Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Kirgizië

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Kirgizië te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - Kirgizië

Welk weer te verwachten in Kirgizië

Het klimaat van Kirgizië is droog continentaal, maar het klimaat is polair in het hoge Tien Shan-gebergte. In het zuidwesten, in Fergana Valley, is het subtropisch en in het noordelijke gedeelte van de uitlopers is het klimaat gematigd. Het weer is meestal zonnig in Kirgizië, maar soms trekken wolken wolken aan en blokkeren ze op sommige plaatsen de zon.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Balykchy, Batken, Bishkek, Bishkek and the Northwest, Cholpon Ata, Ferghana Valley, Issyk Kul, Issyk Kul and the Tian Shan, Kadji Sai, Karakol, Kazarman, Kochkor, Naryn, Osh, Song Kul, Tamchy, Tamga, Toktogul.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 43.9 ℃ (111.02 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 10.1 ℃ (50.18 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 19.8 ℃ (67.64 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -25 ℃ (-13 ℉). De meest regenachtige maand hier is april, het gemiddelde aantal regendagen is 37.9. De minst regenachtige maand is hier september, het gemiddelde aantal regendagen is 12.9.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Kirgizië reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Jengish Chokusu (Pik Pobedy) (7439 m) en het laagste punt is Kara-Daryya (Karadar'ya) (132 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Kirgizië te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Kirgizië in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kirgizië in januari is 19.8 ℃ (67.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -25 ℃ (-13 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.85 ℃ (69.53 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.95 ℃ (67.91 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 24.1. De gemiddelde regenval is 26.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:04 (uren en minuten), in midden in de maand 9:22 en aan het einde van de maand 9:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Kirgizië in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kirgizië in februari is 20.1 ℃ (68.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -22.7 ℃ (-8.86 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.95 ℃ (67.91 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.95 ℃ (76.91 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 25.5. De gemiddelde regenval is 33.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:52 (uren en minuten), in midden in de maand 10:30 en aan het einde van de maand 11:13.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Kirgizië in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kirgizië in maart is 29.8 ℃ (85.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -19.1 ℃ (-2.38 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.95 ℃ (76.91 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.6 ℃ (88.88 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 35.8. De gemiddelde regenval is 52.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:13 (uren en minuten), in midden in de maand 11:56 en aan het einde van de maand 12:40.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Kirgizië in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kirgizië in april is 33.4 ℃ (92.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -7.5 ℃ (18.5 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.6 ℃ (88.88 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.45 ℃ (94.01 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 37.9. De gemiddelde regenval is 70.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:40 (uren en minuten), in midden in de maand 13:23 en aan het einde van de maand 14:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Kirgizië in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kirgizië in mei is 35.5 ℃ (95.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -3.8 ℃ (25.16 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.45 ℃ (94.01 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 38.3 ℃ (100.94 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 37.6. De gemiddelde regenval is 61.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:03 (uren en minuten), in midden in de maand 14:38 en aan het einde van de maand 15:04.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Kirgizië in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kirgizië in juni is 41.1 ℃ (105.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.5 ℃ (40.1 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 38.3 ℃ (100.94 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 42.5 ℃ (108.5 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 27. De gemiddelde regenval is 32.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:04 (uren en minuten), in midden in de maand 15:19 en aan het einde van de maand 15:18.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Kirgizië in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kirgizië in juli is 43.9 ℃ (111.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.1 ℃ (50.18 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 42.5 ℃ (108.5 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 42.7 ℃ (108.86 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 18.2. De gemiddelde regenval is 19.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:18 (uren en minuten), in midden in de maand 15:03 en aan het einde van de maand 14:36.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Kirgizië in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kirgizië in augustus is 41.5 ℃ (106.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4 ℃ (39.2 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 42.7 ℃ (108.86 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 39.5 ℃ (103.1 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 13.1. De gemiddelde regenval is 13.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:36 (uren en minuten), in midden in de maand 14:01 en aan het einde van de maand 13:22.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Kirgizië in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kirgizië in september is 37.5 ℃ (99.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 0.3 ℃ (32.54 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 39.5 ℃ (103.1 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 36 ℃ (96.8 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 12.9. De gemiddelde regenval is 18.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:22 (uren en minuten), in midden in de maand 12:39 en aan het einde van de maand 11:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Kirgizië in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kirgizië in oktober is 34.5 ℃ (94.1 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -10.9 ℃ (12.38 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 36 ℃ (96.8 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.1 ℃ (87.98 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 21.9. De gemiddelde regenval is 41.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:56 (uren en minuten), in midden in de maand 11:13 en aan het einde van de maand 10:31.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Kirgizië in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kirgizië in november is 27.7 ℃ (81.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -22.5 ℃ (-8.5 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.1 ℃ (87.98 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.8 ℃ (76.64 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 27. De gemiddelde regenval is 45.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:31 (uren en minuten), in midden in de maand 9:54 en aan het einde van de maand 9:23.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Kirgizië in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kirgizië in december is 21.9 ℃ (71.42 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -26.6 ℃ (-15.88 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.8 ℃ (76.64 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.85 ℃ (69.53 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 26.5. De gemiddelde regenval is 33.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:23 (uren en minuten), in midden in de maand 9:04 en aan het einde van de maand 9:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Kirgizië kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Bishkektemperatuur: - hoogste temperatuur: 21.9 ℃ (71.42 ℉)laagste temperatuur: -26.6 ℃ (-15.88 ℉)regenval: 33.8mmregenachtige dagen: 26.5
Oshtemperatuur: - hoogste temperatuur: 18.6 ℃ (65.48 ℉)laagste temperatuur: -21.1 ℃ (-5.98 ℉)regenval: 41.1mmregenachtige dagen: 20.8
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.