Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Portugal

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Portugal te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Portugal

Welk weer te verwachten in Portugal

Het klimaat van Portugal is gematigd in de zee, je kunt hier warm weer verwachten, tenminste in de late lente, zomer en vroege herfst. Het weer is meestal kouder en meer regenachtig in de noordelijke bergen, en warmer en droger in het zuiden. Je kunt ook sneeuw verwachten in de winter in de noordelijke bergen.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Albufeira, Alcobaça, Alentejo, Alentejo Central, Alentejo Litoral, Algarve, Almada, Alto Alentejo, Alvor, Amarante, Aveiro, Azores, Bairrada, Baixo Alentejo, Batalha, Beira Alta, Beira Baixa, Beira Litoral, Beja, Braga, Bragança, Cabo da Roca, Caldas da Rainha, Calheta, Caminha, Carvoeiro, Cascais, Castelo Branco, Castelo de Vide, Castro Marim, Central Portugal, Chaves, Coa Valley, Coimbra, Comporta, Coruche, Corvo, Douro Litoral, Elvas, Ericeira, Espinho, Estremadura, Estremoz, Faial, Faro, Figueira da Foz, Flores, Funchal, Fátima, Gouveia, Guarda, Guimarães, Lagoa, Lagos, Lamego, Leiria, Lezíria do Tejo, Lisbon, Lisbon Region, Loulé, Lousã, Machico, Madeira, Mafra, Marvão, Massamá, Mealhada, Minho, Miranda do Douro, Monchique, Monsanto, Monsaraz, Nazaré, Northern Portugal, Olhão, Ourém, Paul do Mar, Paço de Arcos, Peneda Gerês National Park, Peniche, Pico, Pinhel, Ponta Delgada, Ponte de Lima, Portimão, Porto, Porto Santo, Porto da Cruz, Praia da Luz, Praia das Maçãs, Póvoa de Varzim, Quarteira, Queluz, Quinta do Lago, Sabrosa, Sagres, Salema, Santa Maria da Feira, Santiago do Cacém, Serra de Monchique, Setúbal, Silves, Sintra, São Miguel, Tavira, Terceira, Terena, Tomar, Trás os Montes e Alto Douro, Viana do Castelo, Vila Nova de Gaia, Vila Real, Vila Real de Santo António, Vila do Conde, Vilamoura, Viseu, Zambujeira do Mar, Évora, Óbidos. Voor meer informatie kun je hier klikken of tikken: Madeira.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 27.7 ℃ (81.86 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 18.1 ℃ (64.58 ℉). De koudste maand hier is december, de gemiddelde maximumtemperatuur is 14.8 ℃ (58.64 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 9.3 ℃ (48.74 ℉). De meest regenachtige maand hier is januari, het gemiddelde aantal regendagen is 14.7. De minst regenachtige maand is hier juli, het gemiddelde aantal regendagen is 2.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Portugal reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Ponta do Pico (Pico or Pico Alto) on Ilha do Pico in the Azores (2351 m) en het laagste punt is Atlantic Ocean (0 m). Er zijn dus vrij grote hoogteverschillen in dit land, dus je kunt verwachten dat het weer ook op verschillende hoogten verschillend is. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Portugal te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Portugal in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Portugal in januari is 15 ℃ (59 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.3 ℃ (46.94 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.9 ℃ (58.82 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.55 ℃ (59.99 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 14.7. De gemiddelde regenval is 112.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:30 (uren en minuten), in midden in de maand 9:45 en aan het einde van de maand 10:11.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Portugal in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Portugal in februari is 16.1 ℃ (60.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9 ℃ (48.2 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.55 ℃ (59.99 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17 ℃ (62.6 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 14.7. De gemiddelde regenval is 112.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:11 (uren en minuten), in midden in de maand 10:43 en aan het einde van de maand 11:20.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Portugal in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Portugal in maart is 17.9 ℃ (64.22 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.9 ℃ (49.82 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17 ℃ (62.6 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.55 ℃ (65.39 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 12.7. De gemiddelde regenval is 69.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:20 (uren en minuten), in midden in de maand 11:57 en aan het einde van de maand 12:35.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Portugal in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Portugal in april is 19.2 ℃ (66.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.3 ℃ (52.34 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.55 ℃ (65.39 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.5 ℃ (68.9 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 12.2. De gemiddelde regenval is 63.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:35 (uren en minuten), in midden in de maand 13:12 en aan het einde van de maand 13:47.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Portugal in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Portugal in mei is 21.8 ℃ (71.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.4 ℃ (56.12 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.5 ℃ (68.9 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.7 ℃ (74.66 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 8.2. De gemiddelde regenval is 38 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:47 (uren en minuten), in midden in de maand 14:17 en aan het einde van de maand 14:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Portugal in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Portugal in juni is 25.6 ℃ (78.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.7 ℃ (60.26 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.7 ℃ (74.66 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.55 ℃ (79.79 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 5.1. De gemiddelde regenval is 21 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:39 (uren en minuten), in midden in de maand 14:51 en aan het einde van de maand 14:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Portugal in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Portugal in juli is 27.5 ℃ (81.