Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Kapp Verde

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Kapp Verde? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Afrika - Kapp Verde

Hvilket vær kan du forvente i Kapp Verde

Klimaet i Kapp Verde er temperert, du kan forvente varme, tørre somre og litt kaldere vintre. Nedbør er lite og ekstremt uregelmessig. Det er noen ganger støvete skyer som kommer fra Sahara om vinteren.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Boa Vista, Chã das Caldeiras, Cidade Velha, Fogo, Maio, Mindelo, Praia, Sal, Santiago, Santo Antão, São Filipe, São Vicente.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente her. Den varmeste måneden her er September, gjennomsnittstemperaturen er 27.4 ℃ (81.32 ℉). Den kaldeste måneden her er Februar, gjennomsnittstemperaturen er 21.2 ℃ (70.16 ℉). Den mest regnfulle måneden her er September, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 3. Den minste regnfulle måneden her er April, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 0.

Når du reiser til noen steder i Kapp Verde, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Mt. Fogo (2829 m) og det laveste punktet er Atlantic Ocean (0 m). Så det er ganske store forskjeller i høyder i dette landet, så du kan forvente at været også skal være forskjellig i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Kapp Verde. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Kapp Verde i Januar er dette: Gjennomsnittstemperaturen i Kapp Verde i Januar er 21.7 ℃ (71.06 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.05 ℃ (71.69 ℉). På slutten Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.45 ℃ (70.61 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 5.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:08 (timer og minutter), i midten av måneden 11:14 og i slutten av måneden 11:23.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Kapp Verde i Februar er dette: Gjennomsnittstemperaturen i Kapp Verde i Februar er 21.2 ℃ (70.16 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.45 ℃ (70.61 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.25 ℃ (70.25 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 3.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:23 (timer og minutter), i midten av måneden 11:35 og i slutten av måneden 11:48.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Kapp Verde i Mars er dette: Gjennomsnittstemperaturen i Kapp Verde i Mars er 21.3 ℃ (70.34 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.25 ℃ (70.25 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.85 ℃ (71.33 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 1.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:48 (timer og minutter), i midten av måneden 12:02 og i slutten av måneden 12:17.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Kapp Verde i April er dette: Gjennomsnittstemperaturen i Kapp Verde i April er 22.4 ℃ (72.32 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.85 ℃ (71.33 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.6 ℃ (72.68 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 0 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:17 (timer og minutter), i midten av måneden 12:30 og i slutten av måneden 12:43.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Kapp Verde i Mai er dette: Gjennomsnittstemperaturen i Kapp Verde i Mai er 22.8 ℃ (73.04 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.6 ℃ (72.68 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.35 ℃ (74.03 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 0 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:43 (timer og minutter), i midten av måneden 12:54 og i slutten av måneden 13:02.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Kapp Verde i Juni er dette: Gjennomsnittstemperaturen i Kapp Verde i Juni er 23.9 ℃ (75.02 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.35 ℃ (74.03 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.05 ℃ (75.29 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 0 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:02 (timer og minutter), i midten av måneden 13:07 og i slutten av måneden 13:06.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Kapp Verde i Juli er dette: Gjennomsnittstemperaturen i Kapp Verde i Juli er 24.2 ℃ (75.56 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.05 ℃ (75.29 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.1 ℃ (77.18 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 0.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:06 (timer og minutter), i midten av måneden 13:02 og i slutten av måneden 12:54.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Kapp Verde i August er dette: Gjennomsnittstemperaturen i Kapp Verde i August er 26 ℃ (78.8 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.1 ℃ (77.18 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.7 ℃ (80.06 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 13.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:54 (timer og minutter), i midten av måneden 12:43 og i slutten av måneden 12:30.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Kapp Verde i September er dette: Gjennomsnittstemperaturen i Kapp Verde i September er 27.4 ℃ (81.32 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.7 ℃ (80.06 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27 ℃ (80.6 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 33.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:30 (timer og minutter), i midten av måneden 12:16 og i slutten av måneden 12:02.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Kapp Verde i Oktober er dette: Gjennomsnittstemperaturen i Kapp Verde i Oktober er 26.6 ℃ (79.88 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27 ℃ (80.6 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.5 ℃ (77.9 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 6.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:02 (timer og minutter), i midten av måneden 11:48 og i slutten av måneden 11:35.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Kapp Verde i November er dette: Gjennomsnittstemperaturen i Kapp Verde i November er 24.4 ℃ (75.92 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.5 ℃ (77.9 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.4 ℃ (74.12 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 2.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:35 (timer og minutter), i midten av måneden 11:23 og i slutten av måneden 11:14.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Kapp Verde i Desember er dette: Gjennomsnittstemperaturen i Kapp Verde i Desember er 22.4 ℃ (72.32 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.4 ℃ (74.12 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.05 ℃ (71.69 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 1.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:14 (timer og minutter), i midten av måneden 11:08 og i slutten av måneden 11:07.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.