59 (uren en minuten), in midden in de maand 12:56 en aan het einde van de maand 11:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Wit-Rusland in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Wit-Rusland in oktober is 10 ℃ (50 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.6 ℃ (38.48 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.25 ℃ (55.85 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.65 ℃ (43.97 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 9. De gemiddelde regenval is 48.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:52 (uren en minuten), in midden in de maand 10:48 en aan het einde van de maand 9:46.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Wit-Rusland in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Wit-Rusland in november is 3.3 ℃ (37.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1.1 ℃ (30.02 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.65 ℃ (43.97 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 1 ℃ (33.8 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 11. De gemiddelde regenval is 51.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:46 (uren en minuten), in midden in de maand 8:48 en aan het einde van de maand 8:00.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Wit-Rusland in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Wit-Rusland in december is -1.3 ℃ (29.66 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -5.9 ℃ (21.38 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 1 ℃ (33.8 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -2.65 ℃ (27.23 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 12. De gemiddelde regenval is 52.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:00 (uren en minuten), in midden in de maand 7:29 en aan het einde van de maand 7:24.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Wit-Rusland kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Vitebsktemperatuur: -4.3 ℃ (24.26 ℉)hoogste temperatuur: -1.7 ℃ (28.94 ℉)laagste temperatuur: -7.1 ℃ (19.22 ℉)regenval: 51.8mmregenachtige dagen: -
Grodnotemperatuur: -1.9 ℃ (28.58 ℉)hoogste temperatuur: 0.6 ℃ (33.08 ℉)laagste temperatuur: -4.5 ℃ (23.9 ℉)regenval: 44.4mmregenachtige dagen: -
Mogilevtemperatuur: -3.8 ℃ (25.16 ℉)hoogste temperatuur: -1.4 ℃ (29.48 ℉)laagste temperatuur: -6.6 ℃ (20.12 ℉)regenval: 44.1mmregenachtige dagen: -
Bresttemperatuur: -1.1 ℃ (30.02 ℉)hoogste temperatuur: 1.3 ℃ (34.34 ℉)laagste temperatuur: -3.4 ℃ (25.88 ℉)regenval: 45mmregenachtige dagen: -
Gomeltemperatuur: -3.1 ℃ (26.42 ℉)hoogste temperatuur: -0.5 ℃ (31.1 ℉)laagste temperatuur: -5.6 ℃ (21.92 ℉)regenval: 43.3mmregenachtige dagen: -
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.