Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Kirgisistan

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Kirgisistan? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Asia - Kirgisistan

Hvilket vær kan du forvente i Kirgisistan

Klimaet i Kirgisistan er tørt kontinentalt, men klimaet er polært i høye Tien Shan-fjellene. I sørvest, i Fergana-dalen, er wether subtropisk, og i den nordlige foothill-sone er klimaet temperert. Været er vanligvis solfylt i Kirgisistan, men fjell tiltrekker seg noen ganger skyer og de blokkerer sol på noen steder.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Balykchy, Batken, Bishkek, Bishkek and the Northwest, Cholpon Ata, Ferghana Valley, Issyk Kul, Issyk Kul and the Tian Shan, Kadji Sai, Karakol, Kazarman, Kochkor, Naryn, Osh, Song Kul, Tamchy, Tamga, Toktogul.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 43.9 ℃ (111.02 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 10.1 ℃ (50.18 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 19.8 ℃ (67.64 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er -25 ℃ (-13 ℉). Den mest regnfulle måneden her er April, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 37.9. Den minste regnfulle måneden her er September, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 12.9.

Når du reiser til noen steder i Kirgisistan, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Jengish Chokusu (Pik Pobedy) (7439 m) og det laveste punktet er Kara-Daryya (Karadar'ya) (132 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Kirgisistan. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Kirgisistan i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kirgisistan i Januar er 19.8 ℃ (67.64 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -25 ℃ (-13 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.85 ℃ (69.53 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.95 ℃ (67.91 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 24.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 26.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:04 (timer og minutter), i midten av måneden 9:22 og i slutten av måneden 9:52.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Kirgisistan i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kirgisistan i Februar er 20.1 ℃ (68.18 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -22.7 ℃ (-8.86 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.95 ℃ (67.91 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.95 ℃ (76.91 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 25.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 33.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:52 (timer og minutter), i midten av måneden 10:30 og i slutten av måneden 11:13.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Kirgisistan i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kirgisistan i Mars er 29.8 ℃ (85.64 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -19.1 ℃ (-2.38 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.95 ℃ (76.91 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.6 ℃ (88.88 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 35.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 52.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:13 (timer og minutter), i midten av måneden 11:56 og i slutten av måneden 12:40.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Kirgisistan i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kirgisistan i April er 33.4 ℃ (92.12 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -7.5 ℃ (18.5 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.6 ℃ (88.88 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34.45 ℃ (94.01 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 37.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 70.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:40 (timer og minutter), i midten av måneden 13:23 og i slutten av måneden 14:03.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Kirgisistan i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kirgisistan i Mai er 35.5 ℃ (95.9 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -3.8 ℃ (25.16 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34.45 ℃ (94.01 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 38.3 ℃ (100.94 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 37.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 61.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:03 (timer og minutter), i midten av måneden 14:38 og i slutten av måneden 15:04.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Kirgisistan i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kirgisistan i Juni er 41.1 ℃ (105.98 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 4.5 ℃ (40.1 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 38.3 ℃ (100.94 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 42.5 ℃ (108.5 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 27. Den gjennomsnittlige nedbøren er 32.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:04 (timer og minutter), i midten av måneden 15:19 og i slutten av måneden 15:18.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Kirgisistan i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kirgisistan i Juli er 43.9 ℃ (111.02 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.1 ℃ (50.18 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 42.5 ℃ (108.5 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 42.7 ℃ (108.86 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 18.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 19.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:18 (timer og minutter), i midten av måneden 15:03 og i slutten av måneden 14:36.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Kirgisistan i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kirgisistan i August er 41.5 ℃ (106.7 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 4 ℃ (39.2 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 42.7 ℃ (108.86 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 39.5 ℃ (103.1 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 13.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 13.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:36 (timer og minutter), i midten av måneden 14:01 og i slutten av måneden 13:22.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Kirgisistan i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kirgisistan i September er 37.5 ℃ (99.5 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 0.3 ℃ (32.54 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 39.5 ℃ (103.1 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 36 ℃ (96.8 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 12.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 18.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:22 (timer og minutter), i midten av måneden 12:39 og i slutten av måneden 11:56.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Kirgisistan i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kirgisistan i Oktober er 34.5 ℃ (94.1 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -10.9 ℃ (12.38 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 36 ℃ (96.8 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.1 ℃ (87.98 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 21.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 41.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:56 (timer og minutter), i midten av måneden 11:13 og i slutten av måneden 10:31.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Kirgisistan i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kirgisistan i November er 27.7 ℃ (81.86 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -22.5 ℃ (-8.5 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.1 ℃ (87.98 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.8 ℃ (76.64 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 27. Den gjennomsnittlige nedbøren er 45.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:31 (timer og minutter), i midten av måneden 9:54 og i slutten av måneden 9:23.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Kirgisistan i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kirgisistan i Desember er 21.9 ℃ (71.42 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -26.6 ℃ (-15.88 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.8 ℃ (76.64 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.85 ℃ (69.53 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 26.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 33.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:23 (timer og minutter), i midten av måneden 9:04 og i slutten av måneden 9:01.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Kirgisistan på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Bishkektemperatur: - høyeste temperatur: 21.9 ℃ (71.42 ℉)laveste temperatur: -26.6 ℃ (-15.88 ℉)nedbør: 33.8mmregnfulle dager: 26.5
Oshtemperatur: - høyeste temperatur: 18.6 ℃ (65.48 ℉)laveste temperatur: -21.1 ℃ (-5.98 ℉)nedbør: 41.1mmregnfulle dager: 20.8
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.