Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Madagaskar

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Madagaskar? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Afrika - Madagaskar

Hvilket vær kan du forvente i Madagaskar

Klimaet i Madagaskar er tropisk langs kysten, men det er temperert innlandet og tørt i sør. Det er en varm regntid fra november til april, når du også kan forvente sykloner. Kulere tørr sesong er fra mai til oktober.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Ambalavao, Ambositra, Anakao, Andasibe Mantadia National Park, Andohahela National Park, Andringitra National Park, Antananarivo, Antananarivo Province, Antsirabe, Antsiranana Province, Berenty Reserve, Fianarantsoa, Fianarantsoa Province, Hell Ville, Ifaty, Ihosy, Ile aux Nattes, Isalo National Park, Mahajanga, Mahajanga Province, Marojejy National Park, Masoala National Park, Morondava, Nosy Be, Nosy Komba, Nosy Tanikely, Ranomafana National Park, Taolagnaro, Toamasina, Toamasina Province, Toliara, Toliara Province, Tsingy de Bemaraha Reserve, Vatomandry, Zahamena National Park.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 28.3 ℃ (82.94 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 17.1 ℃ (62.78 ℉). Den kaldeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 20 ℃ (68 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 10.5 ℃ (50.9 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Desember, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 20. Den minste regnfulle måneden her er September, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 4.1.

Når du reiser til noen steder i Madagaskar, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Maromokotro (2876 m) og det laveste punktet er Indian Ocean (0 m). Så det er ganske store forskjeller i høyder i dette landet, så du kan forvente at været også skal være forskjellig i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Madagaskar. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Madagaskar i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Madagaskar i Januar er 28.3 ℃ (82.94 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.1 ℃ (62.78 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27 ℃ (80.6 ℉). På slutten Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.9 ℃ (80.42 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 18.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 266.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:14 (timer og minutter), i midten av måneden 13:07 og i slutten av måneden 12:57.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Madagaskar i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Madagaskar i Februar er 25.5 ℃ (77.9 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.4 ℃ (63.32 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.9 ℃ (80.42 ℉). På slutten Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.35 ℃ (77.63 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 17.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 261.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:57 (timer og minutter), i midten av måneden 12:43 og i slutten av måneden 12:27.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Madagaskar i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Madagaskar i Mars er 25.2 ℃ (77.36 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.6 ℃ (61.88 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.35 ℃ (77.63 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.4 ℃ (77.72 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 17.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 185.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:27 (timer og minutter), i midten av måneden 12:11 og i slutten av måneden 11:55.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Madagaskar i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Madagaskar i April er 25.6 ℃ (78.08 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.5 ℃ (59.9 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.4 ℃ (77.72 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.35 ℃ (75.83 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 8.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 50.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:55 (timer og minutter), i midten av måneden 11:40 og i slutten av måneden 11:25.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Madagaskar i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Madagaskar i Mai er 23.1 ℃ (73.58 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.9 ℃ (55.22 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.35 ℃ (75.83 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.1 ℃ (71.78 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 6.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 20 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:25 (timer og minutter), i midten av måneden 11:13 og i slutten av måneden 11:05.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Madagaskar i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Madagaskar i Juni er 21.1 ℃ (69.98 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.2 ℃ (52.16 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.1 ℃ (71.78 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.55 ℃ (68.99 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 5.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 7.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:05 (timer og minutter), i midten av måneden 11:00 og i slutten av måneden 11:00.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Madagaskar i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Madagaskar i Juli er 20 ℃ (68 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.5 ℃ (50.9 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.55 ℃ (68.99 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.25 ℃ (68.45 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 7.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 10.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:00 (timer og minutter), i midten av måneden 11:05 og i slutten av måneden 11:14.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Madagaskar i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Madagaskar i August er 20.5 ℃ (68.9 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.5 ℃ (50.9 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.25 ℃ (68.45 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.85 ℃ (71.33 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 8.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 15.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:14 (timer og minutter), i midten av måneden 11:26 og i slutten av måneden 11:40.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Madagaskar i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Madagaskar i September er 23.2 ℃ (73.76 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.2 ℃ (52.16 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.85 ℃ (71.33 ℉). På slutten September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.3 ℃ (75.74 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 4.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 9.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:40 (timer og minutter), i midten av måneden 11:55 og i slutten av måneden 12:11.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Madagaskar i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Madagaskar i Oktober er 25.4 ℃ (77.72 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.6 ℃ (56.48 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.3 ℃ (75.74 ℉). På slutten Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.1 ℃ (78.98 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 64.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:11 (timer og minutter), i midten av måneden 12:27 og i slutten av måneden 12:42.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Madagaskar i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Madagaskar i November er 26.8 ℃ (80.24 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.5 ℃ (59.9 ℉). På begynnelsen November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.1 ℃ (78.98 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.25 ℃ (79.25 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 14.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 168.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:42 (timer og minutter), i midten av måneden 12:56 og i slutten av måneden 13:07.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Madagaskar i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Madagaskar i Desember er 25.7 ℃ (78.26 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.3 ℃ (61.34 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.25 ℃ (79.25 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27 ℃ (80.6 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 20. Den gjennomsnittlige nedbøren er 303.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:07 (timer og minutter), i midten av måneden 13:14 og i slutten av måneden 13:15.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Madagaskar på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Antananarivotemperatur: - høyeste temperatur: 25.7 ℃ (78.26 ℉)laveste temperatur: 16.3 ℃ (61.34 ℉)nedbør: 303.8mmregnfulle dager: 20
Toamasinatemperatur: - høyeste temperatur: 29 ℃ (84.2 ℉)laveste temperatur: 22 ℃ (71.6 ℉)nedbør: 355.9mmregnfulle dager: 21
Antsirananatemperatur: - høyeste temperatur: 31.7 ℃ (89.06 ℉)laveste temperatur: 22.9 ℃ (73.22 ℉)nedbør: 168.8mmregnfulle dager: 15.6
Toliaratemperatur: - høyeste temperatur: 32.2 ℃ (89.96 ℉)laveste temperatur: 22.8 ℃ (73.04 ℉)nedbør: 99.2mmregnfulle dager: 7
Mahajangatemperatur: - høyeste temperatur: 31.1 ℃ (87.98 ℉)laveste temperatur: 24.3 ℃ (75.74 ℉)nedbør: 282.9mmregnfulle dager: 15.7
Fianarantsoatemperatur: - høyeste temperatur: 27 ℃ (80.6 ℉)laveste temperatur: 17 ℃ (62.6 ℉)nedbør: 245.9mmregnfulle dager: 20.5
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.