Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Indonesië

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Indonesië te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - Indonesië

Welk weer te verwachten in Indonesië

Het klimaat van Indonesië is tropisch. Je kunt warm en vochtig weer verwachten, maar meer gematigd weer in de hooglanden. De temperaturen blijven het hele jaar vrij constant, ze zijn hoger aan de kust en een beetje lager in het binnenland.

Omdat Indonesië een enorm gebied heeft, hebben de onderstaande informatie meestal alleen betrekking op het gebied rond de hoofdstad van dit land. Als u informatie over andere plaatsen wilt bekijken, kunt u een van deze gebieden kiezen.: Bali, Java, Kalimantan, Maluku, Nusa Tenggara, Papua, Sulawesi, Sumatra.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is mei, de gemiddelde maximumtemperatuur is 32.9 ℃ (91.22 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 25.2 ℃ (77.36 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 30.3 ℃ (86.54 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 24.3 ℃ (75.74 ℉). De meest regenachtige maand hier is januari, het gemiddelde aantal regendagen is 26.1. De minst regenachtige maand is hier juli, het gemiddelde aantal regendagen is 5.1.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Indonesië reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Puncak Jaya (4884 m) en het laagste punt is Indian Ocean (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Indonesië te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Indonesië in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Indonesië in januari is 30.3 ℃ (86.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.3 ℃ (75.74 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.4 ℃ (88.52 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.65 ℃ (87.17 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 26.1. De gemiddelde regenval is 384.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:28 (uren en minuten), in midden in de maand 12:26 en aan het einde van de maand 12:22.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Indonesië in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Indonesië in februari is 31 ℃ (87.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.2 ℃ (75.56 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.65 ℃ (87.17 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31 ℃ (87.8 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 20.4. De gemiddelde regenval is 303 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:22 (uren en minuten), in midden in de maand 12:18 en aan het einde van de maand 12:13.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Indonesië in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Indonesië in maart is 31 ℃ (87.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.9 ℃ (76.82 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31 ℃ (87.8 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.55 ℃ (88.79 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 14.6. De gemiddelde regenval is 100.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:13 (uren en minuten), in midden in de maand 12:08 en aan het einde van de maand 12:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Indonesië in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Indonesië in april is 32.1 ℃ (89.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.9 ℃ (78.62 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.55 ℃ (88.79 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.5 ℃ (90.5 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 18.2. De gemiddelde regenval is 261.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:03 (uren en minuten), in midden in de maand 11:58 en aan het einde van de maand 11:53.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Indonesië in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Indonesië in mei is 32.9 ℃ (91.22 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.2 ℃ (77.36 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.5 ℃ (90.5 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.1 ℃ (89.78 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 12.7. De gemiddelde regenval is 131.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:53 (uren en minuten), in midden in de maand 11:50 en aan het einde van de maand 11:47.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Indonesië in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Indonesië in juni is 31.3 ℃ (88.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.5 ℃ (77.9 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.1 ℃ (89.78 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.65 ℃ (88.97 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 16.9. De gemiddelde regenval is 82.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:47 (uren en minuten), in midden in de maand 11:45 en aan het einde van de maand 11:46.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Indonesië in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Indonesië in juli is 32 ℃ (89.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25 ℃ (77 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.65 ℃ (88.97 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.15 ℃ (89.87 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 5.1. De gemiddelde regenval is 30.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:46 (uren en minuten), in midden in de maand 11:47 en aan het einde van de maand 11:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Indonesië in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Indonesië in augustus is 32.3 ℃ (90.14 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.2 ℃ (77.36 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.15 ℃ (89.87 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.45 ℃ (90.41 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 24.4. De gemiddelde regenval is 33.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:50 (uren en minuten), in midden in de maand 11:53 en aan het einde van de maand 11:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Indonesië in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Indonesië in september is 32.6 ℃ (90.68 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.9 ℃ (78.62 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.45 ℃ (90.41 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.45 ℃ (90.41 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 5.9. De gemiddelde regenval is 29 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:58 (uren en minuten), in midden in de maand 12:03 en aan het einde van de maand 12:08.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Indonesië in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Indonesië in oktober is 32.3 ℃ (90.14 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.1 ℃ (77.18 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.45 ℃ (90.41 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.95 ℃ (89.51 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 9.1. De gemiddelde regenval is 33.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:08 (uren en minuten), in midden in de maand 12:13 en aan het einde van de maand 12:18.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Indonesië in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Indonesië in november is 31.6 ℃ (88.88 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.6 ℃ (76.28 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.95 ℃ (89.51 ℉). Op de eind november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.05 ℃ (89.69 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 22. De gemiddelde regenval is 173.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:18 (uren en minuten), in midden in de maand 12:22 en aan het einde van de maand 12:26.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Indonesië in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Indonesië in december is 32.5 ℃ (90.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.6 ℃ (76.28 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.05 ℃ (89.69 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.4 ℃ (88.52 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 12.1. De gemiddelde regenval is 85.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:26 (uren en minuten), in midden in de maand 12:28 en aan het einde van de maand 12:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.