Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Nepal

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Nepal te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - Nepal

Welk weer te verwachten in Nepal

Het klimaat in Nepal is gevarieerd, je kunt koele zomers en strenge winters verwachten in het noorden, maar subtropische zomers en milde winters in het zuiden. Nepal heeft vijf seizoenen: lente, zomer, moesson, herfst en winter. De Kathmandu-vallei heeft het hele jaar door vrij aardig weer.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Annapurna, Baitadi, Bandipur, Bardiya National Park, Bhairahawa, Bhaktapur, Bharatpur, Biratnagar, Birgunj, Birtamod, Boudhanath, Bungmati, Chhukhung, Chomrong, Daman, Deboche, Dharan, Dhulikhel, Dingboche, Eastern Tarai, Gokyo, Gorkha, Haleshi, Himalayas, Janakpur, Jiri, Jomsom, Kakani, Kakarbhitta, Kapilvastu, Kaskikot, Kathmandu, Kathmandu Valley, Khumbu, Khumjung, Khunde, Kirtipur, Kodari, Kumpur, Langtang National Park, Lukla, Lumbini, Middle Hills, Monju, Nagarkot, Namche Bazaar, Nepalgunj, Numbur Cheese Circuit, Pangboche, Patan, Periche, Pharping, Pokhara, Rajghat, Ramechhap, Royal Chitwan National Park, Salleri, Sarangkot, Sauraha, Sri Antu, Sunwal, Tangting, Tansen, Taplejung, Tarai, Tatopani, Tengboche, Thame, Thulo Sailung, Tukuche, Urlabari, Western Tarai.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 28.4 ℃ (83.12 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 20.2 ℃ (68.36 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 18.5 ℃ (65.3 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 2.4 ℃ (36.32 ℉). De meest regenachtige maand hier is juli, het gemiddelde aantal regendagen is 23.1. De minst regenachtige maand is hier november, het gemiddelde aantal regendagen is 1.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Nepal reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Mount Everest (8848 m) en het laagste punt is Kanchan Kalan (70 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Nepal te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Nepal in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nepal in januari is 18.5 ℃ (65.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.4 ℃ (36.32 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.05 ℃ (66.29 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.35 ℃ (66.83 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 2. De gemiddelde regenval is 14.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:24 (uren en minuten), in midden in de maand 10:34 en aan het einde van de maand 10:51.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Nepal in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nepal in februari is 20.2 ℃ (68.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.9 ℃ (39.02 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.35 ℃ (66.83 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.2 ℃ (71.96 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 3. De gemiddelde regenval is 16.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:51 (uren en minuten), in midden in de maand 11:12 en aan het einde van de maand 11:35.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Nepal in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nepal in maart is 24.2 ℃ (75.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.6 ℃ (45.68 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.2 ℃ (71.96 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.2 ℃ (79.16 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 4.1. De gemiddelde regenval is 30.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:35 (uren en minuten), in midden in de maand 12:00 en aan het einde van de maand 12:25.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Nepal in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nepal in april is 28.2 ℃ (82.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.4 ℃ (52.52 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.2 ℃ (79.16 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.95 ℃ (82.31 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 5.9. De gemiddelde regenval is 54.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:25 (uren en minuten), in midden in de maand 12:49 en aan het einde van de maand 13:11.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Nepal in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nepal in mei is 27.7 ℃ (81.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.8 ℃ (60.44 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.95 ℃ (82.31 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.85 ℃ (82.13 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 11.9. De gemiddelde regenval is 112.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:11 (uren en minuten), in midden in de maand 13:31 en aan het einde van de maand 13:45.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Nepal in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nepal in juni is 28 ℃ (82.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.9 ℃ (66.02 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.85 ℃ (82.13 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.2 ℃ (82.76 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 17. De gemiddelde regenval is 260.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:45 (uren en minuten), in midden in de maand 13:52 en aan het einde van de maand 13:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Nepal in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nepal in juli is 28.4 ℃ (83.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.2 ℃ (68.36 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.2 ℃ (82.76 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.05 ℃ (82.49 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 23.1. De gemiddelde regenval is 356.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:52 (uren en minuten), in midden in de maand 13:44 en aan het einde van de maand 13:30.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Nepal in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nepal in augustus is 27.7 ℃ (81.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.4 ℃ (68.72 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.05 ℃ (82.49 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.7 ℃ (81.86 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 21.8. De gemiddelde regenval is 310.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:30 (uren en minuten), in midden in de maand 13:10 en aan het einde van de maand 12:48.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Nepal in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nepal in september is 27.7 ℃ (81.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.7 ℃ (65.66 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.7 ℃ (81.86 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.05 ℃ (80.69 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 15.1. De gemiddelde regenval is 183.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:48 (uren en minuten), in midden in de maand 12:24 en aan het einde van de maand 12:00.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Nepal in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nepal in oktober is 26.4 ℃ (79.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13 ℃ (55.4 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.05 ℃ (80.69 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.65 ℃ (76.37 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 4.1. De gemiddelde regenval is 58.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:00 (uren en minuten), in midden in de maand 11:36 en aan het einde van de maand 11:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Nepal in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nepal in november is 22.9 ℃ (73.22 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.5 ℃ (45.5 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.65 ℃ (76.37 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.25 ℃ (70.25 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 1. De gemiddelde regenval is 7.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:12 (uren en minuten), in midden in de maand 10:51 en aan het einde van de maand 10:35.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Nepal in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nepal in december is 19.6 ℃ (67.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.3 ℃ (37.94 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.25 ℃ (70.25 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.05 ℃ (66.29 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 1. De gemiddelde regenval is 14.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:35 (uren en minuten), in midden in de maand 10:25 en aan het einde van de maand 10:23.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Nepal kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Kathmandutemperatuur: - hoogste temperatuur: 19.6 ℃ (67.28 ℉)laagste temperatuur: 3.3 ℃ (37.94 ℉)regenval: 14.1mmregenachtige dagen: 1
Birendranagartemperatuur: - hoogste temperatuur: 20.9 ℃ (69.62 ℉)laagste temperatuur: 6.6 ℃ (43.88 ℉)regenval: 18.3mmregenachtige dagen: 20
Dhankutatemperatuur: - hoogste temperatuur: 19.5 ℃ (67.1 ℉)laagste temperatuur: 8.9 ℃ (48.02 ℉)regenval: 6.4mmregenachtige dagen: 13.1
Dipayaltemperatuur: - hoogste temperatuur: 23.9 ℃ (75.02 ℉)laagste temperatuur: 6.4 ℃ (43.52 ℉)regenval: 20mmregenachtige dagen: 17.7
Pokharatemperatuur: - hoogste temperatuur: 21.4 ℃ (70.52 ℉)laagste temperatuur: 8.1 ℃ (46.58 ℉)regenval: 21.7mmregenachtige dagen: 19.9
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.