Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Kameroen

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Kameroen te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Afrika - Kameroen

Welk weer te verwachten in Kameroen

Het klimaat van Kameroen hangt af van het terrein, het varieert van tropisch klimaat langs de kust tot half droog en warm klimaat in het noorden. De kust is erg warm en vochtig.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Adamaoua, Bafoussam, Bamenda, Buea, Coastal Cameroon, Dja Faunal Reserve, Douala, Garoua, Kumbo, Limbe, Lobéké National Park, Ngaoundéré, Ngoketunjia, Northern Cameroon, Northwest Highlands, South Cameroon Plateau, Yaoundé.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is maart, de gemiddelde maximumtemperatuur is 31.2 ℃ (88.16 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 20.4 ℃ (68.72 ℉). De koudste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 26.9 ℃ (80.42 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 19.2 ℃ (66.56 ℉). De meest regenachtige maand hier is oktober, het gemiddelde aantal regendagen is 22.5. De minst regenachtige maand is hier januari, het gemiddelde aantal regendagen is 3.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Kameroen reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Fako on Mont Cameroun (4045 m) en het laagste punt is Atlantic Ocean (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Kameroen te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Kameroen in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kameroen in januari is 29.5 ℃ (85.1 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.6 ℃ (67.28 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.2 ℃ (84.56 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.1 ℃ (86.18 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 3. De gemiddelde regenval is 19.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:54 (uren en minuten), in midden in de maand 11:55 en aan het einde van de maand 11:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Kameroen in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kameroen in februari is 30.7 ℃ (87.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.9 ℃ (69.62 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.1 ℃ (86.18 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.95 ℃ (87.71 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 4.1. De gemiddelde regenval is 43.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:57 (uren en minuten), in midden in de maand 11:59 en aan het einde van de maand 12:02.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Kameroen in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kameroen in maart is 31.2 ℃ (88.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.4 ℃ (68.72 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.95 ℃ (87.71 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.35 ℃ (86.63 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 12. De gemiddelde regenval is 122.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:02 (uren en minuten), in midden in de maand 12:05 en aan het einde van de maand 12:08.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Kameroen in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kameroen in april is 29.5 ℃ (85.1 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.3 ℃ (68.54 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.35 ℃ (86.63 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.4 ℃ (84.92 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 14.2. De gemiddelde regenval is 175.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:08 (uren en minuten), in midden in de maand 12:12 en aan het einde van de maand 12:15.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Kameroen in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kameroen in mei is 29.3 ℃ (84.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.2 ℃ (68.36 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.4 ℃ (84.92 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.5 ℃ (83.3 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 17.1. De gemiddelde regenval is 203 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:15 (uren en minuten), in midden in de maand 12:17 en aan het einde van de maand 12:19.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Kameroen in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kameroen in juni is 27.7 ℃ (81.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.1 ℃ (68.18 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.5 ℃ (83.3 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.45 ℃ (81.41 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 14.3. De gemiddelde regenval is 160.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:19 (uren en minuten), in midden in de maand 12:20 en aan het einde van de maand 12:20.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Kameroen in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kameroen in juli is 27.2 ℃ (80.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.1 ℃ (68.18 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.45 ℃ (81.41 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.05 ℃ (80.69 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 11.2. De gemiddelde regenval is 74.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:20 (uren en minuten), in midden in de maand 12:19 en aan het einde van de maand 12:17.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Kameroen in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kameroen in augustus is 26.9 ℃ (80.42 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.2 ℃ (66.56 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.05 ℃ (80.69 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.55 ℃ (81.59 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 11.8. De gemiddelde regenval is 111.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:17 (uren en minuten), in midden in de maand 12:14 en aan het einde van de maand 12:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Kameroen in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kameroen in september is 28.2 ℃ (82.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.6 ℃ (67.28 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.55 ℃ (81.59 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.85 ℃ (82.13 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 19.6. De gemiddelde regenval is 227.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:12 (uren en minuten), in midden in de maand 12:08 en aan het einde van de maand 12:05.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Kameroen in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kameroen in oktober is 27.5 ℃ (81.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.1 ℃ (66.38 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.85 ℃ (82.13 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.15 ℃ (82.67 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 22.5. De gemiddelde regenval is 297.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:05 (uren en minuten), in midden in de maand 12:02 en aan het einde van de maand 11:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Kameroen in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kameroen in november is 28.8 ℃ (83.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.8 ℃ (67.64 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.15 ℃ (82.67 ℉). Op de eind november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.85 ℃ (83.93 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 11. De gemiddelde regenval is 93 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:59 (uren en minuten), in midden in de maand 11:57 en aan het einde van de maand 11:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Kameroen in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kameroen in december is 28.9 ℃ (84.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.7 ℃ (67.46 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.85 ℃ (83.93 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.2 ℃ (84.56 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 3. De gemiddelde regenval is 18.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:55 (uren en minuten), in midden in de maand 11:54 en aan het einde van de maand 11:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Kameroen kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Yaoundetemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.9 ℃ (84.02 ℉)laagste temperatuur: 19.7 ℃ (67.46 ℉)regenval: 18.8mmregenachtige dagen: 3
Doualatemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.7 ℃ (89.06 ℉)laagste temperatuur: 23 ℃ (73.4 ℉)regenval: 27.3mmregenachtige dagen: 5.1
Ngaounderetemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.8 ℃ (87.44 ℉)laagste temperatuur: 10.3 ℃ (50.54 ℉)regenval: 0.4mmregenachtige dagen: 0
Garouatemperatuur: - hoogste temperatuur: 34.2 ℃ (93.56 ℉)laagste temperatuur: 17.3 ℃ (63.14 ℉)regenval: 0mmregenachtige dagen: 0
Bamendatemperatuur: - hoogste temperatuur: 25.3 ℃ (77.54 ℉)laagste temperatuur: 13.6 ℃ (56.48 ℉)regenval: 8.9mmregenachtige dagen: 1
Kribitemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.1 ℃ (87.98 ℉)laagste temperatuur: 23.8 ℃ (74.84 ℉)regenval: 60.8mmregenachtige dagen: 8.8
Bertouatemperatuur: - hoogste temperatuur: 29.7 ℃ (85.46 ℉)laagste temperatuur: 17.1 ℃ (62.78 ℉)regenval: 22.9mmregenachtige dagen: 2
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.