Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Nepal

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Nepal? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Asia - Nepal

Hvilket vær kan du forvente i Nepal

Klimatet i Nepal er variert, du kan forvente kjølige somre og alvorlige vintre i nord, men subtropiske somre og milde vintre i sør. Nepal har fem sesonger: vår, sommer, monsun, høst og vinter. Kathmandu-dalen har vanligvis ganske hyggelig vær året rundt.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Annapurna, Baitadi, Bandipur, Bardiya National Park, Bhairahawa, Bhaktapur, Bharatpur, Biratnagar, Birgunj, Birtamod, Boudhanath, Bungmati, Chhukhung, Chomrong, Daman, Deboche, Dharan, Dhulikhel, Dingboche, Eastern Tarai, Gokyo, Gorkha, Haleshi, Himalayas, Janakpur, Jiri, Jomsom, Kakani, Kakarbhitta, Kapilvastu, Kaskikot, Kathmandu, Kathmandu Valley, Khumbu, Khumjung, Khunde, Kirtipur, Kodari, Kumpur, Langtang National Park, Lukla, Lumbini, Middle Hills, Monju, Nagarkot, Namche Bazaar, Nepalgunj, Numbur Cheese Circuit, Pangboche, Patan, Periche, Pharping, Pokhara, Rajghat, Ramechhap, Royal Chitwan National Park, Salleri, Sarangkot, Sauraha, Sri Antu, Sunwal, Tangting, Tansen, Taplejung, Tarai, Tatopani, Tengboche, Thame, Thulo Sailung, Tukuche, Urlabari, Western Tarai.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 28.4 ℃ (83.12 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 20.2 ℃ (68.36 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 18.5 ℃ (65.3 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 2.4 ℃ (36.32 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Juli, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 23.1. Den minste regnfulle måneden her er November, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 1.

Når du reiser til noen steder i Nepal, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Mount Everest (8848 m) og det laveste punktet er Kanchan Kalan (70 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Nepal. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Nepal i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nepal i Januar er 18.5 ℃ (65.3 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 2.4 ℃ (36.32 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.05 ℃ (66.29 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.35 ℃ (66.83 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 14.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:24 (timer og minutter), i midten av måneden 10:34 og i slutten av måneden 10:51.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Nepal i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nepal i Februar er 20.2 ℃ (68.36 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 3.9 ℃ (39.02 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.35 ℃ (66.83 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.2 ℃ (71.96 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 16.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:51 (timer og minutter), i midten av måneden 11:12 og i slutten av måneden 11:35.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Nepal i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nepal i Mars er 24.2 ℃ (75.56 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.6 ℃ (45.68 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.2 ℃ (71.96 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.2 ℃ (79.16 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 4.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 30.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:35 (timer og minutter), i midten av måneden 12:00 og i slutten av måneden 12:25.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Nepal i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nepal i April er 28.2 ℃ (82.76 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.4 ℃ (52.52 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.2 ℃ (79.16 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.95 ℃ (82.31 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 5.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 54.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:25 (timer og minutter), i midten av måneden 12:49 og i slutten av måneden 13:11.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Nepal i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nepal i Mai er 27.7 ℃ (81.86 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.8 ℃ (60.44 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.95 ℃ (82.31 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.85 ℃ (82.13 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 11.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 112.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:11 (timer og minutter), i midten av måneden 13:31 og i slutten av måneden 13:45.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Nepal i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nepal i Juni er 28 ℃ (82.4 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.9 ℃ (66.02 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.85 ℃ (82.13 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.2 ℃ (82.76 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 17. Den gjennomsnittlige nedbøren er 260.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:45 (timer og minutter), i midten av måneden 13:52 og i slutten av måneden 13:52.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Nepal i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nepal i Juli er 28.4 ℃ (83.12 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 20.2 ℃ (68.36 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.2 ℃ (82.76 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.05 ℃ (82.49 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 23.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 356.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:52 (timer og minutter), i midten av måneden 13:44 og i slutten av måneden 13:30.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Nepal i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nepal i August er 27.7 ℃ (81.86 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 20.4 ℃ (68.72 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.05 ℃ (82.49 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.7 ℃ (81.86 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 21.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 310.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:30 (timer og minutter), i midten av måneden 13:10 og i slutten av måneden 12:48.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Nepal i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nepal i September er 27.7 ℃ (81.86 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.7 ℃ (65.66 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.7 ℃ (81.86 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.05 ℃ (80.69 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 15.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 183.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:48 (timer og minutter), i midten av måneden 12:24 og i slutten av måneden 12:00.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Nepal i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nepal i Oktober er 26.4 ℃ (79.52 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13 ℃ (55.4 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.05 ℃ (80.69 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.65 ℃ (76.37 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 4.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 58.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:00 (timer og minutter), i midten av måneden 11:36 og i slutten av måneden 11:12.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Nepal i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nepal i November er 22.9 ℃ (73.22 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.5 ℃ (45.5 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.65 ℃ (76.37 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.25 ℃ (70.25 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 7.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:12 (timer og minutter), i midten av måneden 10:51 og i slutten av måneden 10:35.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Nepal i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nepal i Desember er 19.6 ℃ (67.28 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 3.3 ℃ (37.94 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.25 ℃ (70.25 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.05 ℃ (66.29 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 14.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:35 (timer og minutter), i midten av måneden 10:25 og i slutten av måneden 10:23.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Nepal på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Kathmandutemperatur: - høyeste temperatur: 19.6 ℃ (67.28 ℉)laveste temperatur: 3.3 ℃ (37.94 ℉)nedbør: 14.1mmregnfulle dager: 1
Birendranagartemperatur: - høyeste temperatur: 20.9 ℃ (69.62 ℉)laveste temperatur: 6.6 ℃ (43.88 ℉)nedbør: 18.3mmregnfulle dager: 20
Dhankutatemperatur: - høyeste temperatur: 19.5 ℃ (67.1 ℉)laveste temperatur: 8.9 ℃ (48.02 ℉)nedbør: 6.4mmregnfulle dager: 13.1
Dipayaltemperatur: - høyeste temperatur: 23.9 ℃ (75.02 ℉)laveste temperatur: 6.4 ℃ (43.52 ℉)nedbør: 20mmregnfulle dager: 17.7
Pokharatemperatur: - høyeste temperatur: 21.4 ℃ (70.52 ℉)laveste temperatur: 8.1 ℃ (46.58 ℉)nedbør: 21.7mmregnfulle dager: 19.9
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.