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.4 ℃ (63.32 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.55 ℃ (79.79 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.6 ℃ (81.68 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 2. De gemiddelde regenval is 4.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:50 (uren en minuten), in midden in de maand 14:38 en aan het einde van de maand 14:15.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Portugal in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Portugal in augustus is 27.7 ℃ (81.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.1 ℃ (64.58 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.6 ℃ (81.68 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.2 ℃ (80.96 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 2. De gemiddelde regenval is 5.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:15 (uren en minuten), in midden in de maand 13:45 en aan het einde van de maand 13:11.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Portugal in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Portugal in september is 26.7 ℃ (80.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.3 ℃ (63.14 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.2 ℃ (80.96 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.5 ℃ (76.1 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 5.9. De gemiddelde regenval is 25.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:11 (uren en minuten), in midden in de maand 12:35 en aan het einde van de maand 11:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Portugal in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Portugal in oktober is 22.3 ℃ (72.14 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.8 ℃ (58.64 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.5 ℃ (76.1 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.1 ℃ (68.18 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 10.8. De gemiddelde regenval is 79.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:57 (uren en minuten), in midden in de maand 11:20 en aan het einde van de maand 10:44.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Portugal in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Portugal in november is 17.9 ℃ (64.22 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.5 ℃ (52.7 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.1 ℃ (68.18 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.35 ℃ (61.43 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 13.9. De gemiddelde regenval is 115.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:44 (uren en minuten), in midden in de maand 10:12 en aan het einde van de maand 9:46.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Portugal in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Portugal in december is 14.8 ℃ (58.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.3 ℃ (48.74 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.35 ℃ (61.43 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.9 ℃ (58.82 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 13.7. De gemiddelde regenval is 108.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:46 (uren en minuten), in midden in de maand 9:30 en aan het einde van de maand 9:27.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Portugal kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Lisboatemperatuur: - hoogste temperatuur: 14.8 ℃ (58.64 ℉)laagste temperatuur: 9.3 ℃ (48.74 ℉)regenval: 108.9mmregenachtige dagen: 13.7
Portotemperatuur: - hoogste temperatuur: 14.3 ℃ (57.74 ℉)laagste temperatuur: 6.2 ℃ (43.16 ℉)regenval: 173.1mmregenachtige dagen: 15
Farotemperatuur: - hoogste temperatuur: 16.9 ℃ (62.42 ℉)laagste temperatuur: 8.9 ℃ (48.02 ℉)regenval: 94.4mmregenachtige dagen: 11.3
Ponta Delgadatemperatuur: - hoogste temperatuur: 17.7 ℃ (63.86 ℉)laagste temperatuur: 12.9 ℃ (55.22 ℉)regenval: 123.9mmregenachtige dagen: 20.8
Angra do Heroismotemperatuur: - hoogste temperatuur: 17.4 ℃ (63.32 ℉)laagste temperatuur: 12.7 ℃ (54.86 ℉)regenval: 136.4mmregenachtige dagen: -
Aveirotemperatuur: - hoogste temperatuur: 15.3 ℃ (59.54 ℉)laagste temperatuur: 8.2 ℃ (46.76 ℉)regenval: 134.5mmregenachtige dagen: -
Bejatemperatuur: - hoogste temperatuur: 14.8 ℃ (58.64 ℉)laagste temperatuur: 7.1 ℃ (44.78 ℉)regenval: 98.1mmregenachtige dagen: -
Bragatemperatuur: - hoogste temperatuur: 14.3 ℃ (57.74 ℉)laagste temperatuur: 5.9 ℃ (42.62 ℉)regenval: 234.4mmregenachtige dagen: -
Bragancatemperatuur: - hoogste temperatuur: 9.7 ℃ (49.46 ℉)laagste temperatuur: 1.9 ℃ (35.42 ℉)regenval: 118.8mmregenachtige dagen: -
Castelo Brancotemperatuur: - hoogste temperatuur: 12.6 ℃ (54.68 ℉)laagste temperatuur: 5.8 ℃ (42.44 ℉)regenval: 126.7mmregenachtige dagen: -
Coimbratemperatuur: - hoogste temperatuur: 15.9 ℃ (60.62 ℉)laagste temperatuur: 6.4 ℃ (43.52 ℉)regenval: 125.8mmregenachtige dagen: -
Guardatemperatuur: - hoogste temperatuur: 7.7 ℃ (45.86 ℉)laagste temperatuur: 2.7 ℃ (36.86 ℉)regenval: 143.1mmregenachtige dagen: -
Santa Cruz das Florestemperatuur: - hoogste temperatuur: 17.5 ℃ (63.5 ℉)laagste temperatuur: 12.9 ℃ (55.22 ℉)regenval: 212.7mmregenachtige dagen: -
Portalegretemperatuur: - hoogste temperatuur: 12.7 ℃ (54.86 ℉)laagste temperatuur: 7.1 ℃ (44.78 ℉)regenval: 137.8mmregenachtige dagen: -
Santaremtemperatuur: - hoogste temperatuur: 15.3 ℃ (59.54 ℉)laagste temperatuur: 6.7 ℃ (44.06 ℉)regenval: 102.4mmregenachtige dagen: -
Setubaltemperatuur: - hoogste temperatuur: 16.1 ℃ (60.98 ℉)laagste temperatuur: 6.8 ℃ (44.24 ℉)regenval: 131.4mmregenachtige dagen: -
Viana do Castelotemperatuur: - hoogste temperatuur: 15.2 ℃ (59.36 ℉)laagste temperatuur: 6.6 ℃ (43.88 ℉)regenval: 231.6mmregenachtige dagen: -
Vila Realtemperatuur: - hoogste temperatuur: 10.7 ℃ (51.26 ℉)laagste temperatuur: 3.7 ℃ (38.66 ℉)regenval: 172.7mmregenachtige dagen: -
Viseutemperatuur: - hoogste temperatuur: 12.6 ℃ (54.68 ℉)laagste temperatuur: 4 ℃ (39.2 ℉)regenval: 193.3mmregenachtige dagen: -
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2019 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest