Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Madeira

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Madeira te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Portugal - Madeira

Welk weer te verwachten in Madeira

Madeira maakt deel uit van Portugal. Het klimaat van Portugal is gematigd in de zee, je kunt hier warm weer verwachten, tenminste in de late lente, zomer en vroege herfst. Het weer is meestal kouder en meer regenachtig in de noordelijke bergen, en warmer en droger in het zuiden. Je kunt ook sneeuw verwachten in de winter in de noordelijke bergen.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Calheta, Funchal, Machico, Paul do Mar, Porto Santo, Porto da Cruz.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Funchal en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 26.4 ℃ (79.52 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 19.2 ℃ (66.56 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 19.3 ℃ (66.74 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 13.2 ℃ (55.76 ℉). De meest regenachtige maand hier is december, het gemiddelde aantal regendagen is 13. De minst regenachtige maand is hier juli, het gemiddelde aantal regendagen is 1.

Wanneer u rond Madeira reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Portugal Ponta do Pico (Pico or Pico Alto) on Ilha do Pico in the Azores (2351 m) en het laagste punt is Atlantic Ocean (0 m). Er zijn dus vrij grote hoogteverschillen in dit land, dus je kunt verwachten dat het weer ook op verschillende hoogten verschillend is. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Madeira te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Madeira in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Madeira in januari is 19.3 ℃ (66.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.2 ℃ (55.76 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.55 ℃ (67.19 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.4 ℃ (66.92 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 11.9. De gemiddelde regenval is 101.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:02 (uren en minuten), in midden in de maand 10:14 en aan het einde van de maand 10:34.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Madeira in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Madeira in februari is 19.5 ℃ (67.1 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.8 ℃ (55.04 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.4 ℃ (66.92 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.85 ℃ (67.73 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 11.1. De gemiddelde regenval is 87.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:34 (uren en minuten), in midden in de maand 11:00 en aan het einde van de maand 11:29.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Madeira in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Madeira in maart is 20.2 ℃ (68.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.1 ℃ (55.58 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.85 ℃ (67.73 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.9 ℃ (67.82 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 9.9. De gemiddelde regenval is 62.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:29 (uren en minuten), in midden in de maand 11:59 en aan het einde van de maand 12:29.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Madeira in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Madeira in april is 19.6 ℃ (67.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.4 ℃ (56.12 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.9 ℃ (67.82 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.6 ℃ (69.08 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 8. De gemiddelde regenval is 38.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:29 (uren en minuten), in midden in de maand 12:59 en aan het einde van de maand 13:26.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Madeira in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Madeira in mei is 21.6 ℃ (70.88 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.5 ℃ (58.1 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.6 ℃ (69.08 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.25 ℃ (72.05 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 5.1. De gemiddelde regenval is 19 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:26 (uren en minuten), in midden in de maand 13:50 en aan het einde van de maand 14:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Madeira in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Madeira in juni is 22.9 ℃ (73.22 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.7 ℃ (62.06 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.25 ℃ (72.05 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.5 ℃ (74.3 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 3. De gemiddelde regenval is 11.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:07 (uren en minuten), in midden in de maand 14:16 en aan het einde van de maand 14:16.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Madeira in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Madeira in juli is 24.1 ℃ (75.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.5 ℃ (65.3 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.5 ℃ (74.3 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.25 ℃ (77.45 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 1. De gemiddelde regenval is 2.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:16 (uren en minuten), in midden in de maand 14:06 en aan het einde van de maand 13:48.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Madeira in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Madeira in augustus is 26.4 ℃ (79.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.2 ℃ (66.56 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.25 ℃ (77.45 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.1 ℃ (78.98 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 2. De gemiddelde regenval is 3.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:48 (uren en minuten), in midden in de maand 13:25 en aan het einde van de maand 12:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Madeira in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Madeira in september is 25.8 ℃ (78.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.9 ℃ (66.02 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.1 ℃ (78.98 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.25 ℃ (77.45 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 6.1. De gemiddelde regenval is 37.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:58 (uren en minuten), in midden in de maand 12:29 en aan het einde van de maand 11:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Madeira in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Madeira in oktober is 24.7 ℃ (76.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.8 ℃ (64.04 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.25 ℃ (77.45 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.55 ℃ (74.39 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 8.8. De gemiddelde regenval is 75.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:59 (uren en minuten), in midden in de maand 11:29 en aan het einde van de maand 11:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Madeira in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Madeira in november is 22.4 ℃ (72.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.2 ℃ (61.16 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.55 ℃ (74.39 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.1 ℃ (69.98 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 11.1. De gemiddelde regenval is 100.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:01 (uren en minuten), in midden in de maand 10:35 en aan het einde van de maand 10:14.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Madeira in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Madeira in december is 19.8 ℃ (67.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.2 ℃ (57.56 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.1 ℃ (69.98 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.55 ℃ (67.19 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 13. De gemiddelde regenval is 98.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:14 (uren en minuten), in midden in de maand 10:02 en aan het einde van de maand 10:00.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2021 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest