Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Mauritania

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Mauritania? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Afrika - Mauritania

Hvilket vær kan du forvente i Mauritania

Mauretanias klima er varmt, tørt og støvt. Det er bare svært få regn, temperaturene er vanligvis svært høye og de endrer seg ikke mye i løpet av året. Noen ganger kan selv flere år passere uten regn på enkelte steder i Sahara, temperaturen kan være høy i løpet av dagen, men svært lav om natten, spesielt om vinteren. Været kan være mer behagelig ved kysten og i dalen av Senegal-elven.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Atar, Azougi, Banc d'Arguin National Park, Chinguetti, Choum, Coastal Mauritania, Nouadhibou, Nouakchott, Saharan Mauritania, Sahelian Mauritania, Tichit.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente her. (Advarsel: Siden vi ikke har pålitelige data for dette landet, bruker vi data fra nærliggende steder for denne statistikken.) Den varmeste måneden her er Mai, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 41.3 ℃ (106.34 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 19.2 ℃ (66.56 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 31 ℃ (87.8 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 11.6 ℃ (52.88 ℉).

Når du reiser til noen steder i Mauritania, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Kediet Ijill (915 m) og det laveste punktet er Sebkhet Te-n-Dghamcha (-5 m). Så det er ikke store forskjeller i høyder i dette landet. Men høyden påvirker været selv. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Mauritania. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Mauritania i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Mauritania i Januar er 31 ℃ (87.8 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.6 ℃ (52.88 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.9 ℃ (89.42 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.5 ℃ (90.5 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 0.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:09 (timer og minutter), i midten av måneden 11:14 og i slutten av måneden 11:23.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Mauritania i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Mauritania i Februar er 34 ℃ (93.2 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.5 ℃ (56.3 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.5 ℃ (90.5 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 36.05 ℃ (96.89 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 1.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:23 (timer og minutter), i midten av måneden 11:35 og i slutten av måneden 11:48.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Mauritania i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Mauritania i Mars er 38.1 ℃ (100.58 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.2 ℃ (59.36 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 36.05 ℃ (96.89 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 38.5 ℃ (101.3 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 0.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:48 (timer og minutter), i midten av måneden 12:02 og i slutten av måneden 12:17.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

April

Typisk (vanlig) vær i Mauritania i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Mauritania i April er 38.9 ℃ (102.02 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.2 ℃ (62.96 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 38.5 ℃ (101.3 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 40.1 ℃ (104.18 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 0.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:17 (timer og minutter), i midten av måneden 12:30 og i slutten av måneden 12:43.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Mauritania i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Mauritania i Mai er 41.3 ℃ (106.34 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 19.2 ℃ (66.56 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 40.1 ℃ (104.18 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 41 ℃ (105.8 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 0.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:43 (timer og minutter), i midten av måneden 12:54 og i slutten av måneden 13:02.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Mauritania i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Mauritania i Juni er 40.7 ℃ (105.26 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 21.1 ℃ (69.98 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 41 ℃ (105.8 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 39.3 ℃ (102.74 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:02 (timer og minutter), i midten av måneden 13:06 og i slutten av måneden 13:06.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Mauritania i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Mauritania i Juli er 37.9 ℃ (100.22 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.4 ℃ (72.32 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 39.3 ℃ (102.74 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 37.65 ℃ (99.77 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 40.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:06 (timer og minutter), i midten av måneden 13:02 og i slutten av måneden 12:53.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

August

Typisk (vanlig) vær i Mauritania i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Mauritania i August er 37.4 ℃ (99.32 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.4 ℃ (72.32 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 37.65 ℃ (99.77 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 37.7 ℃ (99.86 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 76 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:53 (timer og minutter), i midten av måneden 12:43 og i slutten av måneden 12:30.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

September

Typisk (vanlig) vær i Mauritania i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Mauritania i September er 38 ℃ (100.4 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.9 ℃ (73.22 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 37.7 ℃ (99.86 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 37.95 ℃ (100.31 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 74.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:30 (timer og minutter), i midten av måneden 12:16 og i slutten av måneden 12:02.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Mauritania i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Mauritania i Oktober er 37.9 ℃ (100.22 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 19.4 ℃ (66.92 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 37.95 ℃ (100.31 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 36.7 ℃ (98.06 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 15.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:02 (timer og minutter), i midten av måneden 11:49 og i slutten av måneden 11:35.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

November

Typisk (vanlig) vær i Mauritania i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Mauritania i November er 35.5 ℃ (95.9 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.3 ℃ (63.14 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 36.7 ℃ (98.06 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34.15 ℃ (93.47 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 0.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:35 (timer og minutter), i midten av måneden 11:24 og i slutten av måneden 11:14.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Mauritania i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Mauritania i Desember er 32.8 ℃ (91.04 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.3 ℃ (54.14 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34.15 ℃ (93.47 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.9 ℃ (89.42 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 0.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:14 (timer og minutter), i midten av måneden 11:09 og i slutten av måneden 11:08.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.